Keystone logo
© European School of Economics
European School of Economics

European School of Economics

European School of Economics

Invoering

De European School of Economics ( ESE ) is een particuliere Business School zonder grenzen, multicultureel en pragmatisch, volledig geaccrediteerd in Groot-Brittannië en goedgekeurd in het Register of Learning Providers.

ESE biedt bacheloropleidingen, master MSc of MBA en korte programma's aan in de centra in Londen, Madrid, Rome, Milaan en Florence.

ESE afgestudeerden behoren tot de meest competitieve zakelijke professionals op de markt, voorbereid op leiderschapsrollen op het gebied van internationale marketing , financiën , communicatie en management . Met de mogelijkheid om hun studie individueel aan te passen, kunnen ESE studenten:

 • studeer in het buitenland met ESE centra over de hele wereld
 • naadloos tussen de campussen verplaatsen, per termijn
 • studeren tegelijkertijd voor een diploma in hun thuisland
 • draag maximaal 240 UK-credits over naar de Undergraduate-programma's en maximaal 90 UK-credits naar de Graduate-programma's
 • begin met studeren in september, januari of april en voltooi een studie van een jaar, zelfs vanaf de startdatum in de winter
 • gespecialiseerd in geavanceerde bedrijfssectoren, zoals onder meer mode, evenementen, muziek, sport, kunst, media en human resources
 • voltooi stages, zowel online als offline, waarbij je kunt kiezen uit meer dan 1500 toonaangevende organisaties over de hele wereld

Een school zonder grenzen, de European School of Economics is een nieuw concept in het hoger onderwijs. De ESE diploma- en certificaatprogramma's combineren academische excellentie, internationaliteit en pragmatisme en zijn ontworpen om een nieuwe generatie leiders en ondernemers voor te bereiden.

Over de oprichter en president ESE

Elio D'Anna is een briljant spreker die zijn onderwijsfilosofie op unieke wijze verwoordt. Zijn woorden moedigen de luisteraar aan om een proactieve houding aan te nemen en voortdurend te streven naar integriteit en eenheid van zijn. Luisteraars van over de hele wereld worden betoverd door zijn innovatieve filosofie en worden aangemoedigd om als verantwoordelijke individuen een gezond lichaam te behouden, geïnspireerd door de principes van (welzijn en) rijkdom. De woorden die Elio zegt tijdens zijn ontmoetingen met wereldautoriteiten, Nobelprijswinnaars, politici, economen, professoren en studenten op forums en universiteiten zijn noten die op een toverfluit worden gespeeld. Dromers van over de hele wereld luisteren naar de ESE woorden en houden ze dichtbij als een gids naar een geweldige bestemming.

toelatingen

ESE biedt directe toegang tot voltijdse driejarige Britse opleidingen

Studenten met succesvolle A-niveaus, een IB van 24, of een van een reeks alternatieve kwalificaties met minimaal een 12-jarig Amerikaans High School-diploma, komen in aanmerking om te worden geaccepteerd zonder vereiste GPA. Bovendien staat ESE een uitstelperiode van 90 dagen vanaf de start van de cursus toe voor het indienen van adequate taaltestscores.

Als particuliere, beursgenoteerde instantie in Groot-Brittannië heeft ESE het recht om haar inschrijvingen buiten UCAS te beheren, waardoor studenten de vrijheid hebben om zich aan te melden wanneer ze maar willen, direct en onvoorwaardelijk.

Visum vereisten

Alle internationale studenten die aan de European School of Economics in Italië willen studeren, moeten het bewijs leveren dat zij het wettelijke recht of de wettelijke toestemming van de Italiaanse overheid hebben om in Italië te studeren.

Heeft u een visum nodig?

Als u een Europees staatsburger bent, hoeft u geen studievisum of verblijfsvergunning aan te vragen, maar moet u een geldige kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs overleggen.

Als u een niet-Europees staatsburger bent, moet u over een studievisum beschikken en binnen 8 dagen uw verblijfsvergunning aanvragen.

Tijdens je inschrijvingsproces verstrekt onze afdeling Studentenservice belangrijke informatie over je verblijf in Italië.
Zij zullen al onze internationale studenten helpen begrijpen welke documenten moeten worden verzameld voordat een visum wordt aangevraagd volgens de officiële Visa-website “Visto Per L'Italia”.
Houd er rekening mee dat het de verantwoordelijkheid van de student is om het visumproces tijdig te starten. Omdat het een langdurig proces kan zijn, raden wij studenten aan zich op tijd aan te melden.
Burgers van de volgende landen die een kortecursusprogramma aanvragen, hebben geen studievisum nodig, aangezien studenten minder dan 90 dagen zonder visum in Italië mogen verblijven.

Verblijfsvergunning

Binnen 8 dagen na aankomst van een student in Italië is de eerste stap het aanvragen van een verblijfsvergunning (Permesso di Soggiorno). Met deze verblijfsvergunning kunnen studenten gedurende een bepaalde periode legaal in Italië studeren en wonen.

Het aanvragen van een Italiaanse verblijfsvergunning is heel eenvoudig:

Studenten moeten naar een postkantoor gaan en vragen om een “Permesso di Soggiorno Kit”, een witte envelop met enkele formulieren. Je zult zien dat er twee formulieren zijn: internationale studenten hoeven alleen Module 1 in te vullen en een kopie te verstrekken van:

 • paspoort (alle pagina's),
 • ziektekostenverzekering die de duur van het verblijf dekt (dezelfde als tijdens de visumaanvraag),
 • kopie van de inschrijvingsbrief,
 • bewijs van financiële steun (u kunt hetzelfde document overleggen dat u heeft gebruikt om uw visum te verkrijgen).

Onze afdeling Studentenservice helpt je bij het invullen van het formulier en verstrekt alle benodigde informatie om ervoor te zorgen dat de indiening goed wordt voorbereid.

Als alternatief kunnen studenten ook terecht bij de Sportello Amico, een speciaal bureau op het postkantoor waar ze hulp kunnen krijgen van de verantwoordelijke officier.

Zodra de ESE stappen zijn voltooid, zal het postkantoor het ontvangstbewijs van de verblijfsvergunning afgeven, samen met een afspraakbrief voor het nemen van vingerafdrukken.

Let op: de ontvangst van de aanvraag voor een verblijfsvergunning is het juridische bewijs dat de aanvraag in behandeling is. Studenten moeten het ontvangstbewijs meenemen en zij worden eraan herinnerd dat het van essentieel belang is om de afspraak voor het nemen van vingerafdrukken bij te wonen op het centrale immigratiepolitiebureau (Rome, Florence, Milaan).

Getuigenissen van studenten

Locaties

 • London

  Mandeville Place, 11-13, W1U 3AJ, London

 • Madrid

  Calle Antonio Maura 12, 28014, Madrid

 • Rome

  Corso Vittorio Emanuele II, 154, 00186, Rome

 • Milan

  Via Paolo Lomazzo, 19, 20154, Milan

 • Florence

  Borgo Santi Apostoli, 19, 50123, Florence

Vragen