Keystone logo
Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Invoering

Fresenius University of Applied Sciences

Vanaf de hoofdcampus in Idstein bij Wiesbaden kan de Fresenius University of Applied Sciences terugkijken op meer dan 167 jaar traditie in het onderwijzen van de wetenschappen. In 1848 richtte Carl Remigius Fresenius het Fresenius Chemical Laboratory op, dat zich vanaf het allereerste begin heeft toegelegd op praktisch laboratoriumwerk en onderwijs. Certificering als een particulier gesponsorde, door de staat erkende hogeschool volgde in 1971.

Tegenwoordig biedt de universiteit voltijdse en deeltijdse bachelor- en masteropleidingen aan, evenals beroepsopleiding en bijscholing op het hoofdkantoor in Idstein en haar campussen in Keulen, Hamburg, München, Düsseldorf, Frankfurt, Berlijn en New York. De opleidingen zijn verdeeld over verschillende faculteiten: Scheikunde & Biologie, Gezondheid & Maatschappij, Economie & Media en Design.

Deze puur marktgerichte communicatiemaatregel heeft echter geen enkele invloed op het wettelijk kader van de Fresenius University of Applied Sciences . De schools zijn geen vervanging van de faculteiten, maar stellen de marketingafdeling van de universiteit in staat om niet alleen de opleidingen, die de afgelopen jaren sterk in aantal zijn gegroeid, transparanter en gerichter in de markt te zetten, maar ook beter te voldoen aan de behoeften van toekomstige en huidige studenten. In dit opzicht zullen alle wettelijk bepaalde commissies van de universiteit en hun organisatie in de verschillende faculteiten ook in de toekomst hun relevantie en geldigheid behouden.

Campusfuncties

De Fresenius University of Applied Sciences is in heel Duitsland vertegenwoordigd, zodat u van volledige flexibiliteit kunt genieten bij het kiezen van uw studieplaats. Tijdens je studie kun je ook verhuizen naar een van onze locaties, je vrienden- en kennissenkring uitbreiden en nieuwe steden leren kennen.

Dankzij de flexibele locatiewijziging verliest u geen tijd of credits bij een verhuizing naar een andere locatie Hochschule Fresenius . JIJ kunt ondanks de verhuizing comfortabel en zonder gevolgen blijven studeren.

  Campusleven & Faciliteiten

  • StudyPlus: Op StudyPlus ontvang je op basis van je persoonlijke profiel individuele aanbevelingen voor evenementen- en vervolgopleidingsaanbod op de gebieden: carrière, vervolgopleiding, internationaliteit, talen, praktijkervaring en netwerk, waarmee je je studie optimaal kunt verrijken en ontwikkelen jouw persoonlijke vaardigheden.
  • Mentorprogramma: Als onderdeel van ons eenjarige mentorprogramma, dat op alle locaties wordt aangeboden, fungeren onze alumni als mentoren om studenten momenteel te ondersteunen met vragen over hun studie en loopbaanoriëntatie.
  • Gastcolleges: De mogelijkheid tot academische gastcolleges en semestergewijze onderwijsopdrachten aan de universiteit.

  Bij Hochschule Fresenius is het doel om het studentenleven aan de universiteit op verschillende manieren spannend te maken en zo de studenten onvergetelijke herinneringen aan hun studie te garanderen. Naast evenementen organiseren we ook werkgroepen en ondersteunen we studenteninitiatieven.

  Locaties

  • Idstein

   Fresenius University of Applied Sciences Limburger Straße 2

  • Berlin

   Jägerstraße 32, 10117 Berlin, , Berlin

   • Munich

    Infanteriestraße 11A, 80797 München, , Munich

    • Wiesbaden

     Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden, , Wiesbaden

     • Hamburg

      Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg, , Hamburg

      • Düsseldorf

       Platz der Ideen 2 40476 Düsseldorf, , Düsseldorf

       • Heidelberg

        Sickingenstraße 63-65 69126 Heidelberg, , Heidelberg

        • Idstein

         Limburger Straße, 2, 65510, Idstein

         Vragen