Keystone logo
Howest University of Applied Sciences Bachelor in digitale kunst en entertainment
Howest University of Applied Sciences

Bachelor in digitale kunst en entertainment

Kortrijk, België

3 Years

Engels, Nederlands

Full time

01 Jun 2024*

Sep 2024

EUR 7.116 / per year **

Op de campus

* 1 juni 2024 voor niet-EER studenten

** Belgische en EER-studenten: €961,90 | Niet-EER studenten: €6961,90

Invoering

DAE is een driejarige voltijd bacheloropleiding, ontworpen door en ontwikkeld voor creatieve, ambitieuze, gepassioneerde en uitzonderlijke individuen, klaar om de grenzen van de interactieve of vooraf gerenderde 3D van morgen te verleggen.

Fantaseer je vaak over 2D- of 3D-werelden die nog niet bestaan? Beschouw je jezelf als creatief, ambitieus, vindingrijk en vooral gepassioneerd door games, films en special effects? Wil je experimenteren en content creëren met state-of-the-art technologie en software? Wil je een professionele game-ontwikkelaar, een game- of VFX-artiest, een 3D-animator of een geluidsontwerper voor games worden, of zelfs je eigen gamebedrijf starten? Dan is Digital Arts & Entertainment de opleiding voor jou! Voordat je aan je reis bij DAE begint, zijn er een paar dingen die je over ons en over jezelf moet leren.

De industrie is gebouwd op passie, toewijding en hard werken. Je hebt al deze 3 eigenschappen nodig als je wilt slagen. Ons programma is meer dan alleen een manier om bepaalde vaardigheden te verwerven. Het gaat erom jezelf te laten vormen tot een brancheprofessional met de juiste werkhouding en flexibiliteit om te kunnen voldoen aan de groeiende eisen van dit vakgebied. Je moet niet alleen DAE studeren om af te studeren en je diploma te halen: je moet het bestuderen om buitengewoon goed te worden in wat je graag doet en dat uit te drukken via je portfolio. Dit is wat je een baan gaat bezorgen bij je droombedrijf.

Studenten die kiezen voor DAE worden onderdeel van een internationaal geprezen bachelorprogramma dat hen voorbereidt op de wondere en uitdagende wereld van game-ontwikkeling en filmdesign. Bij DAE moet je een keuze maken uit een menu van 6 studierichtingen. Afhankelijk van de major die je kiest, krijg je vooral technische of artistieke vaardigheden aangeleerd. Welke major je ook kiest, ga alleen naar dit studieprogramma als je toegewijd en toegewijd bent om de tijd en moeite te steken, en als je de 'grit' hebt die deze reis vereist. Als je je daarvoor kunt inzetten, verwelkomen we je graag bij DAE.

Dit programma is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

leerplan

 • /3D-productie & VFX
 • -3D Animatie
 • -Visuele effecten (VFX)
 • /Game-ontwikkeling
 • -Game-ontwikkeling
 • -Interactieve geluidsproductie
 • /Game Grafische Productie
 • /Onafhankelijke gameproductie

/Majeur -Minor

Passie voor jouw toekomst

Howest is veel meer dan een hogeschool met 25 undergraduate en 12 graduate programma's.

Het is een school met passie voor jouw toekomst. Het is een school waar elke leerling centraal staat en een plek waar ze persoonlijk begeleid worden op weg naar een diploma dat hen een voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Studeren aan DAE

 • In een open, inclusieve en internationale gemeenschap
 • Real-life, teamgebaseerde en door de industrie beoordeelde projecten en opdrachten
 • Praktijkgerichte opleiding en training door gekwalificeerde experts
 • Internationale gastcolleges door belangrijke sprekers uit de branche
 • State-of-the-art apparatuur en faciliteiten

Waarom DAE?

 • Hoogwaardige universiteit in het hart van West-Europa, met relatief lage collegegelden
 • Door de industrie goedgekeurd en bekroond curriculum, met alumni in toonaangevende bedrijven en studio's over de hele wereld
 • Uniek: technisch artiestenprofiel. Welke afstudeerrichting je ook kiest, je weet goed waar je collega's mee bezig zijn, wat de samenwerking makkelijker maakt
 • Studeer in de kleine, uitgebreide, veilige en mooie historische stad Kortrijk, aan de oevers van de Leie, waar meer dan 1000 jaar geschiedenis samenkomt met moderne architectuur en design

Wat is DAE?

