Keystone logo
German Sport University Cologne BA Sportjournalistiek
German Sport University Cologne

BA Sportjournalistiek

Cologne, Duitsland

Request duration

Request teaching languages

Request pace

Request application deadline

Oct 2023

Request tuition fees

Request study format

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Als reactie op de intense transformatieprocessen in de takken van sport, media en communicatie, biedt de Duitse Sportuniversiteit een landelijk uniek universitair studieprogramma BA Sportjournalistiek aan. Deze is gericht op de vakgebieden journalistiek, mediapraktijk, sportbeoefening en communicatiewetenschappelijke studies.

De opleiding is bedoeld voor personen met een sterke neiging tot sportaangelegenheden en die geïnteresseerd zijn in de journalistieke voorbereiding van onderwerpen op het gebied van sport. Bovendien moeten ze openstaan voor alle aspecten van de veelzijdige wereld van media.

Het doel van de studie is om kennis bij te brengen voor een specialistische kwalificatie in journalistiek en communicatie in de sport. Hierbij worden de noodzakelijke disciplines van sportwetenschap, journalistiek en communicatiewetenschap in een geïntegreerde vorm onderwezen. Het uitgangspunt van de opleiding is in overeenstemming met de eisen van de arbeidsmarkt. Tegenwoordig wordt niet alleen verwacht dat sportjournalisten de journalistieke instrumenten van het vak beheersen; een grondige kennis van sportwetenschap is ook noodzakelijk. Kernkwalificaties zijn het vermogen om op een gestructureerde manier analytisch te denken en op een gepaste geïnformeerde manier te kunnen rapporteren.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • BA (Hons) Journalistieke Studies
    • Lincoln, Verenigd Koninkrijk
  • B.A. in Journalism and Media Studies (Major)
    • Prague, Tsjechië
  • BA (Hons) Fashion Journalism and Content Creation
    • London, Verenigd Koninkrijk