Keystone logo
© ICD
ICD Business School

ICD Business School

ICD Business School

Invoering

ICD Business School: De Business en Marketing School van de Groupe IGS.

Sinds 1980 biedt de ICD Business School in Parijs en Toulouse, een gespecialiseerde instelling binnen de Groupe IGS die zich richt op handel, marketing, ontwikkeling en bankieren, post-baccalaureaatsprogramma's die academische strengheid, professionalisering en internationale dimensie combineren. Naast het gerenommeerde en door de staat erkende Grande É cole-programma op masterniveau (Bac+5), dat het masterdiploma verleent, biedt ICD Business School een driejarig bachelorprogramma, dat door de staat is erkend op Bac+3 en dat het bachelordiploma verleent, op het gebied van commerciële ontwikkeling, marketing en evenementenbeheer, evenals programma's met het certificaat "France Competences". ICD Business School staat bekend om haar expertise op de volgende gebieden:

 • Handel / Detailhandel
 • afzet
 • Zakelijke ontwikkeling
 • Evenementenbeheer
 • bank

Met haar jarenlange ervaring in het hoger onderwijs past ICD Business School haar programma's voortdurend aan om haar studenten een uitzonderlijke onderwijservaring te bieden. Zo heeft de school een sterke internationale dimensie in haar programma's geïntegreerd, waardoor afgestudeerden zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Internationale kwaliteitscertificeringen en -labels

 • EFMD Accredited Programme EFMD heeft het EFMD Accredited Master-label toegekend aan het Grande É cole Program (PGE) van ICD Business School, een bevestiging van de academische uitmuntendheid en professionaliteit van een programma dat tot de beste ter wereld behoort.
 • Bienvenue en France / Campus France Het label "Bienvenue en France" wordt toegekend aan instellingen die hun gastvrije faciliteiten in de kijker willen zetten. Het wordt toegekend voor 4 jaar door Campus France en gevalideerd door een onafhankelijke commissie.
 • ERASMUS + Het Erasmusprogramma vergemakkelijkt uitwisselingen van studenten en docenten tussen universiteiten, Europese businessschools en onderwijsinstellingen over de hele wereld. Dit programma subsidieert de mobiliteit van studenten, docenten en administratief personeel van de school.

Wie zijn we?

De ICD Business School, een toonaangevende business school binnen de IGS Group, biedt al 40 jaar een compleet programma van Bac tot Bac+5, op het gebied van handel, marketing, business development, event management en bankieren.

De ICD Business School, lid van het Congrè des Grandes Écoles en de Union des Grandes Écoles Indé, reikt diploma's uit met de graad van Master op BAC+5, de graad van License op BAC+3, evenals niveau 6 en 7 gecertificeerde titels. Daarnaast is het Grande École-programma een EFMD Accredited Master.

Het doel van ons instituut is om professionals op te leiden op drie belangrijke gebieden: Internationalisering, professionalisering en verantwoordelijkheid, om nieuwe zakelijke praktijken te bevorderen. De school rekruteert studenten die een positieve impact willen hebben op de maatschappij en streeft ernaar om opleidingen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen door werk-studieprogramma's aan te bieden in alle cursussen, evenals een nationaal en internationaal beurzenprogramma.

Sinds 1980 biedt de ICD Business School, een business-, marketing-, ontwikkelings- en bankschool binnen de IGS Groep, in Parijs en Toulouse post-baccalaureaatscursussen aan die academische strengheid, professionalisering en een internationale dimensie combineren.

Naast het door de staat goedgekeurde Grande École-programma op Bac+5, dat het masterdiploma verleent, biedt ICD Business School een driejarig bachelorprogramma, dat door de staat is goedgekeurd op Bac+3 en dat het bachelordiploma verleent, op het gebied van bedrijfsontwikkeling, marketing en evenementen, evenals RNCP-gecertificeerde programma's op niveau 6 en 7.

Alle cursussen van de ICD Business School omvatten stages en internationale stages.

Een internationale businessschool met erkende expertise

Het ICD heeft een uitstekende reputatie opgebouwd met gespecialiseerde cursussen op het gebied van:

 • verkoop
 • afzet
 • Zakelijke ontwikkeling
 • Evenementmanagement

Met bijna 40 jaar ervaring als aanbieder van hoger onderwijs herziet ICD zijn cursussen regelmatig om studenten een unieke leerervaring te bieden. ICD heeft een sterke internationale dimensie in haar studieprogramma's geïntegreerd, waardoor onze afgestudeerden zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Onze missie

Onze missie is om toekomstige professionals op te leiden in de kunst van verantwoordelijke bedrijfsontwikkeling, verkoop, marketing en inkoop en hen de vaardigheden en expertise te bieden om een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van organisaties en bij te dragen aan een duurzame economie in een digitale en internationale omgeving. ICD bereidt studenten voor om anders samen te werken en te innoveren in een complexe en onvoorspelbare wereld, door sociale betrokkenheid en culturele openheid te bevorderen en tegelijkertijd ethische waarden hoog te houden en diversiteit te omarmen.

Onze visie op zakendoen

ICD is een pionier en een toonaangevende school voor verantwoord ondernemen en digitale technologie. We zijn ons bewust van de wereldwijde economische en sociale veranderingen en zetten ons in om een visie op zakendoen te promoten die een positieve impact heeft door belangrijke hedendaagse problemen aan te pakken met betrekking tot gegevens, het milieu, innovatie en interculturaliteit op verschillende gebieden: van start-ups tot detailhandel, van distributie tot bankieren.

Onze waarden

ICD & rsquo's activiteiten en programma's worden geleid door de waarden die ten grondslag liggen aan de IGS Groep en die te vinden zijn in het HEP Charter, namelijk: Humanisme, Ondernemerschap en Professionaliteit. Deze waarden komen tot uiting in een open houding naar de wereld en naar anderen; projecten die innovatie en samenwerking aanmoedigen; en onderwijs dat professioneel georiënteerd is.

Campusfuncties

De school heeft 2 campussen in Frankrijk: één bevindt zich in Parijs, de hoofdstad. De andere bevindt zich in Toulouse in het zuidwesten van Frankrijk en staat bekend als La Ville Rose.

De uitdaging van ICD is altijd geweest om erin te slagen onze buitenlandse projecten te laten slagen en tegelijkertijd de menselijke maat te behouden die onze studenten in staat stelt te profiteren van de geïndividualiseerde begeleiding die zo belangrijk is om een gelukkige leerervaring te garanderen.

Een campus gelegen in het hart van Parijs

De Parodi-campus is een voorbeeld van de doelstelling van ICD om onze Franse en buitenlandse studenten een aangename en stimulerende werkomgeving in het centrum van Parijs te bieden. Gelegen in een hoofdstad die bekend staat om zijn dynamische manier van leven, zullen studenten ongeëvenaarde kansen vinden voor multiculturele uitwisselingen en innovatie. Gelegen in een divers en kosmopolitisch gebied van Parijs, werd de Parodi-campus in 2018 gerenoveerd om studenten een moderne en collaboratieve leerruimte te bieden.

Onze businessschoolstudenten profiteren van het gebruik van 19 ruime en moderne collegezalen, 150 volledig uitgeruste klaslokalen en meer dan 600 open-access computers met Wi-Fi-internetverbindingen. De campus beschikt ook over een onderzoeksruimte, een informatiebibliotheek en verschillende ruimtes die speciaal zijn ingericht voor groepswerk.

Een campus die leeft op het ritme van de 'Ville Rose'

De 6.000 m² grote campus van IGS in Toulouse biedt onderdak aan 350 ICD Business School studenten en meer dan 1.200 studenten uit de vier hoeken van de wereld. Toulouse wordt regelmatig gerangschikt als een van de beste studentensteden en heeft een gevestigde academische reputatie als vriendelijke en levendige universiteitsstad.

Onze campus is goed bereikbaar met het openbaar vervoer zoals bus of tram. Studenten op de campus profiteren van het gebruik van 200 open computers en talrijke collegezalen die zowel ruim als goed uitgerust zijn. De site biedt ook moderne, volledig uitgeruste klaslokalen, een onderzoeksruimte, een informatiebibliotheek en een ontspanningsruimte

  toelatingen

  Join the Grande Ecole Program at ICD Business School

  International Students

  Simplified admission procedure managed by ICD Business School

  • Application Form
  • Sollicitatiebrief en CV
  • ID-kaart en ID-foto
  • Certificaat en transcriptie van het hoogste diploma
  • Schoolrapport van de laatste 2 jaar van de lessen

  Individueel interview (30 minuten) met de programmadirecteur of zijn/haar vertegenwoordiger. De test omvat een interview in het Engels om het Engelse taalvaardigheidsniveau, de motivatie, de verwachtingen en de professionele projecten van de kandidaat te beoordelen.

  Interviews can be conducted face-to-face or by videoconference.

  To know more, simply contact us!

  Students in France

  1st Year Admissions

  For entry into 1st year, registration is via the PLATFORM PARCOURSUP from January 17, 2024.

  The written and oral test schedule will be communicated to you by the SESAME bank Concours SESAME once you have made your wishes and according to the timetable provided by your lycée.

  To prepare for the admissions tests, we invite you to register for one of our upcoming ICD Business School admissions test preparation sessions.

  Conditions: High school diploma or equivalent

  Admissions to 2nd or 3rd Year

  For 2nd and 3rd year entry, registration is made directly on our website. Competition fees must be paid at the same time as your registration for the admission tests. Full details of the admission tests will be sent to you as soon as we receive your application. You will be invited to take the oral tests on our premises, or by team if you live abroad, depending on your health situation

  Conditions for 2nd year

  • Obtaining a High School Diploma or equivalent and a certificate of successful completion of a 1st year of studies (60 ECTS acquired) in connection with the program options.

  Conditions for 3rd year

  • High School Diploma or equivalent and a diploma or degree validating a two-year degree cycle (120 ECTS acquired in another establishment, BTS, DUT, Licence 2...) in line with the program options.

  Admissions In 4th OR 5th Year

  Complete your online application at least 7 days before the chosen competition date. You will receive an invitation from ICD Business School to take the tests on the ICD Business School campus on the same day.

  Conditions for 4th year

  • High School Diploma and a degree or diploma validating a Bachelor's Degree/180 ECTS credits (entry into 4th year) or Bac+4/240 ECTS credits (entry into 5th year) in line with the program options.

  Conditions for 5th year

  • Proof of 240 ECTS credits (Bac+4) acquired in a Master's degree program for the 12-month program; for the 24-month program, a nationally recognized diploma or degree certifying three years of study in European higher education for 180 ECTS credits;

  Beurzen en financiering

  Onze toelatingsteams zijn beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden over ons beursbeleid, een essentieel onderdeel van de waarden van ruimdenkendheid en humanisme die de IGS Group sinds 1975 heeft hooggehouden en toegepast.

  Waarom studeren aan ICD Business School</p>

  ICD is een toonaangevende Grande Ecole business school, meer dan 40 jaar geleden opgericht en erkend vanwege de kwaliteit van haar cursussen en haar innovatieve pedagogische aanpak. De school probeert voortdurend haar programma's opnieuw uit te vinden om aan de eisen van de arbeidsmarkt te voldoen. ICD heeft solide internationale partnerschappen ontwikkeld en de cursussen hebben een sterke internationale dimensie, waardoor afgestudeerden professionals kunnen worden die zijn uitgerust met een breed scala aan vaardigheden voor succes in multiculturele zakelijke omgevingen.

  Kies ICD voor uw toekomstig succes

  Dankzij onze partnerschappen en trainingsexpertise die we gedurende een aantal jaren hebben ontwikkeld, bieden we onze studenten:

  • Een aanbod van erkende opleidingen
  • Expertise op het gebied van verkoop, marketing en bedrijfsontwikkeling
  • Internationale studiemogelijkheden en duale opleidingen
  • Ontwikkeling van hun potentieel voor onmiddellijke inzetbaarheid en toekomstig carrièresucces.

  Locaties

  • Toulouse

   186, route de Grenade - 31700 Blagnac, 31700, Toulouse

  • Paris

   12 Rue Alexandre Parodi, 75010 Paris, France, , Paris

  Vragen