Keystone logo
Georgetown University Qatar

Georgetown University Qatar

Georgetown University Qatar

Invoering

Over Georgetown University in Qatar

Georgetown University in Qatar (GU-Q) is een extra locatie van Georgetown University, gevestigd in Education City in Doha. De universiteit biedt een vierjarige undergraduate-programma in internationale aangelegenheden leidt tot de Bachelor of Science in Foreign Service (BSFS) graad. Studenten hebben de mogelijkheid om een van de vier majors en een van de drie certificaten te selecteren.

GU-Q biedt ook een verscheidenheid aan mogelijkheden voor leidinggevend en professioneel onderwijs en dient als verblijfslocatie voor het Emergency and Disaster Management-programma van de Georgetown University School of Continuing Studies.

Georgetown University

Georgetown University is opgericht in 1789 en bestaat uit een levendige gemeenschap van uitzonderlijke studenten, docenten, alumni en professionals die zich toeleggen op echte toepassingen van onderzoek, wetenschap, geloof en service.

Missie

Georgetown University in Qatar (GU-Q) is gewijd aan het vervullen van de missie van Georgetown University om intellectueel, ethisch en spiritueel inzicht te bevorderen door middel van serieuze en aanhoudende discussies tussen mensen met verschillende religies, culturen en overtuigingen. Deze geest van de universiteit belichaamt, voert de campus van Qatar van Georgetown onderwijs, onderzoek en service uit om kennis te bevorderen en studenten en de gemeenschap een holistische educatieve ervaring te bieden die wereldburgers produceert die zich inzetten voor de dienst aan de mensheid. We demonstreren de waarden van Georgetown University; proberen voort te bouwen op de reputatie van wereldklasse van de Edmund A. Walsh School of Foreign Service; en samenwerken met onze partner, Qatar Foundation, in haar pogingen om de Qatar National Vision 2030 te realiseren en de Qatar-kenniseconomie te helpen ontwikkelen.

Visie

Onze visie is om erkend te worden als de toonaangevende academische instelling voor internationale aangelegenheden in het Midden-Oosten door het tonen van een niet aflatende uitmuntendheid in onderwijs, onderzoek en gemeenschapsbereik.

Waarom Qatar

Qatar, gezegend met een van de hoogste BBP per hoofd van de bevolking ter wereld, ligt op het kruispunt van Oost en West. Een modern, bloeiend land in het hart van het Midden-Oosten met een ambitieuze ontwikkelingsvisie, met een hoge levensstandaard, uitstekende faciliteiten, moderne infrastructuur en een mix van lokale en kosmopolitische cultuur. Qatar is uitgegroeid tot een knooppunt voor regionale en mondiale netwerken en bijeenkomsten in internationale diplomatie, energie, financiën en economie, media en sport.

Hiermee komt een overvloed aan culturele, intellectuele en artistieke evenementen en locaties - inclusief iconische gebouwen als het Museum van Islamitische Kunst, ontworpen door IM Pei. Het land biedt een veilige en gezinsvriendelijke omgeving en is een geweldige plek om te wonen, studeren en werken. De centrale ligging maakt het ook de ideale locatie voor het verkennen van Aziatische, Afrikaanse en Europese bestemmingen. Rechtstreekse vluchten verbinden Doha met steden over de hele wereld.

accreditatie

Georgetown University is geaccrediteerd door de Middle States Commission on Higher Education, een institutioneel accreditatiebureau dat is erkend door de Amerikaanse minister van Onderwijs en de Council for Higher Education Accreditation. De Middle States-regio omvat het District of Columbia, Delaware, Maryland, New Jersey, New York, Pennsylvania, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

De Qatar-campus van de universiteit van Georgetown is een extra locatie voor de universiteit in Washington, DC. De academische programma's die worden aangeboden in Qatar zijn geaccrediteerd door de Middle States Commission on Higher Education en erkend door lokale autoriteiten in de staat Qatar.

De universiteit voltooide met succes haar heraccreditatiebeoordeling in het voorjaar van 2012. Dit proces vindt elke 10 jaar plaats en is van toepassing op de hele universiteit.

Locaties

  • Doha

    Education City | P.O. Box 23689, , Doha

Vragen