 • Een internationaal gerichte, Engelstalige bachelor in digitale kunst en entertainment
 • Specialisatie in Game Development, Game Graphics Production, Independent Game Production of 3D Production & VFX
 • Een 3-jarig voltijdprogramma, 180 ECTS-credits
 • Aan Howest Hogeschool in Vlaanderen, België, Europa

De internationale focus van DAE

 • Nabijheid van het VK, Frankrijk, Nederland en Duitsland
 • Ontdek Europa terwijl je hier bent - doe mee met onze studiereizen naar het VK, de VS en Japan
 • Breng een studiesemester door aan een van onze partneruniversiteiten in een ander land
 • Ga op internationale, spraakmakende stages
 • Begin met het opbouwen van je internationale netwerk door studenten van over de hele wereld te ontmoeten

Technologieën gebruikt bij DAE

Autodesk 3D Studio Max, Autodesk Maya, Unreal UDK, Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Pixologic Zbrush, PS3 Dev Kit, Adobe After Effects, Adobe CS4, C++, .NET Framework (C#), Eyeon Fusion, Microsoft Visual Studio Professional, DirectX SDK , Unity, MySql, Lumonix ShaderFX, Nvidia FX Composer, Nvidia PhysX SDK, fmod, Open GL ES, WebGL, Maxscript, HLSL, GLSL.

Studeren bij Howest: meer dan alleen lessen

DAE is hard werken, maar we bieden je veel extra mogelijkheden:

GAME JAM en FILM JAM

Voor de 2e jaars studenten komen de lessen in de eerste week van het tweede semester te vervallen voor de game/film jam, waarbij teams van 5 in maximaal 3 dagen hun eigen game of korte film maken!

We stimuleren en ondersteunen onze studenten ook actief om deel te nemen aan andere game jams en aan een breed scala aan wedstrijden in binnen- en buitenland.

Carrière-/stagebeurs

Elk jaar in oktober, wanneer onze ouderejaars op zoek zijn naar een stageplaats, organiseren we een grote beurs op de campus, waar tientallen bedrijven uit verschillende landen naar The Level komen om zichzelf en hun stageaanbod aan onze studenten voor te stellen en de kans te krijgen om de kandidaten interviewen.

Industriesessies

Elke dinsdag worden bedrijven uitgenodigd om presentaties te geven aan DAE-studenten en -personeel, om ons te verlichten en te inspireren met hun passie en expertise. Onderwerpen kunnen variëren van artistieke of programmeerprojecten tot workshops voor leveldesign, van een lijkschouwing van een nieuw uitgebrachte game tot een filmafbraak of een TEDx-presentatie.

Community management en studieavonden

Elke donderdagavond is de campus tot laat open voor studenten van alle jaargangen, om samen te studeren en elkaar te helpen in een informele setting, met extra aandacht voor de grotere deadlines en opdrachten die rond die tijd moeten komen.

Maar ook op andere momenten organiseert onze dynamische Community Manager activiteiten en evenementen voor onze studenten. Bovendien vinden internationale studenten en hun buddy's een 'home away from home' in The Oasis, onze internationale studentenlounge, waar ze hun eigen bijeenkomsten, filmavonden en evenementen kunnen organiseren.

Studiereizen naar Engeland, de Verenigde Staten of Japan

De DAE-studiereizen zijn een van de hoogtepunten van je studieloopbaan. Ze geven je de kans om wereldberoemde bedrijven te bezoeken, een kijkje achter de schermen te nemen, onschatbaar advies uit de eerste hand te krijgen van professionals uit de industrie en misschien zelfs een stage of baanaanbieding binnen te halen.

Bedrijven die we de afgelopen jaren hebben bezocht zijn Valve, Arenanet, Bungie, Microsoft Game Studios, Facebook, PopCap, Unity, Pixar, Electronic Arts, MPC, Sony Pictures Imageworks, Splash Damage, Guerrilla Games Cambridge, The Creative Assembly, Boss Alien, Studio Gobo, Jagex, Exient, Natural Motion en nog veel meer!

Over de school

Vragen