
Bachelorgraad in
Bachelor in de informatica Harbour.Space University

Invoering
Het Harbor.Space Bachelor in Computer Science-programma is geworteld in wiskunde en techniek, terwijl onze innovatieve afdeling de relevantie van het programma optimaliseert door disciplines als taalkunde, psychologie, economie, natuurkunde en muziek op te nemen. Deze programma's zijn gericht op het ontwikkelen van de professionele vaardigheden van studenten die nodig zijn voor werk, terwijl ze zich ook kunnen aanpassen aan snel veranderende technologie terwijl ze effectief, professioneel en ethisch werken in computergerelateerde beroepen. Geworteld in wiskunde en engineering, terwijl onze innovatieve afdeling de programma's optimaliseert relevantie door disciplines zoals taalkunde, psychologie, economie, natuurkunde en muziek op te nemen. Dit programma is gericht op het ontwikkelen van de professionele vaardigheden van studenten die nodig zijn voor werk, terwijl ze zich kunnen aanpassen aan snel veranderende technologie terwijl ze effectief, professioneel en ethisch werken in computergerelateerde beroepen, zoals blijkt uit hun communicatie-, teamwerk- en leiderschapsvaardigheden
Kijk op onze website voor meer informatie over onze bachelor Informatica!
leerplan
JAAR 1
In het eerste jaar verwerven studenten de basiskennis van wiskunde en de basisprincipes van programmeren, op basis waarvan studenten in de volgende jaren een begrip van programmeren en informatica zullen ontwikkelen. De cursussen worden meestal gegeven in de vorm van hoorcolleges en afhaalcursussen. Tegen het einde van dit jaar zullen de studenten in staat zijn om programma's te schrijven en primaire computerwetenschappelijke tools te gebruiken.
Modules
- Combinatoriek en grafieken
- Basisprincipes van programmeren: C/C++
- Berekening - 1
- Praktische Unix
- Lineaire algebra - 1
- Algoritmen en gegevensstructuren - 1
- Combinatoriek en grafieken - 2
- Objectgeoriënteerd programmeren: Python
- Berekening - 2
- Algoritmen en gegevensstructuren - 2
- Lineaire algebra - 2
- Computerorganisatie en -systemen
- Combinatoriek en grafieken - 3
- Besturingssystemen
- Berekening - 3
JAAR 2
In het tweede jaar krijgen de studenten zowel wiskundevakken op het gebied van discrete wiskunde als vakken op het gebied van softwareontwikkeling en programmeertalen. De meeste cursussen vereisen praktische cursussen en een cursusproject waardoor studenten een gevoel krijgen voor de uitdagingen en benaderingen die op dit gebied worden gebruikt. Tegen het einde van dit jaar zullen de studenten in staat zijn om programma's te schrijven en primaire computerwetenschappelijke tools te gebruiken.
Modules
- Inleiding tot waarschijnlijkheid
- Inleiding tot statistiek
- Java-programmering
- Grondslagen van wiskundige logica
- Functionele programmering
- Inleiding tot optimalisatie
- Machinaal leren - 1
- Formele taaltheorie
- Compilers
- Inleiding tot computernetwerken
- Principes van databasesystemen
- Computationele complexiteitstheorie
- Inleiding tot cryptografie
- Extreme problemen
- Web applicaties
JAAR 3
In het derde jaar zullen de studenten zich voornamelijk richten op belangrijke computerwetenschappelijke onderwerpen, waaronder computationele theorie en cryptografie. De praktische kant van het programma is gericht op een diepgaand begrip van parallel computing, databases en compilers. Aan het einde van het derde jaar hebben studenten voldoende theoretische en programmeerachtergrond om computerwetenschappelijke problemen aan te pakken in professionele praktijkscenario's. De cursussen worden gegeven door onderzoekers en professionals die de cursussen die zij geven in de praktijk brengen, hetzij academisch, hetzij door hun professionele ervaringen in hun vakgebied te delen. Het doel van het laatste jaar is om studenten kennis te laten maken met een reeks praktische toepassingen van het materiaal dat ze hebben geleerd om een naadloze overgang naar een professionele rol te garanderen.
Modules
- Informatie theorie
- Software-engineering
- Computationele geometrie
- Machinaal leren - 2
- Parallel en gedistribueerd computergebruik
- Bio-informatica
- Computer beelden
- Computer visie
- Inleiding tot robotica
- Softwareontwikkelingsproces
- Computationele genomica
- Ontwikkeling van mobiele applicaties
- Technisch projectbeheer
- Algoritmen in bio-informatica
- Data visualisatie
- Software testen, verifiëren en valideren
- Leiderschap en groepsdynamiek
- Schrijven, Documentatie, TeX, JavaDoc, Academisch
- Numerieke methodes
WISKUNDE ALS TWEEDE TAAL (MSL)
Bij Harbour.Space is het een belangrijke vereiste voor alle studenten met een technische opleiding om over geavanceerde wiskundige vaardigheden te beschikken. Iedereen die geen sterke wiskundebasis heeft, maar graag zijn toekomst in een technische discipline wil beginnen, moet zich aanmelden voor onze wiskundebasiscursus, Math as a Second Language (MSL) . MSL is een intensief, voltijds, eenjarig voorbereidingsprogramma voor studenten zonder een academische achtergrond in STEM. Het voorziet studenten van de nodige kennis en grondbeginselen op het gebied van wiskunde, natuurkunde en informatica om middelbaar onderwijs in STEM te volgen aan 's werelds meest prestigieuze universiteiten. Na het afronden van de MSL-opleiding komen studenten automatisch in aanmerking om door te stromen naar een opleiding naar keuze bij Harbour.Space University .
Carrièremogelijkheden
Harbour.Space-inzetbaarheidsrapport:
Studenten en alumni vormen de spil van het Harbour.Space-ecosysteem.
Werkgelegenheid volgens de cijfers:
Zolang we onze studenten kansen bieden om uit te blinken, zullen ze er alles aan doen om hun doelen te bereiken.
95% | Werkgelegenheidsgraad
83% | Binnen drie maanden na afstuderen een baan verzekerd
53% | Een baan veiliggesteld vóór het afstuderen
80% | Voel je gelukkig met hun huidige baan
Wereldwijde impact:
Grenzen zijn geen limiet als je talent voor je spreekt. In cijfers is dit de verdeling van onze alumni over de hele wereld.
56% | Europa
26% | Azië
17% | Noord Amerika
1% | Zuid-Amerika
Industrie type:
Of het nu bij een lokale startup of een internationale onderneming is, onze alumni vinden hun weg naar de branche waarin ze thuishoren.
34% | Start-ups
31% | Grote bedrijven
27% | Middelgrote ondernemingen
8% | freelance