Keystone logo
Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Invoering

Welkom in de wereld van media

Hoe worden boeken afgedrukt? Hoe wordt informatie gearchiveerd en gedocumenteerd? Wat betekent "communicatie"? Hoe worden virtuele werelden gecreëerd? Wat gebeurt er achter de schermen in tv-studio's? Wat is belangrijk bij het ontwerpen van verpakkingen en hoe werkt reclame eigenlijk? Studenten bij Hochschule der Medien houden zich bezig met deze en vele andere vragen.

111634_ScreenShot2019-03-07at4.24.13PM.png

Sinds 1 september 2001 heeft Hochschule der Medien de gecombineerde knowhow van de voormalige universiteit van Printing and Media, een onderwijsinstelling met meer dan 100 jaar traditie, en de Universiteit voor bibliothecarissen en informatie, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1942, bijeengebracht. Met 16 bacheloropleidingen en 6 masteropleidingen, een parttime MBA en een doctoraatsprogramma, biedt Hochschule der Medien een breed spectrum van media-expertise: van gedrukte media tot elektronische media, van massamedia en mediatheorie tot mediaproductie, van mediaontwerp tot het beschikbaar maken van media.

111633_ScreenShot2019-03-07at4.24.25PM.png

Op de Hochschule der Medien leren studenten in moderne collegezalen, in workshops en studio's, op drukmachines of achter de camera. Spannende praktische projecten in de laboratoria van de universiteit of in samenwerking met partnerbedrijven vullen de theoretische kennis en wetenschappelijke werkmethoden aan. Oorspronkelijk had de universiteit twee campussen. Sinds 2014 bestaat de universiteit uit een centrale campus in Stuttgart, Vaihingen, met een nieuw faculteitsgebouw dat symbool staat voor "één mediawereld".

Locaties

  • Stuttgart

    Hochschule der Medien Nobelstrasse 10 , 70569, Stuttgart

Vragen