Keystone logo
Heriot-Watt University Dubai BSc (Hons) in Computer Science (Data Science)
Heriot-Watt University Dubai

BSc (Hons) in Computer Science (Data Science)

Academic City, Verenigde Arabische Emiraten

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

AED 65.100 / per year *

Op de campus

* AED 63000 per jaar. Alle collegegeld inclusief btw.

Invoering

Overzicht

Onze graad BSc Computer Science (Data Science) richt zich op het bouwen van robuuste en bruikbare systemen. Naast het kijken naar geavanceerde tools en technieken, is het ontworpen om u te helpen bij het bouwen van de volgende generatie softwaretools die andere systeembouwers zullen gebruiken. De cursus beoogt een goed geïntegreerd evenwicht te bieden tussen theoretische onderbouwing en praktische ervaring, sterk geïnformeerd door de onderzoeksexpertise van onze academische medewerkers.

In de latere jaren van de cursus heb je de mogelijkheid om je te specialiseren en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om datawetenschapper te worden. In het bijzonder kunt u grootschalige, herhaalbare gegevensanalyses ontwikkelen en uitvoeren op basis van statistische modellen. De term data science wordt vaak door elkaar gebruikt met big data of data-analyse. Het wordt steeds belangrijker omdat enorme hoeveelheden complexe academische, zakelijke en overheidsgegevens worden gegenereerd uit veel, grotendeels online bronnen. Deze groeiende hoeveelheid gegevens heeft steeds meer vakkundig personeel nodig dat het allemaal kan analyseren en begrijpen. Dat vereist op zijn beurt dat dergelijk personeel wordt getraind in de nieuwste vaardigheden en technieken in de gegevenswetenschap.

Cursusinhoud

Jaar 1

Je behandelt basis programmeervaardigheden, het maken van apps voor mobiele apparaten, een inleiding tot computersystemen, webdesign, databases en discrete wiskunde.

Jaar 2

U gaat door met softwareontwerp - zowel architecturale problemen op hoog niveau als algoritmen en gegevensstructuren. Andere onderwerpen zijn databases, hardware-software-interface, interactieontwerp en meer geavanceerde programmeercursussen.

Jaar 3

Je bestudeert onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie, communicatie, netwerken, besturingssystemen en meer formele aspecten van computergebruik. Je zult ook een groepsprogrammeringsproject ondernemen.

Jaar 4

Je zult big data management, datamining en machine learning bestuderen, en een keuze uit andere geavanceerde onderwerpen zoals bio-geïnspireerde berekening, datavisualisatie en -analyse, netwerkbeveiliging. Je gaat ook een groot individueel project ondernemen in Data Science.

Meer diepgaande informatie over de inhoud van de hierboven genoemde cursussen, hoe deze worden beoordeeld en de leerresultaten kunnen worden geraadpleegd via onze huidige studentenportal.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het medium van instructie op de middelbare school was, moeten aanvragers een Engelse taalvaardigheid aantonen die gelijkwaardig is aan IELTS 6.0 Academic (zonder element lager dan 5,5).

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Over de school

Vragen