Keystone logo
Fulda University of Applied Sciences Internationaal zakendoen en management (BSc.)
Fulda University of Applied Sciences

Internationaal zakendoen en management (BSc.)

Fulda, Duitsland

7 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

* geen collegegeld / een semesterbijdrage van ongeveer €330

Invoering

We leven allemaal in een wereld met geglobaliseerde markten. Om succesvol te kunnen concurreren op deze markten hebben bedrijven van elke omvang mensen nodig die niet alleen een gedegen kennis hebben van bedrijfs- en managementprincipes, maar ook zijn toegerust voor multinationale omgevingen waar interculturele en taalcompetenties van het allergrootste belang zijn.

Aan deze behoeften wordt tegemoet gekomen via dit programma, dat bedrijfseducatie combineert met taalvaardigheden en een internationaal klimaat bevordert dat toekomstige carrières mogelijk maakt.

Dit programma is bedoeld voor afgestudeerden van de middelbare school die de juiste basis willen leggen voor een internationale carrière

  • Het verkrijgen van diepgaande kennis van de belangrijkste disciplines van de bedrijfskunde,
  • gespecialiseerd in management,
  • uitsluitend in het Engels studeren, en
  • Vaardigheden ontwikkelen in een tweede taal.

Doelgroep

Dit programma is de juiste cursus voor afgestudeerden van de middelbare school die geïnteresseerd zijn in zakelijke en economische aspecten, graag talen leren en een internationale carrière willen nastreven

Leer methodes

Seminars (combinatie van lezingen en praktische sessies), case studies, presentaties, discussies, rollenspellen, simulaties, e-learning en videoconferenties - consistent met een praktische en internationale focus

Waarom studeren in Fulda?

Vele mogelijkheden

Fulda University of Applied Sciences biedt met haar acht afdelingen ongeveer 60 bachelor- en masteropleidingen aan. Het aanbod is groot en varieert van technologie, informatica, bedrijfskunde en rechten tot voeding, gezondheid, maatschappij en cultuur. Naast traditionele vakken zoals bedrijfskunde of elektrotechniek bieden we ook innovatieve opleidingen zoals voeding, gezondheidswetenschappen of hernieuwbare energie.

Toegepaste Wetenschappen - de combinatie van theorie en praktijk

Fulda University of Applied Sciences is een hogeschool voor toegepaste wetenschappen. Dit betekent dat studeren bij ons niet alleen over theorie gaat, maar ook veel te maken heeft met de praktijk. Dit komt onder andere tot uiting in de nauwe relatie tussen de hogeschool en regionale organisaties en bedrijven, bijvoorbeeld als het gaat om stages of scripties. De International Careers Service van het International Office biedt internationale studenten en afgestudeerden ook een uitgebreid aanbod aan informatie en advies over stages en carrièremogelijkheden - en effent zo het pad naar je toekomstige carrière.

Duale studieprogramma's - een Duits succesverhaal

Meer oefenen is niet mogelijk. Als student in een duale opleiding volg je vakken aan de universiteit en werk je in een bedrijf. Zo doe je gespecialiseerde kennis op die je direct kunt toepassen, doe je de nodige ervaring op voor de overstap naar werk en verdien je ook geld. Sommige opleidingen omvatten zelfs een volledige beroepsopleiding. Dit betekent dat je een vakgebied studeert en tegelijkertijd een vak leert.

State-of-the-art apparatuur en de nieuwste technologie

Waar kunnen technici, wetenschappers of ingenieurs hun verworven kennis beter toepassen dan op de werkplekken die typisch zijn voor hun werk? Gelukkig heeft de Fulda Hogeschool een breed scala aan zogenaamde "laboratoria" voor authentieke experimenten, echt onderzoek en herhaalde toepassing. Deze Audio/video-, NetLab-, Lab voor hernieuwbare energie, Lab voor grondstofwetenschappen, Microbiologielab en Skills Labs simuleren echte werkomstandigheden en helpen studenten zo de vaardigheden te verwerven voor hun toekomstige beroep.

Van voorbereidingsprogramma tot doctoraat

Aan de Fulda University of Applied Sciences kun je het volledige traject van hoger onderwijs volgen. Als je nog wat kennis mist, kun je die inhalen in een voorbereidend programma. Als je een master wilt afronden of zelfs wilt promoveren, staan alle deuren voor je open. Sinds 2016 is Fulda University of Applied Sciences de eerste universiteit in Duitsland die het recht heeft om zelfstandig doctoraten uit te reiken.

Bloeiende internationaliteit

Van de ongeveer 9.000 studenten aan de Fulda Hogeschool komen er ongeveer 1.500 niet uit Duitsland, maar uit meer dan 100 verschillende landen. De mix van talen, culturen en perspectieven zorgt niet alleen voor een internationale sfeer op de campus en in de eetzaal, maar verrijkt ook de cursussen en het (studenten)leven in de stad.

Korte afstanden en persoonlijk contact

Een groot voordeel van kleine steden en kleine universiteiten zijn de korte afstanden en het persoonlijke contact tussen studenten en hun docenten. Ondanks de inmiddels 9.000 studenten heerst er op Fulda University of Applied Sciences nog steeds een familiaire sfeer. Mensen kennen elkaar en ontmoeten elkaar regelmatig. Als je ondersteuning nodig hebt, hoef je niet ver te zoeken en de contactpersonen zijn gemakkelijk te bereiken.

Ondersteuning waar het nodig is

We willen internationale studenten helpen met hun overgang naar het leven in Duitsland en Fulda. Hiervoor hebben wij diverse maatregelen ontwikkeld voor de periode vóór en tijdens je studie. Speciale voorbereidingsprogramma's zoals Pre-College en Pre-Study helpen u uw Duitse taalvaardigheid te verbeteren, specialistische kennis op te doen of het Duitse academische systeem te leren kennen. Het Buddy-programma, de introductieweek en excursies bieden mogelijkheden voor ontmoeting en uitwisseling.

Historische stad met een centrale ligging

Met ongeveer 70.000 inwoners is Fulda een van de kleinste steden van Duitsland. Het biedt echter een hoge levenskwaliteit, korte afstanden, openbare veiligheid en natuur voor de deur. De centrale ligging en directe verbindingen met treinen, langeafstandsbussen en snelwegen maken Fulda tot een ideaal startpunt om heel Duitsland te leren kennen.

Vrijetijdsactiviteiten

Een historisch stadscentrum, musea en theaters, restaurants en bars, concerten, clubs en feesten, wandel- en fietspaden en de bergen van de Rhön. De lijst met vrijetijdsactiviteiten in en rond Fulda is erg lang. Op de campus zijn er universitaire sporten en evenementen, maar ook studentenprojecten, filmavonden, de Universiteitsdagen en de Internationale Avond. En als je nog meer wilt, duurt de trein naar Frankfurt/Main slechts ongeveer 80 minuten...

Programma resultaat

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Vragen