Keystone logo
Fontbonne University - College of Arts and Sciences

Fontbonne University - College of Arts and Sciences

Fontbonne University - College of Arts and Sciences

Invoering

Fontbonne University ontleent zijn naam aan Moeder St. John Fontbonne, die in 1808 na de Franse Revolutie de Congregatie van de Zusters van St. Joseph (CSJ) opnieuw oprichtte. Meer dan anderhalve eeuw eerder, in 1650, waren de Zusters van St. Joseph gesticht in DePuy, Frankrijk. Tijdens de Franse Revolutie werden de zusters gedwongen terug te keren naar hun huizen en werd de gemeenschap uiteengedreven. Zo'n 28 jaar na de heroprichting kwamen in 1836 zes zusters van St. Joseph naar de Verenigde Staten en vestigden ze Amerikaanse wortels in Carondelet, een kleine gemeenschap in het zuiden van St. Louis, Missouri. Vijf jaar later, in 1841, openden ze St. Joseph's Academy voor meisjes.

De zusters zouden uiteindelijk een universiteit oprichten om vrouwen toegang te geven tot hoger onderwijs - een behoefte in het begin van de 20e eeuw. De eerste lessen van Fontbonne College werden gehouden in 1923 in Carondelet in South St. Louis, en twee jaar later verhuisde de school naar de huidige Clayton-campus.

De CSJ-erfenis van kracht en stabiliteit komt voort uit waarden die in de originele documenten van de orde zijn gevonden en in de daaropvolgende eeuwen in andere archieven zijn herhaald. In deze lange CSJ-geschiedenis kunnen ten minste acht waarden worden geïdentificeerd: kwaliteit, respect, diversiteit, gemeenschap, gerechtigheid, dienstbaarheid, geloof en katholieke aanwezigheid.

Het is op de traditie van dienstbaarheid en gebaseerd op de waarden van de Congregatie van St. Joseph dat de Universiteit van Fontbonne werd opgericht. Toewijding aan de traditie blijft Fontbonne vooruit helpen in de toekomst.

Locaties

  • St. Louis

    Wydown Boulevard,6800, 63105, St. Louis

    Vragen