Keystone logo
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts Bachelor of Arts in religie, filosofie en ethiek
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Bachelor of Arts in religie, filosofie en ethiek

Hong Kong, Hongkong

4 Years

Engels

Full time

31 May 2023

01 Sep 2023

HKD 42.100 / per year *

Op de campus

* voor lokale studenten en HK $ 140.000 voor niet-lokale studenten

Invoering

Het programma biedt een uitstekende gelegenheid om belangrijke wereldreligies, filosofische tradities en ethische stromingen op een systematische en kritische manier te bestuderen. Studenten zullen een vermogen ontwikkelen om religieuze ideeën en waarden, evenals filosofisch en ethisch denken te correleren met zowel de persoonlijke zoektocht naar betekenis in het leven als de weerspiegeling van hedendaagse sociaal-culturele kwesties, zoals leven en dood, gendergelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Ze kunnen meer begrijpen over de menselijke persoon zelf en de menselijke cultuur door een vergelijkende en interdisciplinaire studie van verschillende religieuze en filosofische tradities, waaruit het brede scala van menselijke reacties op verschillende levensproblemen, zoals leven en dood, zin van het leven, sociale rechtvaardigheid blijkt oude tijden aan de hedendaagse wereld.

Unieke kenmerken

Eerste RPE-programma ooit in Azië voor de wereld

Het programma, gespecialiseerd in drie verschillende maar nauw verwante disciplines van religie, filosofie en ethiek, is het eerste in zijn soort, niet alleen in Hong Kong, maar ook in Azië. RPE is een multidisciplinair programma en in feite een van de bloeiende programma's in de internationale trend van de afgelopen decennia. Voorbeelden hiervan zijn het RPE-programma aan King's College London en de Universiteit van Nottingham in het VK.

Vier studiegebieden

Fundamentele cursussen die belangrijke gebieden van religie, filosofie en ethiek bestrijken, worden in het tweede jaar behandeld. Vanaf het derde tot het vierde jaar kunnen studenten kiezen uit de vier studiegebieden, namelijk filosofische studies, christelijke studies en vergelijkende religie, de interdisciplinaire studie van religie, evenals ethiek en maatschappij. De meerdere foci van het programma zouden tegemoet kunnen komen aan de uiteenlopende interesses van studenten. Studenten kunnen ervoor kiezen om aan het einde van hun tweede studiejaar een concentratie in een van de vier studiegebieden aan te geven of niet.

Kritisch denken

We benadrukken het koesteren van de vaardigheden van studenten in kritisch denken, het rechtvaardigen van argumenten en het evalueren van claims, die helpen hun redeneer- en analysevaardigheden te verbeteren. Dit zijn overdraagbare vaardigheden die essentieel zijn voor veel beroepen.

Waarde analyse

We benadrukken de analyse van onderliggende morele waarden, sociale waarden, politieke waarden en culturele waarden in actuele kwesties, die divers, complex en vaak in conflict met elkaar zijn.

Excellentie in algemeen onderwijs

Ons programma biedt een kanaal voor het bereiken van de hogere doelen van algemeen onderwijs, namelijk (a) het cultiveren van het vermogen om complexe menselijke problemen met intellectuele nauwkeurigheid te analyseren, en (b) het cultiveren van praktische wijsheid voor moreel redeneren en onpartijdige waardeanalyse.

Giammarco Boscaro / Unsplash

127096_photo-1505664194779-8beaceb93744.jpg

Beurzen

Om REL Major-studenten aan te moedigen en te belonen die hard hebben gewerkt en uitblinken in hun studie, biedt onze afdeling een aantal beurzen aan studenten volgens hun GPA in dat academiejaar:

  • Afdeling Religie en Wijsbegeerte voor grote studenten.
  • Luk Yin Memorial Scholarship.
  • Dr. Stephen Chan Christian Spirituality Scholarship.

Overzees uitwisselingsprogramma

Studenten hebben de mogelijkheid om in partnerinstellingen in het buitenland te studeren door lid te worden van het Overseas Exchange Program van de universiteit.

Zomeruitwisseling en studiereis

De Dunhuang-Xinjiang-studiereis is een speciaal gezamenlijk programma, mede georganiseerd door het ministerie van religie en filosofie, HKBU en de School of History and Culture, Lanzhou University. De tiendaagse tour biedt een unieke kans waardoor studenten leren over en ervaren een verscheidenheid aan religieuze en intra-culturele tradities.

De Europe Study Tour, die bedoeld is om studenten een uitstekende manier te bieden om informatie uit de eerste hand te krijgen over religieuze kwesties en te genieten van een unieke leerervaring, hun horizon van het begrijpen van West-Europese landen te verbreden en hun kennis van de verschillende historische periode van het christendom te verrijken.

Naast de bovengenoemde zomerreizen, organiseren we ook korte reizen buiten Hong Kong tijdens de semesters, zoals Guangzhou en Macau, om verschillende religieuze activiteiten in de aangrenzende regio te verkennen.

Zomer stageprogramma

Het departement organiseert sinds 2002 Summer Internship Program voor onze studenten om te werken bij NGO's (niet-gouvernementele organisaties), sociale ondernemingen, kantoren van wetgevende raadsleden en instellingen uit de publieke en private sector. Studenten kunnen hun blootstelling verbreden door te werken, het echte leven relateren aan hun studies, waardevolle werkervaring opdoen en in staat zijn om hun loopbaan na hun afstuderen te identificeren.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden kunnen een carrière kiezen, niet alleen in het onderwijzen van ethiek en religiewetenschappen (na het behalen van PGDE / DipEd van een gekwalificeerde tertiaire instelling), maar ook in culturele zaken, publicatiezaken, religieuze sociale diensten, administratie van de overheidsdienst en het bedrijf sector.

Instructiemedium

Het instructiemedium voor formeel klassikaal onderwijs is Engels, behalve voor die cursussen waarvoor een vrijstelling is verleend.

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen