Keystone logo
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts Bachelor of Arts - Breed programma
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Bachelor of Arts - Breed programma

Hong Kong, Hongkong

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2023

HKD 42.100 / per year *

Op de campus

* voor lokale studenten en ~HK $ 140.000 voor niet-lokale studenten

Invoering

Het brede programma biedt een gemeenschappelijk eerste jaar voor studenten die een glimp opvangen van de Chinese taal en literatuur; Engelse taal- en letterkunde, geesteswetenschappen; Creatief en professioneel schrijven; en vertalen als academisch vak, zodat ze na afloop van het eerste jaar hun major kunnen kiezen. Het doel van dit programma is om onze studenten een gedegen transdisciplinaire training te bieden voordat ze meer gericht leren in een sociaalwetenschappelijke major. We vertrouwen erop dat deze brede opleiding studenten een stevige basis zal bieden voor hun universitaire studie en hen een weloverwogen keuze zal geven over de discipline waarin ze willen studeren.

Grote programma's

(1) Chinese taal en literatuur

Het programma streeft naar grondige training in onderzoeksmethoden, probleemoplossende vaardigheden en kritisch denkvermogen in de Chinese taal, literatuur en cultuur. Het is bedoeld om studenten in staat te stellen academische doelen te bereiken, moreel karakter op te bouwen, persoonlijke groei te bevorderen en een verbintenis aan te gaan tot levenslang leren ter voorbereiding op hun toekomstige loopbaan.

(2) Creatief en professioneel schrijven

Het programma is het eerste door de overheid gefinancierde undergraduate-programma van tertiaire instellingen in Hong Kong dat zich toelegt op creatief en professioneel schrijven in zowel Chinees als Engels.

(3) Engelse taal en literatuur

Het programma biedt je de kans om disciplinaire expertise te ontwikkelen in de Engelse taal en in literatuur in het Engels in meertalige en wereldwijde contexten in de loop van de tijd. U zult uw professionele ambities realiseren door middel van een training die zowel intellectueel krachtig als holistisch is in de geest van opvoeding van de hele persoon.

(4) Geesteswetenschappen

Het programma is het eerste niet-gegradueerde programma in Hong Kong dat zich toelegt op het bieden van een brede liberale kunsteducatie. Naast het trainen van studenten om kritisch te denken, logisch te schrijven en zelfverzekerd te spreken, voedt het programma Geesteswetenschappen ook het vermogen van studenten om problemen op te lossen, met de mensheid mee te voelen en het leven te waarderen, eigenschappen die inderdaad essentieel zijn voor een succesvolle carrière en een volledig zinvol leven.

(5) Vertaling

Het programma is specifiek ontworpen om tweetalige en biculturele communicatoren op te leiden om in de 21e eeuw op lokale en nationale markten te opereren. Sinds de start van het programma in 1990 hebben onze afgestudeerden een hele reeks lonende carrières op zich genomen en hebben ze een bijdrage geleverd aan de samenleving door de kennis en ervaring die ze met het programma hebben opgedaan toe te passen.

Unieke kenmerken

Alleen de Faculteit der Letteren biedt Double Major-programma's aan de Hong Kong Baptist University. De student kan ervoor kiezen om een Double Major-programma te volgen dat bestaat uit twee Majors in één bacheloropleiding. De student kan twee majors kiezen uit (1) Chinese taal en literatuur, (2) Engelse taal en literatuur en (3) religie, filosofie en ethiek. of Double Major in vertalen en Engelse taal- en letterkunde.

Leerervaringen van studenten

Studenten kunnen deelnemen aan de stageprogramma's en uitwisselingsprogramma's die door de universiteit worden georganiseerd. Afgezien van universitaire programma's, bieden sommige van onze afdelingen een major-georiënteerde stage aan hun studenten, zoals het Creative and Professional Writing Program biedt schrijfstages aan hun Major-studenten, en het Religion, Philosophy and Ethics Program biedt zomerstages bij NGO's.

Naast de stage- en uitwisselingsprogramma's zullen sommige van onze afdelingen studiereizen organiseren om de horizon van studenten te verbreden. Zo organiseerde het programma Religion, Philosophy and Ethics studiereizen naar Europa en Dunhuang-Xinjiang, en het Humanities Program zomerstudiereizen naar Duitsland en Taiwan, enz.

Instructiemedium

De voertaal voor formeel klassikaal onderwijs is Engels, behalve voor de cursussen waarvoor vrijstelling wordt verleend.

Over de school

Vragen