Keystone logo
FH Aachen University of Applied Sciences

FH Aachen University of Applied Sciences

FH Aachen University of Applied Sciences

Invoering

FH Aachen University of Applied Sciences

Met meer dan 14.500 studenten, bijna 2.000 afgestudeerden per jaar, tien faculteiten, meer dan 90 opleidingen, negen interne en drie aangesloten instituten en vier competentieplatforms, FH Aachen University of Applied Sciences , met zijn Aachen en Jülich locaties, is een van de grootste en belangrijkste hogescholen in Duitsland. Hier werken ongeveer 230 hoogleraren en ongeveer 900 medewerkers, in het onderwijs, in het onderzoek en in de administratie.

FH Aken biedt haar studenten een eersteklas opleiding die hen uitstekend voorbereidt op banen in moderne en trendsettende beroepen. Naast de traditionele MINT-vakken, zoals wiskunde, informatica, natuurwetenschappen en technologie, omvat het cursusaanbod van de universiteit ook bedrijfskunde en ontwerp. In lijn met de eisen van de markt worden meer dan 90 bachelor- en masteropleidingen niet alleen als voltijdse opleidingen aangeboden, er is ook een steeds groter aantal duale opleidingen, in lijn met de marktvraag.

De universiteit richt zich op modern onderwijs dat zich laat leiden door de nieuwste didactische inzichten en gebruik maakt van up-to-date methoden zoals e-learning. Studenten krijgen individuele persoonlijke begeleiding die een intensieve uitwisseling van kennis en ervaringen met de docenten mogelijk maakt. De integratie van de huidige bevindingen van onderzoek en ontwikkeling bereidt studenten optimaal voor op hun professionele carrière na het afstuderen.

Als het om onderzoek gaat, streeft de FH Aachen ernaar om tot de sterkste hogescholen van Duitsland te behoren. De competenties liggen voornamelijk op de toekomstige gebieden energie, mobiliteit en levenswetenschappen. De nieuwste onderzoeksresultaten worden direct in het onderwijs verwerkt.

Door nauwe samenwerking met regionale bedrijven werken de universiteit en het bedrijfsleven samen aan de ontwikkeling van producten en methoden die direct in de regio een meerwaarde opleveren. FH Aachen leidt en leidt jonge vrouwen en mannen op die verantwoordelijkheid nemen in regionale bedrijven en bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale handel en industrie door hun onderzoeksgerelateerde vakkennis en methodologische vaardigheden toe te passen.

De uitbreiding van regionale, nationale en internationale netwerken in onderwijs en onderzoek is een essentieel onderdeel van de toekomstplannen van FH Aachen, vooral met betrekking tot de euro-regionale ligging van de campussen in Aken en Jülich, in de onmiddellijke nabijheid van België en Nederland. Een andere doorslaggevende stap is het aanbieden van internationale opleidingen. Hier is de voertaal Engels, wat bedoeld is om de belangstelling van meer buitenlandse aankomende studenten te wekken. In dit verband is de samenwerking met talrijke en belangrijke buitenlandse partneruniversiteiten van FH Aken bijzonder aantrekkelijk.

Het Freshman Institute van FH Aken bereidt studenten van over de hele wereld voor op een vervolgopleiding in Duitsland. Door taalvaardigheid en inhoudelijke competentie op een zeer gerichte manier bij te brengen, kunnen studenten naadloos aan een bacheloropleiding in Noordrijn-Westfalen beginnen.

Locaties

  • Aachen

    Bayernallee,11, 52066, Aachen

    Vragen