Keystone logo
Hanyang University

Hanyang University

Hanyang University

Invoering

Hanyang: Oude hoofdstad, moderne academici

Hanyang University is een particuliere onderzoeksuniversiteit in Zuid-Korea. De hoofdcampus bevindt zich in Seoul en de tweede, het Education Research Industry Cluster at Ansan, of ERICA-campus, bevindt zich in Ansan. Hanyang (한양;漢陽) is afgeleid van de vroegere naam van de hoofdstad Seoul die werd gebruikt tijdens de Chosun-dynastie. Het motto en de onderwijsfilosofie is Liefde in Daad en Waarheid.

De universiteit richtte in 1939 het eerste ingenieursinstituut van het land op (DongA Engineering Institute) dat de oprichtingsfaciliteit werd van de Hanyang University. De universiteit richtte ook de eerste school voor architectuur en civiele techniek in Korea op.

Hanyang University heeft een alumninetwerk van 330.000 alumni dat niet beperkt is tot het gebied van engineering, maar ook tot andere gebieden. In 2018 stond Hanyang op de 1e plaats voor het aantal CEO-alumni van risicobedrijven. In 2019 stond Hanyang University op de 150e plaats van de QS World University Rankings.

De universiteit verwelkomt elk jaar meer dan 7.400 buitenlandse studenten en meer dan 3.000 studenten studeren jaarlijks in het buitenland. HYU telt het Massachusetts Institute of Technology, de Universiteit van Cambridge en Tsinghua University onder haar 820 partneruniversiteiten in 88 landen.

Accreditaties

Geaccrediteerd door AACSB

Campusleven & Faciliteiten

Accomodation

U kunt direct op de campus van de Hanyang University wonen door simpelweg uw verzoek in ons aanvraagformulier op te geven. Er zijn geen verdere documenten nodig omdat je de studentenslaapzaal aanvraagt via je aanmelding bij Asia Exchange – zo eenvoudig is het!

De universiteit biedt accommodatie op de campus op de ERICA Campus. De kamers in de slaapzaal zijn tweepersoonskamers en zijn uitgerust met airconditioning, een badkamer, 2 eenpersoonsbedden en andere basisvoorzieningen. Daarnaast zijn er eenpersoonskamers beschikbaar met een eenpersoonsbed en een eigen badkamer.

De in- en uitcheckdata worden voor elk semester afzonderlijk bevestigd. Normaal gesproken kun je 4 dagen voor de start van het semester inchecken en kunnen studenten het hele semester in de slaapzaal verblijven. De betaling voor de slaapzaal wordt rechtstreeks aan Hanyang University betaald.

Locaties

  • Seoul

    222, Wangsimni-ro, Seongdong-gu, 04763, Seoul

    Vragen