Keystone logo
Faculdade de Engenharia de Minas Gerais (FEAMIG) Bachelor Landmeetkunde
Faculdade de Engenharia de Minas Gerais (FEAMIG)

Bachelor Landmeetkunde

Belo Horizonte, Brazilië

4 Years

Portugees

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het woord Agrimensura betekent oorspronkelijk land meten en afbakenen. Het werk van de Surveyor Engineer beperkt zich echter niet langer tot agrarische gebieden, zijn werkterrein is zeer breed. Landmeten is aanwezig in verschillende takken van Engineering en de deelname van de Surveyor Engineer is essentieel in verschillende projecten, van planning tot het meten van de voltooiing ervan.

De Surveyor Engineer is gekwalificeerd om te werken in ingenieursbureaus, industrieën, civiele bouwsector, openbare diensten en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. In de zware industrie is landmeten een van de belangrijkste hulpmiddelen voor het bewaken en controleren van grote constructies, het nauwkeurig positioneren van onderdelen en machines, het kwantificeren van afzettingen en het bewaken van hun productie.

De Surveying Engineer is gekwalificeerd om gegevens te verkrijgen en te verwerken van topometrische, geodetische, gravimetrische, hydrologische, hydrografische, fotogrammetrische, bathymetrische en beeldonderzoeken. Hij bereidt kaarten en topografische plannen voor onder andere infrastructuurwerken, rechtszaken, als deskundige landmeter, afbakening van gebieden voor milieubehoud, sanitaire voorzieningen, irrigatie- en drainagesystemen. Het verhuurt civiele werken, transport, tunnels, pijpleidingen, weggeometrieprojecten, landelijke en stedelijke onderverdelingen, evenals hun afbakening en splitsing. Het werkt ook met discriminatie, landverdeling, georeferentie van landelijke en stedelijke eigendommen, enquêtes, expertise, beoordelingen, arbitrages. Bewaakt de fysieke ruimte bij de aanleg van snelwegen, spoorwegen, waterwegen, havens, luchthavens, tunnels, ondergrondse mijnen, pijpleidingen, dammen, brengt rapporten uit en technische adviezen, waarbij hij zich altijd vestigt op het gebied van ethiek en veiligheid.

Met de populariteit van global positioning-technologieën via satelliet en geoprocessing, zag de Land Surveying Engineer zijn werk verschuiven van een activiteit die niet zichtbaar was voor het lekenpubliek, naar een product van massaconsumptie. Digitale kaarten en GPS-trackers beginnen deel uit te maken van het dagelijks leven van mensen in hun auto, op mobiele telefoons, in hun vrije tijd, tijdens het sporten, in het nieuws dat gepaard gaat met de locatie van de media, in zoekopdrachten via internet en in talloze andere applicaties. Uiteindelijk heeft state-of-the-art technologie landmeetkunde verbeterd en verspreid in de samenleving.

De opleiding duurt minimaal vier jaar, met een studielast van 3600 uur, inclusief de studielast van de verplichte curriculaire stage en ACG (Complementary Graduation Activities).

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen