Keystone logo
IC University of Applied Sciences - Amsterdam

IC University of Applied Sciences - Amsterdam

IC University of Applied Sciences - Amsterdam

Invoering

Geschiedenis

De start van Inter College: sinds 1979

“Ik ben een echte ondernemer, het is mijn leven en bloed, ik hou er helemaal van en ben ervoor gemaakt.”Anton Dreesman

Je kunt wachten tot anderen dingen laten gebeuren, of je kunt zelf direct actie ondernemen. Dat moet Anton Dreesmann gedacht hebben toen hij in 1979 Inter College oprichtte. Het ontbrak hem destijds aan voldoende opgeleide mensen voor zijn familiebedrijf Vroom & Dreesmann. De grootste retailer van Nederland in die periode. Om die reden startte hij een studieprogramma gericht op gastvrijheid. Begin jaren tachtig werd het curriculum uitgebreid tot wat het nu is: Inter College Business School, een particuliere opleiding Bedrijfskunde. Van 2000 tot 2014 was Inter College Business School onderdeel van Luzac. In juli 2014 werd de school overgenomen door George Banken, Paul van Splunteren en Bart van den Dries. Deze drie vooraanstaande ondernemers willen de opleiding nog beter laten aansluiten bij de praktijk van het moderne, dynamische ondernemerschap. Dankzij jarenlange ervaring en een breed netwerk van aandeelhouders blinkt Inter College Business School uit in het aanbieden van een praktijkgericht bedrijfskundeprogramma - voor ondernemers, door ondernemers.

In 2019 werd Inter College overgenomen door Global University Systems (GUS). GUS is een internationaal netwerk van meer dan 24 universiteiten en hogescholen over de hele wereld, samengebracht door een gedeelde passie voor toegankelijke, brancherelevante kwalificaties. GUS levert een breed scala aan programma's, waaronder bacheloropleidingen, masteropleidingen, professionele training, Engelse taaltraining en corporate & executive onderwijs. Wanneer iemand ervoor kiest om aan een GUS-instelling te studeren - op een campus in Europa, Noord-Amerika of zelfs thuis - sluit hij zich aan bij een netwerk van meer dan 80.000 studenten wereldwijd.

GUS is gevestigd in enkele van 's werelds grootste steden, met campussen in Londen, Birmingham en Manchester, aan de overkant van de Atlantische Oceaan in Toronto, Chicago en Vancouver; en over de hele wereld in Singapore, Amsterdam, Duitsland en Israël.

154871_ic7.jpg

Inter College Handelsschool

 • HBO Diploma INCL NIMA A&B
 • Kleine klassen, veel aandacht
 • Toegang tot ondernemersnetwerk
 • Afstuderen in Amsterdam of Londen
 • Leren ondernemen in de praktijk

Toekomstgerichte visie

Bij ons draait alles om talent en daadkracht. Om hard te werken en niet op te geven. Om te vallen en weer op te staan. Inter College gelooft in talent en reikt de juiste tools aan om dat talent om te zetten in daadkracht.

Onze locaties

Studie aan de Inter College Business School in Amsterdam

De Inter College Campus ligt in het oude stadscentrum. Het ligt dicht bij startende bedrijven, bedrijven en cultureel erfgoed. Studeren in Amsterdam is een opwindende extra dimensie aan de Inter College-ervaring en de meer dan 200 studenten die de BBA-programma's volgen, wonen vaak in de stad en combineren hun studie met startende bedrijven waar Amsterdam bekend om staat. De studielocatie bevindt zich in een traditioneel schoolgebouw aan de grachten in het hart van de stad. De locatie is zeer nabij openbaar vervoer en de internationale luchthaven Schiphol. Studenten kunnen gebruik maken van de wetenschappelijke bibliotheekfaciliteiten van Amsterdam, een stad met ruim 140 duizend studenten.

154870_ic41.jpg

accreditatie

NVAO-accreditatie

De Nederlandse Rijksaccreditatieorganisatie NVAO heeft het Inter College Business School BBA-programma, Croho: 39226 (BA Hons), geaccrediteerd.

