Keystone logo
Heriot-Watt University Dubai BA (Hons) in mode
Heriot-Watt University Dubai

BA (Hons) in mode

Academic City, Verenigde Arabische Emiraten

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

AED 65.100 / per year *

Op de campus

* AED 63000 per jaar. Alle collegegeld inclusief btw.

Invoering

Overzicht

Ons Fashion Design-programma bereidt studenten met vertrouwen voor op een carrière in de mode-industrie. Naast het leren van de basisprincipes van modeontwerp, leren studenten ook over belangrijke elementen van de mode-industrie, om hun succes in de mode-industrie mogelijk te maken en om creatieve, kritische en communicatieve vaardigheden te verwerven. Uitgebreide koppelingen en samenwerkingen met onze industriële partners helpen studenten om een 'live' leerervaring op te doen.

Aanvragers moeten een groot verlangen en aanleg hebben op het gebied van kunst en design. Studenten worden onderwezen over de primaire behoeften van de klant, het focuspunt van het ontwerp en de aantrekkingskracht ervan op klanten / consumenten, samen met marketingvaardigheden en trendanalyses om het product te ondersteunen.

Gewone studenten die wensen door te stromen naar het Honours 4h jaar moeten hun studies in het VK voortzetten.

Waarom Fashion Design studeren op Dubai Campus van de Heriot-Watt University?

 • Sterke banden en ondersteuning van verschillende industriële partners, zowel in Dubai als binnen ons wereldwijde netwerk.
 • Praktisch gebaseerd programma met een sterke nadruk op academische normen en 'live' samenwerkingen.
 • Uniek Brits mode-onderwijs waarbij studenten betrokken zijn bij het wereldwijde ontwerpproces en -technieken.
 • Zeer geprezen voor de aanzienlijke actieve pers en media-aandacht die sinds de lancering in Dubai is ontvangen.
 • De School of Textiles and Design in Schotland werd 1e in het VK voor 'impact' van industrie en samenleving en scoorde 100% in het Research Excellence Framework 2014.

Cursusinhoud

Eerste jaar

Een breed gemeenschappelijk eerste jaar voor alle modestudenten, dat een sterke vaardighedenbasis biedt voor de mode-industrie. Naast het bestuderen van de specifieke Pathways , zullen studenten Creative and Contemporary Studies ondernemen om hun werk in context te plaatsen. Onderwerpen zijn marketing en detailhandel, modecommunicatie, consumentengedrag, textiel, hedendaagse en contextuele studies, modereclame en PR, CAD- en presentatievaardigheden, en kennis van productie en assemblage.

Tweede jaar

Studenten verkennen huidige ideeën, problemen en innovaties met betrekking tot modeontwerp en verwerven meer kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Modestudenten doen in dit stadium meer kennis op het gebied van productie en assemblage en ontwerp. Presentatievaardigheden worden verbeterd door het gebruik van CAD en de verkenning van verschillende media en website-ontwikkeling via digitale applicatie. Een beter begrip van markt en consument wordt geleverd naast de analyse van kerntrends. Studenten ontwikkelen vaardigheden op hoger niveau via cursussen in Patroonexperimentatie, Knitwear en Tailoring.

Derde jaar

Richt zich op de ontwikkeling van studenten van minicollecties en een portfolio. Een verdere nadruk op de contextualisering van modeontwerppraktijk is op dit niveau vereist om studenten voor te bereiden op een carrière in de mode-industrie. Cursussen zijn onder meer Design Process and Research, Portfolio Building en geavanceerde Pattern Drafting.

Vierde jaar

Beschikbaar aan de Heriot-Watt University in het VK.

Carrière

Na hun afstuderen streven studenten naar een scala aan carrières en rollen binnen de mode-industrie en de bijbehorende ontwerpgebieden, waaronder:

 • Mode ontwerp
 • Productie en montage
 • Patroon opstellen
 • Product ontwikkeling
 • Trend- en kleuranalyse
 • Kwaliteit en technische zekerheid
 • Sourcing
 • Patroon beoordeling
 • Mode illustrator

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het medium van instructie op de middelbare school was, moeten aanvragers een Engelse taalvaardigheid aantonen die gelijkwaardig is aan IELTS 6.0 Academic (zonder element lager dan 5,5).

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen