Keystone logo
© European Forensic Institute
European Forensic Institute

European Forensic Institute

European Forensic Institute

Invoering

Het instituut

Het European Forensic Institute is een instelling voor hoger onderwijs in Malta, opgericht in 2018 en volledig geaccrediteerd door de Malta Further and Higher Education Authority (MFHEA) met licentienr. 2018-014.

Ons kantoor en laboratorium bevinden zich in het ultramoderne Malta Life Sciences Park, waar onze in-presence lessen en laboratoriumsessies plaatsvinden.

Over ons

Bij het European Forensic Institute is het onze primaire missie om een innovatieve leeromgeving te bieden waar leerlingen rechtstreeks in contact komen met professionals die werkzaam zijn op alle gebieden van onderzoekswetenschappen. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van Forensic Science, Criminology, Digital Forensics en Investigative and Intelligence Sciences met als doel experts op hun vakgebied samen te brengen met studenten en professionals. Innovatie staat voorop in wat we doen, en we ontwikkelen onze programma's voortdurend om te voldoen aan de behoeften van het professionele leven en de modernste vereisten van het forensische en onderzoeksveld. De programma's zijn gericht op de vaardigheden en kennis die nodig zijn om te voldoen aan de vereisten van de forensische diensten van de 21e eeuw ter ondersteuning van het strafrecht.

"Bij het European Forensic Institute zijn we trots op het bieden van een echt onderscheidende leeromgeving waar leerlingen rechtstreeks in contact komen met professionals die werkzaam zijn op alle gebieden van onderzoekswetenschappen", legt het hoofd van het Instituut, de heer Andreas Melinato, die ook een forensisch ingenieur en expert is bij brandonderzoek en de wederopbouw van verkeersongevallen. Hij vervolgt : "We hebben het geluk om samen te werken met professionals met een breed spectrum aan expertise, van Crime Scene Investigation tot Digital Forensics en Natural Sciences in Chemistry and Biology tot Data Sciences in Information Technology en zelfs Machine Learning en Blockchain. Elke expert brengt een uniek standpunt naar de tafel, wat bijdraagt aan de diversiteit in denken en discussies die van onschatbare waarde is voor studenten”.

De ervaring van ons academisch team komt voort uit vele professionele dienstverlenende sectoren, waaronder politiediensten in de publieke sector, rechterlijke macht, academische instellingen en counseling voor onderzoekers uit de particuliere sector, natuurwetenschappers, datawetenschappers, ingenieurs en experts op het gebied van IT, financiële dienstverlening en recht. Onze samenwerking omvat een nauwe werkrelatie met de meest prestigieuze Forensic Science Associations wereldwijd. Naast de overvloed aan kennis die beschikbaar is voor overdracht, profiteren studenten ook enorm van het leren over de vaardigheden en competenties die vereist zijn van een professional, rechtstreeks van de expert, waardoor ze een voorsprong krijgen in hun carrière.

De heer Robert Milne, decaan van toegepaste wetenschappen aan het instituut met meer dan 40 jaar ervaring aan de Scotland Yard en een pionier op het gebied van forensische inlichtingen, voegt hieraan toe: "het blended onderwijsmodel waarbij studenten de theorie online leren en vervolgens samenkomen voor praktisch laboratoriumwerk is een spel- veranderen, waardoor drukke professionals naadloos in contact kunnen komen met studenten. Lesgeven wordt vaak onderschat, maar bij het Instituut wordt deze zeer bevredigende baan toegankelijk gemaakt en echt gewaardeerd. Daarnaast worden academisch personeel en studenten aangemoedigd om lid te worden van de Chartered Society of Forensic Sciences (CSFS), waardoor ze toegang krijgen tot het nieuwste onderzoek en toegang tot hun collega's”.

Ons kernpersoneel bestaat uit een getalenteerd team met vooraanstaande professionele ervaringen in hun eigen respectievelijke vakgebieden. Als groeiende onderneming bouwen we ook voortdurend aan ons team door middel van nieuwe rekruten en zorgen we voor voldoende opleiding en stage voor onze nieuwere medewerkers.

Campusfuncties

Waar we zijn

Het European Forensic Institute is gevestigd in het futuristische Malta Life Sciences Park (MLSP). Het MLSP is bedacht door Malta Enterprise, de economische ontwikkelingsorganisatie van het land, om een internationale klassefaciliteit te bieden voor de ontwikkeling van biowetenschappen en informatietechnologie. Het MLSP is bedoeld om onderzoek en ontwikkeling te bevorderen en de groei van de biowetenschappensector in Malta te stimuleren, voortbouwend op de basis die het land de afgelopen tien jaar in de farmaceutische industrie heeft ontwikkeld.

Het MLSP, medegefinancierd via de Europese Regionale Ontwikkelingsfondsen, is verdeeld in twee hoofdcomponenten: het Malta Life Sciences Centre en de Malta Digital Hub. In totaal is er momenteel 13.500 m² aan ruimte, bestaande uit laboratoria, kantoren, een seminarruimte, vergaderzalen en diverse gedeelde faciliteiten.

Het MLSP ondersteunt en stimuleert de groei en het succes van haar huurders en biedt een stimulerende omgeving voor kennisintensieve bedrijven. Ongeacht de omvang of het ontwikkelingsstadium van een bedrijf biedt het MLSP toegang tot ervaren en professioneel zakelijk en financieel advies, evenals hulp bij internationalisering. Een goed uitgebalanceerde combinatie van ondernemers- en industriële competentie is essentieel voor de groei en ontwikkeling van elk bedrijf, en bij het MLSP zijn er geen grenzen aan de mogelijkheden van een bedrijf om voortdurend te verbeteren, ontwikkelen en groeien.

 • Het park is ontworpen om een gezonde werkomgeving te bieden, ondersteund door de aangename levensstijl en het klimaat van Malta.
 • Het is strategisch gelegen nabij het belangrijkste algemene ziekenhuis van het eiland, het Oncologiecentrum en de Universiteit van Malta. Dit stimuleert nauwere samenwerking met de medische gemeenschap en de voortdurende uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen.
 • Malta is een klein eiland dat flexibiliteit biedt op het gebied van personeel en reizen.
 • Het park is geografisch gelegen in het hart van de Middellandse Zee en wordt bediend door een luchthaven die frequente verbindingen heeft met de grote Europese hoofdsteden, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
 • Het helpt bedrijven en start-ups hun concurrentievoordeel op de wereldmarkt te behouden.

  Locaties

  • San Gwann

   Malta Life Sciences Park, SGN 3000, San Gwann

   • Msida

    Msida, Malta

    Vragen