In 2002 is de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) bij wet opgericht om de kwaliteit van bachelor- en masteropleidingen te waarborgen. De Nederlandse accreditatie is gebaseerd op peer review van opleidingen. Vlaanderen participeert als waarnemer in het bestuur en er zal een verdrag worden uitgewerkt om formeel te waarborgen dat de accreditatieorganisatie zowel voor Nederland als voor de Vlaamse gemeenschap van België werkt.

Inter College Business School BBA Bachelor of Business Administration is in 2019 door de NVAO geaccrediteerd (geldig tot 2025).

RTO Keurmerk

Inter College Business School heeft een Keurmerk van de NRTO, de toonaangevende brancheorganisatie voor particulier onderwijs in Nederland.

154868_ic2.jpg

Amsterdam: Accommodatiegids

Ben je klaar om Amsterdam te ervaren?

We zijn verheugd dat je ervoor hebt gekozen om te studeren aan de Inter College Business School. Amsterdam is een bruisende stad en een geweldige plek om te studeren, dicht bij startende bedrijven, bedrijven en cultureel erfgoed. Sluit je aan bij 140.000 andere studenten in de stad.

Studentenhuisvesting

Mogelijkheden voor studentenhuisvesting

Amsterdam is een leuke en levendige stad die elk jaar internationale studenten aantrekt dankzij de lage kosten van levensonderhoud en de enorme werkgelegenheid. Hoewel de kosten van levensonderhoud in Amsterdam relatief laag zijn in vergelijking met andere Europese steden, zijn betaalbare woningen in de stad schaars. We raden u daarom aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met het onderzoeken van accommodatiemogelijkheden. Er zijn een paar opties beschikbaar voor studentenhuisvesting in Amsterdam.

Aanmelden bij woningwebsites

Als je besluit langer dan een jaar in Amsterdam te blijven, raden we je ten zeerste aan om je in te schrijven op vertrouwde huisvestingswebsites zoals Studentenwoningweb.nl en ROOM.nl. Houd er rekening mee dat deze platforms wachttijden hebben en dat u zich dus zo vroeg mogelijk moet aanmelden.

Houd rekening met oplichting tijdens het zoeken naar accommodatie op verschillende platforms zoals Facebook. Kijk op de website van Iamsterdam voor tips om woningfraude te voorkomen.

Studentenhotel Amsterdam

Inter College Business School werkt samen met The Student Hotel Amsterdam, dat de volgende aanbiedingen heeft voor internationale studenten:

 • Volledig ingerichte privékamers (ongeveer 14 m²)
 • Moderne en-suite badkamers met douche
 • Toegang tot een gedeelde keuken
 • Werkbureau
 • Flatscreen-tv met satellietzenders
 • Verwarming
 • Supersnelle en betrouwbare wifi
 • Beddengoed en handdoeken
 • Regelmatige schoonmaak van de kamer
 • Evenementen het hele jaar door
 • Alle rekeningen inbegrepen
 • 24/7 receptie en beveiliging

Extra voordelen zijn een game- en loungeruimte, studeerkamers, een fitnessruimte op het terrein, wasfaciliteiten en een restaurant/bar met dagelijkse evenementen die een leuke omgeving bieden voor internationale studenten om elkaar te leren kennen.

Type accommodatieKosten per maand (€)
Economy eenpersoonskamer

744 euro (duur 7 maanden)

789 euro (duur 5 maanden)

Luxe studio

1.063 euro (duur van 7 maanden)

1.130 euro (duur 5 maanden)

*Bovenstaande zijn voorbeelden van slechts twee kamertypes. Meer opties beschikbaar bij The Student Hotel.

The Student Hotel is gelegen aan de Wibautstraat, oftewel Knowledge Mile, het sociale, creatieve en ondernemende knooppunt van de stad. Het is gevestigd in voormalige drukkerijfaciliteiten van Het Parool en Trouw, in een ruimte die bekend staat als een gigantische speeltuin voor reizigers, mobiele professionals, creatieve nomaden, studenten en lokale changemakers.

154869_ic3.jpg

Locaties

 • Amsterdam

  Passeerdersgracht 23, 1016, Amsterdam

Vragen