Keystone logo
Furtwangen University/HFU Business School Bachelor of Arts in internationaal bedrijfsmanagement
Furtwangen University/HFU Business School

Bachelor of Arts in internationaal bedrijfsmanagement

7 Semesters

Engels

Full time

15 Jun 2024

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

Bachelor of Arts in International Business Management The War for Talents betekent dat internationale bedrijven verwachten dat managers mobiel, meertalig, stressbestendig en uitstekend kunnen communiceren over culturele, professionele en geografische grenzen heen. Wereldwijde banenmarkten vragen om flexibele, communicatieve interfacemanagers en wij laten u zien hoe u dat kunt worden.

8 REDENEN OM AAN HFU BUSINESS SCHOOL TE STUDEREN; WE BIEDEN U:

de zakelijke vaardigheden en managementcompetenties die de industrie van je verwacht de langste ervaring met het aanbieden van een bachelordiploma dat 100% in het Engels wordt gegeven in Duitsland; dus we weten hoe we je kunnen helpen de banen te krijgen die je wilt een echt internationaal profiel: alle studenten moeten een studiesemester en een stage in het buitenland voltooien; je zou een extra studiesemester in het buitenland kunnen toevoegen om een dubbele graad te behalen bij onze partners in China, Frankrijk of Latijns-Amerika! multiculturele leeromgeving: je studeert met mensen uit meer dan 48 landen en een onderwijzend personeel dat voor bijna 50% in het buitenland is geboren internationaal ervaren onderwijzend personeel: alle professoren hebben in het buitenland gewerkt of gedoceerd en spreken allemaal minstens één vreemde taal praktijkgerichte programma's: allemaal professoren hebben in de industrie gewerkt en onderhouden nauwe banden met de industrie door middel van onderzoek, studentenprojecten en het raadplegen van hechte business school: wij kennen onze studenten en zij kennen ons op de HFU Business School, u behoort tot een speciale elite; we hebben meer dan 14 kandidaten voor elke studieruimte

JOUW JUMP-START NAAR EEN SUCCESVOLLE CARRIRE

De meerderheid van onze afstuderende studenten heeft al een vaste baan aangeboden voordat ze hun afstudeerscriptie hebben afgerond, een bewijs dat het competentieprofiel van onze studenten voldoet aan de eisen van het bedrijfsleven. Sommige studenten krijgen een junior managementfunctie aangeboden door de organisaties die stage hebben gelopen of hun afstudeerscriptie hebben laten maken. Een indrukwekkend aantal HFU afgestudeerden heeft de strenge selectietests van enkele van de grootste internationale organisaties met succes afgerond en er zijn veel mogelijkheden voor onze studenten om te werken in kleine en middelgrote bedrijven in de omgeving. Met name vanwege hun taalvaardigheid en werkervaring in het buitenland, passen onze afgestudeerden bij het profiel dat deze bedrijven zoeken om hen te helpen hun bedrijf buiten de Europese markt uit te breiden. Stage en studeren in het buitenland In het 5e en 6e semester ben je cultureel en taalkundig uitgerust om te vertrekken voor je studiesemester aan een van de meer dan 140 internationale partneruniversiteiten en voor je stagesemester bij een bedrijf of een middelgroot bedrijf in de VS, China, Frankrijk, Mexico, Argentinië, Australië of Duitsland, of elders. Het 5e semester van je studie is gewijd aan een verplichte stage in het buitenland voor Duitse staatsburgers, die een integraal onderdeel is van de IBM-opleiding. Voor studenten die niet de Duitse nationaliteit hebben, moet ofwel het verplichte stagesemester ofwel het verplichte buitenlandse studiesemester worden voltooid in Duitsland, Oostenrijk of het Duitstalige deel van Zwitserland. Tijdens je stagesemester krijg je inzicht in de echte bedrijfswereld en krijg je de mogelijkheid om een deel van de kennis en vaardigheden die je tijdens de cursus hebt opgedaan toe te passen. Meestal solliciteren studenten alleen voor stages bij geschikte bedrijven, op basis van hun specifieke interesses. De Bedrijfsfaculteit helpt bij het vinden van een stageplaats bij specifieke bedrijven. Er zijn contacten gelegd met veel bedrijven in de regio en over de hele wereld, waaronder wereldwijde organisaties zoals Hewlett Packard, Deutsche Bank, Bosch en DaimlerChrysler. Een database met beschrijvingen en adressen van meer dan honderd bedrijven is toegankelijk in onze pc-hal. Regionale focus en vreemde talen Taal- en communicatieve vaardigheden zijn een integraal onderdeel van het programma. Ons doel is om u in staat te stellen nauwkeurig en zelfverzekerd te communiceren, zelfs in de meest uitdagende zakelijke situaties. Alle taalcursussen worden gegeven door ervaren professionals die native speakers zijn van de taal die ze onderwijzen. Voor anderstaligen Duits 1e vreemde taal: Zakelijk Engels (gevorderd niveau) 2e vreemde taal:Voor anderstaligen Duits: Duits Voor Duitse moedertaalsprekers:

Chinees (geen voorkennis)OF Spaans (4-5 jaar eerdere studies)OF Frans (4-5 jaar eerdere studies)

Voor moedertaalsprekers van het Engels 1e vreemde taal:Duits 2e vreemde taal:

Chinees (geen voorkennis)OF Spaans (4-5 jaar eerdere studies) OF Frans (4-5 jaar eerdere studies)

In de gekozen regionale focus zul je worden blootgesteld aan, naast het leren van de taal zelf, economische structuren, de geschiedenis en culturen, zakelijke praktijken, wetten en sociale systemen van die regio. Regionale analyse en een onderzoek naar het internationale concurrentievermogen van die regio worden onderzocht. Voor niet-moedertaalsprekers van het Engels bieden wij Zakelijk Engels op gevorderd niveau. Alle taalcursussen bieden verschillende aspecten van de taal, waaronder nauwkeurigheid en vloeiendheid in spreken, luistervaardigheid, uitgebreide zakelijke terminologie en idiomatisch gebruik, en lezen en schrijven in een reeks van zakelijke contexten. Cursussen van een semester lang worden regelmatig aangeboden in het Duits als vreemde taal op alle niveaus, evenals cursussen Zakelijk Duits, Technisch Duits en sociaal-politieke cursussen over Duitsland en de Europese Unie tegenwoordig.

toelatingen

leerplan

Ranglijsten

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen