Keystone logo
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Invoering

Welkom bij de Faculteit der Letteren van Hong Kong Baptist University

De Faculteit der Letteren is een essentieel onderdeel van de Hong Kong Baptist University, een instelling die zich sterk inzet om 'een toonaangevende universiteit voor vrije kunsten in Azië voor de wereld te zijn die academische excellentie levert in een zorgzame, creatieve en wereldwijde cultuur'.

De Faculteit der Letteren, opgericht in 1961, beschikt over vijf afdelingen, een Talencentrum, vier Onderzoekscentra en twee instituten:

- Afdeling Chinese Taal- en Letterkunde
- Afdeling Engelse Taal- en Letterkunde
- Vakgroep Geesteswetenschappen en Creatief Schrijven
- Afdeling Religie en Filosofie
- Vakgroep Vertalen, Tolken en Interculturele Studies
- Talencentrum (voor de hele universiteit)

- Centrum voor Toegepaste Ethiek
- Centrum voor Chinees cultureel erfgoed
- Centrum voor Chinees-christelijke studies
- Vertaalbureau
- Jao Tsung-I Academie voor Sinologie
- De heer Simon Suen en mevrouw Mary Suen Sino-Humanitas Institute

In overeenstemming met de missie van de universiteit zet de Faculteit der Letteren zich in om wereldwijd relevant en ethisch bewust onderwijs en onderzoek te leveren, met als doel bij te dragen aan het algemeen belang. De Faculteit der Letteren heeft ' Welzijn, waarde en het algemeen belang ' aangemerkt als haar niche-onderzoeksgebied. Deze strategische focus wordt op verschillende manieren weerspiegeld in zes interfacultaire onderzoeksgroepen (Performance Studies; Chinese en Cross-culturele Gezondheid Geesteswetenschappen; Framing Public Culture; Creativity, Self, and Society; Minority Studies / Marginalized Populations Studies; and Anthropocene Studies). De Faculteit der Letteren levert een belangrijke bijdrage aan het onderzoekscluster Creative Media / Practice van de universiteit en is volledig betrokken bij de ambitieuze rekrutering van de universiteit Talent100.

uitrusting
De Faculteit der Letteren zet haar inspanningen voort in een omgeving die duidelijk de liberale kunstmissie van de universiteit weerspiegelt. Faciliteiten omvatten:

  • Tolklaboratorium
    biedt ondersteuning voor training in opeenvolgende en gelijktijdige vertaalmodi
  • Fonologielaboratorium en een oase voor het leren van talen
    verstrekken van onafhankelijke hulpmiddelen voor het leren van talen

Brooke Cagle / Unsplash

127065_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Niche-onderzoeksgebied van de Faculteit der Letteren

Welzijn, waarde en het algemeen belang

Het niche-onderzoeksgebied van de Faculteit der Letteren heeft drie centrale onderwerpen: welzijn, waarde en het algemeen belang. Collega's in de faculteit doen onderzoek met betrekking tot deze onderwerpen afzonderlijk, maar ook naar de manieren waarop ze met elkaar in verband staan. Het gebied van het niche-onderzoek is centraal gericht op hoe (cross-) culturele en creatieve praktijken waarde toevoegen aan het leven, niet alleen van individuen, maar hele gemeenschappen, waardoor ze een constitutieve rol spelen bij het opbouwen van goede samenlevingen en bij het produceren van het algemeen belang. HKBU is een bloeiende, door de overheid gefinancierde Liberal Arts-universiteit die naar verwachting relevant wetenschappelijk onderzoek zal produceren. Het biedt een vruchtbare omgeving voor fantasierijk onderzoek naar de voordelen die cultuur en creatieve praktijken de wereld bieden. Collega's van de Faculteit der Letteren zijn onder andere geïnteresseerd in de bijdragen van muziek aan de kwaliteit van een leven in de tijd, in de rol van creatief schrijven in de context van trauma en therapie, in de waarde van gebed en in de effecten van creatieve praktijken over solidariteit en de sociale band in de context van diverse samenlevingen en onder gemarginaliseerde gemeenschappen.

Structuur en rol van het onderzoeksgebied van de faculteit

Zes subthema's (Performance Studies; Chinese en cross-culturele gezondheid Geesteswetenschappen; Framing Public Culture; Creativity, Self, and Society; Minority Studies / Marginalized Populations Studies; and Anthropocene Studies) bieden de structuur voor het niche-onderzoeksgebied, met elke sub -thema gekoppeld aan een interdisciplinaire onderzoeksgroep. Om interdisciplinariteit te vergemakkelijken, heeft elke groep een anker en co-anker van verschillende afdelingen. Alle postdoctorale studenten aan de faculteit Letteren worden aangemoedigd om zich bij ten minste één onderzoeksgroep aan te sluiten en dus speelt de FNRA een belangrijke rol in de ontwikkeling van onderzoekstalent. De activiteiten van de onderzoeksgroepen omvatten de ontwikkeling van op teams gebaseerde subsidievoorstellen, bespreking van individuele subsidievoorstellen, presentaties van lopende werkzaamheden en workshops met onderzoekers van de lokale en internationale netwerken van de groep. Een kaart van externe engagementen (bijvoorbeeld met onderzoekscentra en maatschappelijke organisaties) informeert de activiteiten van elke onderzoeksgroep, waardoor zowel impact als de ontwikkeling van lokale en internationale onderzoeksprojecten van aanzienlijk bereik en schaal mogelijk wordt.

Locaties

  • Hong Kong

    OEW 1100, Arts Faculty Dean's Office, Oen Hall Building (West), Ho Sin Hang Campus, Hong Kong Baptist University, , Hong Kong

Vragen