Keystone logo
Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences Bachelor in elektronische engineering
Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences

Bachelor in elektronische engineering

Lippstadt, Duitsland

7 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 263 / per semester *

Op de campus

* Semester Fee

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Bacheloropleiding I Lippstadt Campus

Elektronica is een van de belangrijkste disciplines in de industrie en het bedrijfsleven. In Duitsland getrainde elektronische ingenieurs genieten wereldwijd een uitstekende reputatie.

Korte informatie

Standaard onderzoeksperiode

7 semesters

Praktisch semester / semester in het buitenland

opgenomen, 5e semester

Mate

Bachelor in de ingenieurswetenschappen

Taal van instructie

Duits (Engels vanaf 2018)

Plaats

Campus Lippstadt

Elektronische systemen zijn overal

In het tijdperk van digitalisering met huidige toepassingsgebieden zoals connected en autonoom rijden of Industry 4.0, is de discipline van elektronica essentieel. De nauwe integratie met informatica, wat de enige manier is om complexe, meestal zeer interactieve systemen te ontwikkelen, biedt momenteel de voedingsbodem voor meer dan 80% van de innovaties in toepassingsdomeinen zoals transport, geneeskunde, telecommunicatie, automatisering en smart home. Elektronica is een van de belangrijkste disciplines in de industrie en het bedrijfsleven. In Duitsland getrainde elektronische ingenieurs genieten wereldwijd een uitstekende reputatie.

De toekomst is al begonnen

Een belangrijk doel van de bacheloropleiding "Electronic Engineering" is om u voor te bereiden op uw professionele werk als een elektronische ingenieur en de betrokken huidige en toekomstige uitdagingen. Om dit doel te bereiken, bevordert het programma niet alleen een nauwe verwevenheid van de onderwerpen elektronica en informatica, maar biedt het ook een holistisch begrip van systeemontwikkeling. Hiermee kunt u gestandaardiseerde modelleringstechnieken toepassen om complexe systemen op een interdisciplinaire manier te ontwikkelen en kunt u ontwerpmodellen maken met algemene hulpmiddelen en deze implementeren, bijvoorbeeld met behulp van 3D-afdruktechnologieën. Al met al krijg je een opleiding die je in staat stelt om (onder andere):

 • prototypes van hardware / software ontwikkelen tot de productie van printplaten,
 • eenvoudige regeltechnieksystemen ontwerpen tot gedistribueerde technische systemen / cyberfysische systemen,
 • modelmatig complex systeemgedrag van eisen tot systeemontwerp en de prototypische implementatie ervan,
 • ontwerp en implementeer mensgerichte systemen.

Afgestudeerden van de opleiding "Electronic Engineering" krijgen de academische graad van "Bachelor of Engineering".

Wees een expert

De keuzemodules (speciale nadruk A en B) in het zesde en zevende semester bieden de twee belangrijkste studiegebieden "Autonome systemen" en "geïntegreerde elektronische techniek" voor vrije keuze.

Autonome systemen - diepgaande leren en cyber-fysieke systemen

Het belangrijkste studiegebied "Autonome systemen" richt zich op diepgaande leren en cyberfysische systemen door uw competenties op het gebied van aangesloten technische systemen en machinepatroonherkenning te verdiepen. Je verwerft competenties om uitdagingen op het gebied van autonome systemen te begrijpen, zoals autonoom rijden, en je zult oplossingen voor dit toepassingsdomein kunnen ontwikkelen.

Embedded Electronic Engineering - mechatronische en tijdkritische systemen

Het belangrijkste vakgebied "Embedded Electronic Engineering" richt zich op een verdieping van methoden en ontwerptechnieken. We richten ons op het verdiepen van uw competenties op het gebied van hardware / software co-designtechnieken tot ontwerp- en analysetechnieken voor mechatronische en tijdkritische systemen.

Moderne Labs

Als onderdeel van het praktische werk leren studenten geavanceerde technologieën en hulpmiddelen te gebruiken. Onder andere de volgende laboratoria zijn beschikbaar: Smart Engineering Lab, PCB Engineering Lab, 3D Printing Lab, Hardware Engineering Lab en Machinery Lab.

Voortgang van het programma "Electronic Engineering"

Carrièremogelijkheden

Om een ​​directe loopbaantoegang mogelijk te maken, garandeert de bacheloropleiding "Electronic Engineering" een hoge praktische relevantie. Stages zijn al gedaan in de eerste semesters, als een aanvulling op de theoretische principes. Hier worden de theoretische grondslagen niet alleen vertaald in praktische eenheden, maar ook ondersteund door werk in interdisciplinaire teams, interculturele competenties en mondelinge en schriftelijke communicatie.

De opleiding "Electronic Engineering" stelt studenten in staat een gekwalificeerde baan op te nemen in vele sectoren van de industrie, bij dienstverleners en in de publieke sector. Werkterreinen zijn onder meer te vinden in de elektrische of transportsector: auto-industrie, ruimtevaart, rail- en railvervoer, automatiseringstechnologie, componenten, milieu- & energietechnologie, medische technologie, smart home, licht- of communicatietechnologie, industrie en consumentenelektronica, microsystemen, robotica en transport en logistiek.

Vanwege de opgedane technische en interdisciplinaire kwalificaties en de hoge praktische relevantie van het programma "Electronic Engineering", hebben de studenten de mogelijkheid om gekwalificeerd personeel aan te nemen in gespecialiseerde en managementfuncties op de volgende typische toepassingsgebieden: onderzoek en ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van technische producten, service en projectmanagement.

De cursus biedt ook de mogelijkheid om een ​​volgend masterdiploma te behalen, wat kan leiden tot een gekwalificeerde academische carrière.

Semester vergoeding

Alleen de zogenaamde "semester-vergoeding" moet worden betaald bij het studeren aan de Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences. Deze vergoeding is verplicht voor alle studenten, ongeacht hun inkomen. Er zijn geen extra collegegeld (vanaf oktober 2017).

Met de "semester-vergoeding" kunt u profiteren van de diensten van de Student Union en uw studentenvertegenwoordigers, de Algemene Studenten Commissie (AStA). Het belangrijkste is dat u een semestersticket ontvangt voor het lokale openbaar vervoer.

Altijd nieuw

De semester vergoeding is verschuldigd bij inschrijving en elk semester na herregistratie. Het bedrag wordt elke keer bepaald. Voor het wintersemester 2017/18 bedraagt ​​het 263,33 euro bij de HSHL en is als volgt samengesteld:

 • Sociale bijdrage voor de Student Union: 81,43 euro.
 • Semester-ticket Noord-Rijnland-Westfalen: 168,90 euro.
 • Bijdrage studentencommissie (AStA): 13,00 euro.

Accreditaties

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Bachelor of Engineering in Electrical & Electronic Engineering met onderscheiding
  • Kuala Lumpur, Maleisië
 • Bachelor in elektronica en cyber-fysische systeemtechniek
  • Bolzano, Italië
 • BEng (Hons) in elektrische en elektronische engineering
  • Bristol, Verenigd Koninkrijk