Keystone logo
Hong Kong Baptist University School of Communication

Hong Kong Baptist University School of Communication

Hong Kong Baptist University School of Communication

Invoering

Over de School of Communication

De School of Communication van de Hong Kong Baptist University werd opgericht in 1968. Het biedt een uitgebreid scala aan communicatieprogramma's die beschikbaar zijn in Hong Kong op undergraduate en postdoctorale niveaus.

Binnen het vierjarige undergraduate-curriculum voor de Bachelor of Communication (Honours) -programma biedt de School drie keuzes van major en een aantal concentraties in gespecialiseerde gebieden. Ze bevatten:

  • Film: biedt twee concentraties in animatie en mediakunst en film en televisie.
  • Journalistiek: biedt drie concentraties in Chinese journalistiek, gegevens- en mediacommunicatie en internationale journalistiek.
  • Public relations en reclame: biedt drie concentraties in reclame en branding, organisatiecommunicatie en public relations.

De school runt ook zelf gefinancierde niet-gegradueerde programma's en hogere diplomaprogramma's. Op postdoctoraal niveau omvat het scala aan opties lesprogramma's in Communicatie, Film, Televisie en Digitale Media, Produceren voor Film, Televisie en Nieuwe Media, Internationale Journalistiek Studies, Mediabeheer. Er zijn ook onderzoek postdoctorale programma's (MPhil en Ph.D).

De school heeft een aantal onderzoeksinstituten en -centra opgericht om topprestaties te leveren in een reeks focusgebieden en om interdisciplinair onderzoek te cultiveren.

97877_97848_AO8K5684.JPG

De school is gevestigd in een speciaal gebouw en heeft een efficiënte toewijzing van leermiddelen en toegang tot de nieuwste apparatuur. Het AI Media Research Laboratory en VR

De school onderhoudt nauwe banden met de media- en creatieve industrieën van Hong Kong. Gezien zijn lange geschiedenis en invloed is het niet verrassend dat veel van de meest vooraanstaande functies in deze industrieën bezet zijn door alumni met uitstekende prestaties. Deze relaties hebben niet alleen een sterke reputatie voor de school gevestigd, maar boden ook netwerkmogelijkheden voor alumni en fungeerden als een bron van kennis voor de huidige studenten.

Het Alumni Sharing Forum, met gerenommeerde filmregisseurs, scenarioschrijvers en creatieve regisseurs die afstudeerden aan de school, de 1e Global University Film Awards, de Pulitzer Prize Winners Workshop en verschillende masterclasses en onderzoeksseminars zijn allemaal voorbeelden van evenementen georganiseerd door de school om te bevorderen relaties met de academische wereld en de industrieën waarin haar studenten in de toekomst zullen werken.

97876_97849_DSC_0302bufaaward.JPG

Visie en missie

In lijn met de 'whole person education'-filosofie van de universiteit, is de missie van de School of Communication het bieden van een innovatieve benadering van haar vakgebied en voort te bouwen op eenheid, leiderschap en groei om haar studenten en de gemeenschap het beste te dienen. In dit tijdperk van informatie en communicatie betekent een krachtig communicatieprogramma een instelling van hedendaagse betekenis. De student die in de 21e eeuw woont, moet inzicht hebben in de vele dimensies van communicatie, een bewustzijn van het communicatieproces en goed ontwikkelde vaardigheden als communicator. Zo'n programma cultiveert bovendien de kritische geest en stimuleert de creatieve geest. Toegewijd aan het bereiken van excellentie in onderwijs, onderzoek en diensten, probeert de faculteit de school een plaats te maken voor voortdurende intellectuele verlichting en professionele vooruitgang.

97879_97850_AO8K5497.JPG

In overeenstemming met de toewijding van Hong Kong Baptist University aan educatieve inspanningen van de hoogste kwaliteit, heeft de School of Communication de volgende doelen:

Visie

We streven ernaar om de communicatieschool van keuze te zijn in Azië, gerespecteerd voor uitmuntendheid in aanpassingsvermogen, creativiteit, innovatie en ethische praktijk, voor het opleiden van toekomstige leiders en professionals in communicatie, voor het creëren van nuttige kennis van communicatie en voor het dienen van de samenleving via communicatie.

97875_97851_L3JOURNAL_COVER_2835BNNstudiostuwork.jpg

Mission Statement

We streven ernaar onze visie te realiseren door middel van volledige educatie, innovatief onderzoek en actieve dienstverlening aan Hong Kong, groter China en de internationale gemeenschap.

"Waarheid is deugd" is ons motto. Wij zijn van mening dat de waarheid zal worden benaderd door middel van een vrije, verantwoordelijke, effectieve en evenwichtige mededeling van juiste feiten, uiteenlopende meningen en creatieve werken. Om de waarheid voortdurend te benaderen en te handhaven, streven wij ernaar:

  • Het bevorderen van uitstekende en sociaal verantwoordelijke gemeenschapsleiders, beoefenaars en wetenschappers door kwaliteitsonderwijs en -onderwijs
  • Kennis vergroten op verschillende gebieden van communicatie door middel van schoa, creatieve en professionele output
  • Om in te spelen op de veranderende behoeften van lokale, regionale en mondiale gemeenschappen

Deze school biedt een undergraduate-programma aan, namelijk Bachelor of Communication (Honours) -programma.

97878_97852_Keystonedolbyhkbu_20181029_COMD2.jpg

Locaties

  • Hong Kong

    5 Hereford Road, Kowloon Tong, , Hong Kong

Vragen