
Bachelor in Information Technology- Software Engineering and Business Informatics
Eindhoven, Nederlanden
DUUR
4 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 2.601 *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* Statutory tuition fees Full-time| Statutory tuition fees Part-time- € 2.130
Invoering
You’ll be trained to become a versatile IT professional. Practice is essential! As you’ll be collaborating with others a lot, the programme’s focus will also be on developing your social and communicational skills. Sound knowledge of information systems is essential, but you’ll also learn how to organize and give advice. This will often be done in group projects, focused on practice with extra guidance. You can always contact your lecturers and student counselor to discuss your study plan and progress.
Why study Information Technology in The Netherlands
- You’ll work on projects for a third of each semester.
- You’ll do two internships to gain experience in the field.
- Possibility to specialize (abroad) during your minor program.
- This is a small study program, so you’ll be part of a personal community.
What does your week look like
A typical study week has 4 lectures 2 practical sessions for developing specific skills, and 3 project sessions. The projects are designed to give you the chance to apply what you learned in the lectures, while also providing you with a real-life setting since you have to work in small teams and find out the answers yourself. We always try to set all this in a schedule restricted to 4 days - or at least with 2 mornings or afternoons without any scheduled activities.
toelatingen
leerplan
Jaar 1
Het programma Informatietechnologie heeft een gemeenschappelijk programma voor de eerste drie semesters. Daarna kies je ervoor om je te concentreren op Software Engineering, Bedrijfsinformatica, Data Science of Embedded Systems. Vakken als programmeren en databases zorgen voor de technische basis, terwijl je met projecten aan je sociale vaardigheden kunt werken. Ook krijg je inzicht in de tools en methoden waarmee je in teamverband een applicatie kunt ontwikkelen.
Jaar 2
In het tweede jaar van je studie breid je je theoretische basiskennis en -vaardigheden uit met verdiepingscursussen in de door jou gekozen richting. Voorbeelden van onderwerpen zijn Business Management, Concurrent Programming, Data Warehouses, Algoritmen & Datastructuren, Management Informatie Systemen en Programmeren in C/C++. Het programma Informatietechnologie heeft een gemeenschappelijk programma voor de eerste drie semesters. Daarna kies je ervoor om je te concentreren op Software Engineering, Bedrijfsinformatica, Data Science of Embedded Systems.
Jaar 3
In het eerste semester van jaar 3 loop je stage bij een bedrijf en branche naar keuze. Als toekomstig professional kun je de sollicitatievaardigheden die je tijdens je studie hebt opgedaan in de praktijk brengen. Je verdiept je kennis in de echte zakenwereld. De stage kun je in een land naar keuze doen.
In het tweede semester van jaar 3 richt je je op een specifiek thema in een minorprogramma. Met het minorprogramma verwerf je kennis op een ander gebied dan dat van je hoofdvak. Je kunt ervoor kiezen om deze minor te volgen bij Fontys, bij een van onze partneruniversiteiten in Nederland of bij een van onze 125 partneruniversiteiten in het buitenland.
Jaar 4
Je keert terug naar Fontys voor je laatste jaar. In dit jaar werk je aan het hoofdproject van je opleiding: de Software Factory. Voor dit project ontwikkel je op maat gemaakte softwareoplossingen die klaar zijn om op de markt te brengen in samenwerking met een van onze partnerbedrijven. Ook werk je aan je professionele vaardigheden en kies je ervoor om je te specialiseren in keuzevakken.
In je laatste semester ga je nog een stage doen en werk je aan een praktisch probleem. Je verslag over de aanpak en je oplossingen voor dit praktische probleem is je afstudeerverslag. Nadat je alle onderdelen van het programma hebt afgerond, word je beloond met de internationaal erkende graad Bachelor of Science.
Galerij
Programma resultaat
Wat ga je leren?
Als student van onze opleiding Informatietechnologie leer je nieuwe ontwikkelingen vorm te geven en te benutten. Ook leer je samenwerken met professionals met verschillende achtergronden, waardoor je een voorsprong krijgt op zakelijk gebied. Jij kiest jouw focus:
- Software Engineering: gaat over het proces van het maken en verbeteren van softwaresystemen, van het eerste idee tot de implementatie en het beheer van het systeem. Je leert hoe je hoogwaardige softwaresystemen produceert in plaats van spaghetticode met bugs erin. Het type systeem dat ontwikkeld moet worden, het besturingssysteem waarvoor ontwikkeld moet worden en de omgeving waarin ontwikkeld moet worden, spelen geen rol, aangezien een software engineer gekwalificeerd is voor al deze zaken.
- Business Informatics: omvat de kennis van het ontwikkelen van software, het gebruik van IT om bedrijfsprocessen te digitaliseren en het ondersteunen van managers door hen informatie te geven die is afgeleid van de bedrijfsprocessen, zodat ze de juiste beslissingen kunnen nemen. Om dit allemaal te kunnen doen, leert u hoe u vereisten van de verschillende belanghebbenden verzamelt en de vereisten gebruikt om een aangepast/nieuw bedrijfsproces te definiëren dat vervolgens in software moet worden geïmplementeerd (= gedigitaliseerd). U leert over specifieke soorten software en softwarearchitecturen die de manager in staat stellen om op gegevens gebaseerde besluitvorming uit te voeren.
- Data Science: houdt zich bezig met het analyseren, opslaan en visualiseren van verschillende en vaak grote datasets. Neem bijvoorbeeld de gegevens die Google of Facebook van u verzamelen. Het combineren van data leidt tot informatie die steeds belangrijker wordt voor organisaties. Door de juiste informatie op het juiste moment voor de juiste mensen beschikbaar te hebben, kunnen betere beslissingen worden genomen op alle organisatieniveaus, van operationeel tot strategisch. Hierdoor kunnen organisaties zich onderscheiden van hun concurrenten. Data science speelt echter ook een zeer grote rol in de steeds verdergaande automatisering en robotisering. Software, vaak in machines en veel gebruiksvoorwerpen (denk aan een auto), is in staat te leren en zich aan te passen aan ervaringen. Machine Learning en Artificial Intelligence zijn daarom interessante onderwerpen binnen de data science focus. Het biedt ons een wereld vol mogelijkheden, maar we gaan ons ook richten op de sociale aspecten en (on)wenselijkheid van vergaande automatisering.
- Embedded Systems: steeds meer apparaten bevatten software! Neem het koffiezetapparaat, je wasmachine, slimme verlichting of steeds meer zelfrijdende auto’s. Embedded software is de software die in deze apparaten zit verwerkt, steeds vaker in hele kleine apparaten die ook nog eens via netwerken met elkaar verbonden zijn. Software, die dus in directe verbinding staat met en voor het aansturen van hardware. Om mooie, maar vooral nuttige producten te creëren, is kennis op beide gebieden nodig.
Beurzen en financiering
De NL-beurs biedt een gedeeltelijke beurs voor het eerste jaar van je studie aan onze universiteit en wordt gefinancierd door Fontys University of Applied Sciences en het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Beurs
De beurs bedraagt € 5.000,-. Deze ontvang je in het eerste jaar van je studie.
Sommige opleidingen van Fontys bieden de NL Scholarship aan voor niet-EER-studenten. Bezoek de website om te zien welke programma's deze beurs aanbieden. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor andere beurzen die niet door Fontys worden verstrekt.
Carrièremogelijkheden
De vraag naar goed IT-personeel stijgt en zal naar verwachting in de toekomst alleen maar toenemen. Dit is ideaal voor jou als ICT-afgestudeerde! Onze afgestudeerden werken in verschillende banen en functies:
- Software ontwikkelaar
- Database-ontwikkelaar
- Data scientist
- Ontwikkelaar voor kunstmatige intelligentie