Keystone logo
University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

Invoering

De HfG beschouwt het ontwerp van een innovatieve discipline met een wetenschappelijke, sociale en technologische aspecten zijn. Ontwerp oefent op een verantwoorde en duurzame invloed op de culturele, technische en economische ontwikkelingen. De universiteit vermijdt bewust artistieke of ambachtelijke aspecten in het onderwijs van design stichtingen. Integendeel, alle vijf cursussen benadrukken wetenschappelijke principes en kennis, en de rationele verantwoording van ontwerpbeslissingen.

Fundamenten van het ontwerp

Intensieve en interdisciplinaire stichting studies zijn het kenmerk van de HfG programma. Zij bepalen specifieke curriculaire model van de HfG en zijn een belangrijke reden voor de hoge kwaliteit van het ontwerp cursussen in Schwäbisch Gmünd. De basiscursussen opzetten van een stevige basis voor creatieve competentie in design activiteiten en zorgen voor een betrouwbare repertoire van methoden, esthetische ervaringen, en technieken. De stichting studies systematisch onderzoeken de wetten van de oppervlakte en ruimte, licht en kleur, tijd en beweging.

Uitgebreide onderwijsconcept

Holistische onderwijsconcept van de HfG is gebaseerd op de structurele combinatie van: het onderwijsprogramma is gericht op de nieuwsgierigheid en dorst naar kennis te stimuleren, om methodisch denken te ontwikkelen, aan gevestigde professionele content over te dragen, en de sociale en interculturele competenties studenten versterken.

De sfeer op de universiteit wordt gekenmerkt door een open en productieve cultuur van overleg met internationaal ervaren docenten. De organisatorische en technische elementen worden gecoördineerd en geïntegreerd om leerprocessen van studenten ondersteunt.

Tijdens de belangrijkste lessen werken de studenten aan projecten en koos hun eigen accenten. Alle programma's zijn gericht op effectieve individuele case studies te onderzoeken, te ontwikkelen vergaande oplossing vinden principes, en hun model karakter te tonen voor toekomstige ontwerpopgaven. Kritisch en methodisch denken, theoretische verantwoording, en praktische vaardigheden raken onscheidbaar gecombineerd.

Key kwalificaties

Voor het ontwerp om kennis over te dragen en te ontwikkelen toegevoegde waarde moet grenzen tussen disciplines en culturen te steken. De ontwikkeling van de belangrijkste kwalificaties zoals self-management, team werken vaardigheden, taal en interculturele competenties is dus ook een natuurlijk onderdeel van de opleidingen van de universiteit.

kernthema's

De kernthema's van de Communication Design natuurlijk ook communicatiesystemen en publicaties, tentoonstellingen, informatiecampagnes, de visualisatie van de wetenschappelijke en technische inhoud, richting en oriëntatie systemen, bedrijfs- en institutionele identiteiten en onderwijzen en leren materialen.

De Interaction Design cursus behandelt software-interfaces, machine en device control, internet applicaties, informatie terminals, en toepassingen voor de nieuwste mediatechnologieën.

De Product Design cursus houdt zich bezig met het ontwerpen van technische consumenten- en investeringsgoederen, gereedschappen, meubels, beursstands, medische apparatuur en accessoires gedragen en gebruikt op het lichaam, en de planning van transport, logistiek en mobiliteit systemen.

Ontwerponderzoek

De HfG waardeert toepassingsgericht ontwerpend onderzoek sterk. Alle onderzoeksactiviteiten worden centraal geconcentreerd in een Instituut voor Toegepast Onderzoek (IAF). Deze richt zich op onderzoek en ontwikkeling vragen met betrekking tot de drie grote gebieden van interactie, communicatie en Product Ontwerp. Lopende onderzoeksprojecten zijn het ergonomische ontwerp van medische apparatuur en systemen en de aspecten van de interactie tussen mens en ontworpen producten en systemen.

Goede vooruitzichten

De uitstekende reputatie van de HfG Schwäbisch Gmünd legt haar afgestudeerden 'bovengemiddelde kansen in het werk markt. De universiteit biedt veelbelovende mogelijkheden voor de beroepspraktijk en opent paden naar onderzoek ontwerpen. De twee MA cursussen bieden zowel een betrokkenheid met zeer complex ontwerp onderwerpen en ook betrekken studenten in theoretische studies van design onderwerpen.

Traditie en Geluid

De universiteit trekt haar dynamiek en kracht uit het gebied van actuele wetenschappelijke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen en van zijn lange en ononderbroken traditie. Deze traditie wordt beïnvloed door de lesmethoden van het Bauhaus en in het bijzonder van de Hochschule für Gestaltung Ulm.

Innovatief design is gericht op economische, ecologische en sociale duurzaamheid te bereiken. De HfG is een voortdurend leren dynamische organisatie die zich inzet om voortdurend verbeteren van de hoge kwaliteit van haar onderwijsprogramma's. Het doel is om ervoor te zorgen dat de studenten het hoogste niveau van vakbekwaamheid te bereiken en gaan op een actieve rol te spelen in het vertegenwoordigen van de belangen van de gebruikers van ontwerpen. In de toekomst van plan is de HfG om dit doel na te streven door het aanbieden van professionele verdere opleidingen.

Locaties

  • Schwäbisch Gmünd

    Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd University of Applied Sciences Rektor-Klaus-Straße 100

    Vragen