Keystone logo
Illinois Institute of Technology Bachelor of Science in chemische technologie
Illinois Institute of Technology

Bachelor of Science in chemische technologie

Chicago, Verenigde Staten

132 Hours

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 48.670 *

Op de campus

* voor 18 credit-uren voor het academische jaar 2022-2023 I $ 29.628 voor Mies Campus

Invoering

Chemische technologie houdt zich bezig met het ontwerp, de ontwikkeling en het beheer van faciliteiten die grondstoffen omzetten in bruikbare producten. De ingenieur moet verantwoordelijkheid nemen voor het economisch gebruik van de grondstoffen, het behoud van het milieu en de winstgevendheid van de operatie. Het programma voor chemische technologie is ontworpen om zowel de technische competentie als de professionele vaardigheden te bieden die nodig zijn om in dit streven te slagen.

Dit programma is geaccrediteerd door de Engineering Accreditation Commission van ABET Inc.

Programma overzicht

Krijg een sterke basis in de basisprincipes van chemische en biologische engineering om je voor te bereiden op een carrière in de beroepspraktijk of om je studie verder te brengen. Leer meer over het ontwerp van apparatuur, het ontwerp van besturingssystemen, vloeistofmechanica en warmteoverdrachtsbewerkingen, massaoverdrachtsbewerkingen en chemische reactietechniek.

Cursussen

Het curriculum van de chemische technologie legt de nadruk op basiskennis en toepassingen van transportprocessen, thermodynamica en kinetiek van processen, automatische besturing en ontwerp, evenals fundamentele wetenschappen, wiskunde en technische wetenschappen. Ontwerpervaring is verspreid over het curriculum, te beginnen met de cursussen Inleiding tot het Beroep. Apparatuurontwerp wordt benadrukt in cursussen zoals Fluid Mechanics, Heat and Mass-Transfer Operations, Thermodynamics en Chemical Reaction Engineering. In de cursus Process Control wordt het ontwerpen van regelsystemen geoefend. Procesmodellering, simulaties en optimalisatie worden besproken en geoefend in de cursussen Transportfenomenen, Procesmodellering en Systeemtheorie, Numerieke en Data-analyse, Statistical Tools for Engineering en Process Control. De capstone-ontwerpcursussen (Chemical Process Design I & II) integreren deze ontwerpconcepten en oefenen procesontwerp en -optimalisatie. Naast technische competentie onderzoekt het programma ook de economische, ecologische en maatschappelijke implicaties van chemische technologie.

Professionele training

Professionele training wordt benadrukt in het ontwerp van het curriculum voor chemische technologie. Omdat engineering grotendeels een teaminspanning is, ontwikkelt de afdeling het vermogen van het individu om effectief als teamlid te werken. Groepsprojecten worden toegewezen vanaf de cursus Inleiding tot het Beroep. Laboratoriumcursussen en capstone-ontwerpcursusprojecten worden uitgevoerd door teams van studenten. Het laboratoriumwerk is bedoeld om de concepten die in de lezingen zijn ontwikkeld te versterken en om de toepassing van chemische technologieprincipes op de oplossing van problemen uit de echte wereld te laten zien.

Omdat individuele aandacht zo belangrijk is voor de groei van de student, zijn de laboratoriumafdelingen klein en wordt er veel persoonlijk contact tussen student en docent onderhouden. Studenten worden aangemoedigd om betrokken te raken bij state-of-the-art onderzoeksprojecten op het bachelorniveau. Het coöpprogramma industrie/universiteit is beschikbaar voor studenten die na hun tweede jaar een of meer extra semesters willen gebruiken om stage te lopen in de industrie.

Gespecialiseerde programma's

Naast het basiscurriculum zijn er speciale programma's voor studenten die een uitgebreidere achtergrond in verwante gebieden willen ontwikkelen. Met hun blootstelling aan een breed scala aan industriële toepassingen en problemen, zijn studenten beter toegerust om een beslissing te nemen om een interessegebied diepgaand te verkennen. Professionele specialisaties zijn beschikbaar in:

  • Bio-engineering
  • Energie/Milieu/Economie (E3)
  • Milieutechniek
  • Polymeerwetenschap en -techniek
  • Procesontwerp en bediening

Waarom Illinois Tech een van de voordeligste universiteiten van het land is

Als Illinois Tech-student kom je automatisch in aanmerking voor de genereuze institutionele beurzen van onze universiteit. Gemiddeld komt dit neer op een besparing van $ 107.472 op collegegeld en huisvesting voor elke student tijdens je vier jaar bij Illinois Tech ($ 134.340 voor vijf jaar, op basis van herfst 2021-cijfers).

We doen er alles aan om de kosten van je diploma drastisch te verlagen, zodat jij je kunt concentreren op het leren aan een van de meest dynamische en innovatiegedreven universiteiten van het land.

Wil je nog meer goede redenen?

  • Bovenop onze institutionele beurs, kent Illinois Tech onze studenten gemiddeld een extra $ 34,412 toe aan op behoeften gebaseerde onderwijshulp gedurende vier jaar ($ 43,015 voor vijf jaar). (onder FAFSA filers, herfst 2021)
  • We zijn de #44 Best Value School in de natie (US News & World Report)
  • 98% van onze studenten ontvangt een vorm van financiële hulp
  • Het gemiddelde startsalaris van onze studenten is $ 63.938

Voorzieningen

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen