Keystone logo
Hochschule der Medien - University of Applied Sciences Bachelor of Engineering in Print Media Technologies
Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Bachelor of Engineering in Print Media Technologies

Stuttgart, Duitsland

7 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 1.500 / per semester *

Op de campus

* per semester, internationale studenten. Er is geen collegegeld in rekening gebracht voor hoger onderwijs aan openbare universiteiten in Baden-Württemberg voor thuisstudenten, EU-studenten, studenten van de Europese Economische Ruimte (EER), studenten met

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Deze Bachelor of Engineering biedt technisch onderwijs in Duitsland, terwijl studenten gewapend zijn met de professionele, creatieve en interculturele vaardigheden die nodig zijn om thuis en in het buitenland te gedijen.

In Duitsland is Print Media Technologies het eerste en enige internationale undergraduate-programma in engineering gericht op media, dat uitsluitend in het Engels wordt aangeboden en is ontworpen voor studenten van over de hele wereld. Het is een uniek onderwerp dat creativiteit, wetenschap, technologie, interculturele studies, bedrijfsmanagement en talen combineert.

111635_download.jpeg

Afgestudeerden genieten van hoogwaardige banen. De plaatsingsratio is 100%. Het programma moet geschoolde leiders en praktijkmensen vormen bij mediakwesties; waaronder senior technische, management- en marketingfuncties over de hele wereld. Afgestudeerden werken in internationaal groeiende bedrijven. Het programma is stevig ontworpen om vaardigheid in mediatechniek te bevorderen; daarnaast zullen studenten kritisch denken en spreken in het openbaar.

Nieuwe technologieën blijven zich ontwikkelen. Variabele gegevens afdrukken voor de individualisering van verpakkingen en personalisatie van commerciële druk zal een prominentere rol spelen in communicatie en marketing. De symbiose tussen internet en gedrukte media biedt nieuwe producten, brengt een revolutie teweeg in de manier waarop we communiceren en triggert nieuwe marketingstrategieën.

De faculteit heeft een uniek state-of-the-art leercentrum uitgerust met geavanceerde mediatechnologie, dat wil zeggen de nieuwste drukmachines die in de industrie worden gebruikt. Het is het grootste en best uitgeruste centrum in Europa en beschikt over een groot aantal laboratoria en studio's, waaronder digitale en commerciële drukpersen, creatieve drukkerijen, 3D-afdrukken, een verpakkingsdrukfabriek en de nieuwste post-pressapparatuur die wordt gebruikt voor binden en afwerken. Studenten zullen ook genieten van de vele voordelen van een nieuwe pre-media faciliteit met de nieuwste IT-technologieën en specifieke workflows beschikbaar voor de media-industrie.

Toepassing

Omdat we serieus zijn over het opleiden van wereldleiders voor morgen, hebben we afgestudeerden nodig die in veel verschillende samenlevingen kunnen werken en in staat zullen zijn om samenwerkingen tussen hen te bouwen. Vreemde taal is een belangrijk onderdeel van dit streven. Het nastreven van vreemdetalenonderwijs wordt door niemand als een luxe beschouwd. Integendeel, instructie vreemde talen is een kernelement van onze opleiding Print Media Technologies .

Engelse Taalvereisten

Alle aanvragers moeten een kwalificatie in de Engelse taal hebben voordat ze kunnen worden toegelaten tot de bacheloropleiding Print Media Technologies (PMT), ongeacht of hun eerste taal Engels is of niet.

Alle lessen aan PMT op de Hochschule der Medien ( HdM ) worden in het Engels gegeven (met uitzondering van een aantal Duitse lessen in het derde jaar) en docenten moeten ervan overtuigd zijn dat je voldoende vloeiend Engels en geschreven Engels hebt om je cursus te volgen. het begin. Daarom moeten alle niet-native Engelssprekende aanvragers aan een van de volgende vereisten voldoen:

 • TOEFL (550 op papier gebaseerd PBT, 72 internetgebaseerd iBT of hoger), geldigheid van certificering 2 jaar vanaf de dag van uitgave
 • IELTS (6,0 of hoger), geldigheid van certificering 2 jaar vanaf de dag van uitgifte
 • Cambridge Certificate of Proficiency (graad B of hoger)
 • Cambridge Advanced Certificate (grade A)
 • OOPT (GER: B 2 of hoger), geldigheid van certificering 2 jaar vanaf de datum van afgifte
 • Allgemeine Hochschulreife (cijfer in Engels 2,0 of 12 credits of meer)
 • GCSE in het Engels (klasse B of hoger)
 • Internationaal GCSE in het Engels als tweede taal (klasse B of hoger)

Vrijstellingen van deze vereiste zullen worden overwogen voor aanvragers die:

 • studeerde het International Baccalaureate-programma, als het in het Engels wordt onderwezen
 • bestudeerde het Geïntegreerde programma van Singapore (SIPCAL)
 • studeerde in Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten van Amerika en heeft een universitair toelatingscertificaat verworven.
 • verwierf een gelijkwaardig niveau Engels op de middelbare school

Duitse Taal Vereisten

We hebben geen eerdere Duitse taalvaardigheid nodig. Niet-Duitstalige studenten moeten Duits studeren als onderdeel van het diploma. Studenten verwerven de nodige taalvaardigheden in het Duits door het volgen van reguliere lessen in de Duitse taal als onderdeel van hun programma. Vanaf het derde jaar moeten studenten geselecteerde technische of zakelijke cursussen in het Duits volgen.

Algemene taalvereisten

 • Tot het derde jaar worden de lessen in het Engels gegeven.
 • Studenten voor wie Engels niet hun moedertaal / eerste taal is, moeten een gevorderd niveau van geschreven en gesproken Engels kunnen aantonen.
 • Duitse moedertaalsprekers zijn verplicht om academisch Engels te studeren of kunnen een derde taal studeren, zoals Frans, Italiaans of Spaans.
  Taalcursussen zijn verplicht gedurende het hele onderzoek.

Careers

Baden-Württemberg heeft een van de laagste werkloosheidspercentages in Europa, zoals je kunt lezen in Why Stuttgart?

Maar wat zou dit betekenen voor onze studenten? Waar vinden ze een baan? Het netto arbeidsdeelname van alumni is eigenlijk 100%, dus u hoeft zich geen zorgen te maken, u zult kunnen kiezen waar u het liefst heen wilt.

Onze afgestudeerden werken als onderzoekers, managers en creatieven in internationale bedrijven met mediaproductie en engineering. Ze werken in marketing-, management- en productierollen in zowel gedrukte als nieuwe media, overal, van grote bedrijven tot innovatieve makers van kunstnijverheid.

Waar werken onze alumni?

... Porsche AG, Mercedes Benz AG, Springer Group, Bertelsmann, BASF, Tetra Pak, Bosch, Friesland Campina, Frito Lay, MBO, DuPont, Merck, Flint, Mondi, Asahi, Kodak, HP, Canon, Fuji, Heidelberger Druckmaschinen AG, Konica-Minolta, Beiersdorf, Henkel, Ferrero, Storck, Procter

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Bachelor of Science in digitale cinematografie
  • Winter Park, Verenigde Staten
 • Bachelor in multimediatechnologie (Hons) in interactief multimediaontwerp
  • Kuala Lumpur, Maleisië
 • BSc in digitale mediatechnologie
  • Kingston upon Thames, Verenigd Koninkrijk