We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

© Kees Stuip
Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Invoering

Alle faculteitsleden zijn betrokken bij zowel onderzoek als onderwijs. Hierdoor kan de school floreren. Met vijf niet-gegradueerde programma's en 18 afgestudeerde programma's die worden aangeboden, streeft Erasmus School of Economics ernaar om de beste te worden in zijn disciplines (economie, bedrijfseconomie en econometrie) en streeft naar excellentie, zowel in onderzoek als in onderwijs. Dit kan worden gemeten aan de hand van de prestaties in ranglijsten.

Erasmus School of Economics heeft strategisch een duidelijke focus op economie. Net zoals ze 100 jaar geleden waren, toen de school in 1913 werd opgericht, zijn de economen het kloppende hart van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De beste Erasmus-afgestudeerden hebben uitstekende bijdragen geleverd aan wetenschap, overheid en bedrijfsleven.

Erasmus School of Economics is een internationaal gerenommeerd instituut dat wetenschappelijke kennis bijdraagt ​​aan toekomstige economische vraagstukken en streeft naar het beantwoorden van actuele relevante kwesties die van belang zijn voor overheid en bedrijven. De focus van de school ligt op het creëren, verspreiden en toepassen van wetenschappelijke kennis, allemaal vanuit een economisch perspectief. Erasmus School of Economics vertrouwt op de meest recente inzichten in de discipline. Het werkt samen met internationale wetenschappelijke partners en heeft lokale standpunten in zakelijke kwesties die relevant zijn voor de unieke positie die de stad Rotterdam heeft als knooppunt van transport en industrie.

Campusfuncties

Het middelpunt van de Erasmus Universiteit Rotterdam is onze campus Woudestein, op slechts 15 minuten fietsen van het centrum van Rotterdam, inclusief het strakke nieuwe treinstation Rotterdam Centraal (waar je ook de tram of metro naar de EUR kunt nemen). studenten studeren in het lichte nieuwe Polakgebouw of in onze hypermoderne universiteitsbibliotheek, drinken een kopje koffie op de Erasmus Food Plaza of wonen een evenement bij in het theater of café in de Smitse. Het sportcentrum op de campus biedt naast vele andere lessen fitness, dans, spinning, squash en tennis.

  Statistieken van alumni

  Ranglijsten

  Erasmus School of Economics streeft ernaar om de beste te worden in zijn disciplines (economie, econometrie) en streeft naar excellentie, zowel in onderzoek als in onderwijs. Dit kan worden gemeten aan de hand van de prestaties in ranglijsten.

  Er zijn verschillende internationale universiteitsranglijsten waaraan de Erasmus School of Economics deelneemt en die als de meest invloedrijke worden beschouwd. QS World University Ranking, Times Higher Education Ranking en Academic Ranking of World Universities. De meeste ranglijsten zijn gericht op onderzoek, maar sommige zijn de afgelopen jaren multidimensionaal geworden.

  De bovengenoemde invloedrijke rankings hebben vastgesteld dat er vraag is naar een evenwichtiger rankingsysteem dat naast onderzoek ook op meer indicatoren is gebaseerd. Daarom hebben ze hun methodologie aangepast door meer indicatoren op te nemen, wat zeker een evenwichtiger en nauwkeuriger beeld van een universiteit geeft.

  QS World University Rankings

  • 2e van Nederland
  • 14e in Europa
  • 44e ter wereld

  QS-ranglijst

  QS World University Rankings is zo’n veelzijdige ranking, waarbij Erasmus School of Economics bijzonder goed scoort op het gebied van Economie/Econometrie.

  Het onderzoek omvat momenteel meer dan 2.000 universiteiten en rangschikt meer dan 700.

  Programma Toelatingseisen

  Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

  Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

  Locaties

  • Rotterdam

   Erasmus School of Economics P.O. Box 1738, 3062PA, Rotterdam

  Chat with students

  Vragen