Bachelor in culinaire kunsten en ondernemerschap
Paris, Frankrijk
DUUR
3 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 14.500 / per year
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Dit uitmuntendheidsprogramma combineert managementvaardigheden en technische expertise. Door dit programma te volgen, kun je je passie waar dan ook ter wereld nastreven!
Doelen
- De basisconcepten en fundamentele instrumenten van bedrijfsbeheer definiëren en begrijpen.
- Gebruik deze concepten en hulpmiddelen om een samenhangend en maatschappelijk verantwoord businessplan op te stellen.
- Beheers culinaire grondbeginselen en technieken.
- Mobiliseer alle technieken om nieuwe culinaire creaties aan te bieden.
- Weet hoe u respectvol en effectief in een team kunt werken, ongeacht de rol, door uw leidinggevende houding aan te passen.
- Operationeel en relationeel gedrag aanpassen, analyseren en corrigeren afhankelijk van de situatie.
- Beheers de codes van het beroep om jezelf ervan te kunnen bevrijden.
- Begrijp uw plaats en verantwoordelijkheden als professional, vooral vanuit het oogpunt van duurzame bedrijfsontwikkeling.
toelatingen
Beurzen en financiering
For more information about scholarships, please contact the university.
leerplan
Jaar 1
- Culinaire grondbeginselen
- Administratief en boekhoudkundig beheer
- Management en stressmanagement
- afzet
- Engels
Jaar 2
- Culinaire grondbeginselen en creativiteit
- Sommelier
- Financiën
- ondernemerschap
- Wet
- Management en HR
- afzet
- Engels
Jaar 3
- Ondernemersfinanciering
- Management en leiderschap
- Marketing en innovatie
- Ondernemerschap en ondernemen
- Zakelijk spel
- MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)
- Ontwikkeling van een compleet businessplan met echte implementatie in ons applicatierestaurant
Leermethoden
- Ondersteuning bij het vinden van stages (carrièrecentrum)
- Theoretische cursussen en praktisch werk
- Demonstraties en professionele interventies
- Quizzen, rollenspellen, uitdagingen, groepsprojecten, persoonlijk onderzoekswerk
- Professionele situatie op het niveau van onderwijsplatforms, case studies
- Opstellen van een businessplan
Frequentie
Verplichte stages in Frankrijk en in het buitenland (3 tot 4 maanden in het 1e jaar en 5 tot 6 maanden in het 2e en 3e jaar)
Programma resultaat
- De diplomahouder heeft toegang tot verschillende functies in een restaurant: chef-kok, patissier, restaurantmanager, of in boetieks/netwerken (productiemanager, salesmanager, directeur franchise) ...
- Hij of zij kan werken als restaurateur of de volgende beroepen uitoefenen: projectmanager in hotel-/restaurantontwikkeling/agrovoedingsindustrie, culinair adviseur, thuiskok, evenementenorganisator.
- Na enkele jaren ervaring kan hij of zij de verantwoordelijkheid over één of meerdere vestigingen op zich nemen en tevens de algemene leiding van een groep integreren.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Vervolg je studie met een master bij FERRANDI Paris
Master of Science in Hospitality Management de FERRANDI Paris
Deze opleiding op hoog niveau is bedoeld voor studenten die sleutelposities in de horecasector willen uitoefenen, zoals omzetmanager, accommodatiedirecteur, operationeel directeur en, op middellange termijn, algemene managementfuncties binnen internationale groepen of onafhankelijke structuren, in Frankrijk of internationaal.