Keystone logo
Illinois Institute of Technology Bachelor of Science in Toegepaste Wiskunde - STEM Aangewezen
Illinois Institute of Technology

Bachelor of Science in Toegepaste Wiskunde - STEM Aangewezen

Chicago, Verenigde Staten

128 Hours

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 48.670 *

Op de campus

* voor 18 studiepunten voor het academiejaar 2022–2023 I $ 29.628 voor Mies Campus

Invoering

Toegepaste wiskunde ontstaat als reactie op problemen in de wetenschap, techniek en samenleving. Als toegepast wiskundige kun je problemen op verschillende carrièregebieden oplossen met behulp van een verscheidenheid aan wiskundige strategieën. Het construeren van methoden voor besluitvorming op basis van meerdere criteria vereist bijvoorbeeld discrete wiskunde en statistiek. Voorspellen hoe de financiële markten zich zullen gedragen vereist waarschijnlijkheid/statistieken, analyse en optimalisatie. Het analyseren van hoe vloeistof rond vaste stoffen stroomt, vereist expertise in computationele methoden en analyses. Met een achtergrond in toegepaste wiskunde ben je voorbereid op een carrière in verzekeringen, elektronica en computerproductie, logistiek, farmacie en meer.

De actieve leeraanpak van Illinois Tech is bedreven in het voorbereiden van majors in toegepaste wiskunde om hun vaardigheden ten volle te benutten. De actieve leerbenadering vereist teams van studenten uit verschillende disciplines om samen te werken en problemen op te lossen, waardoor studenten worden blootgesteld aan een enorm studiegebied.

Programma overzicht

Toegepaste wiskunde bij Illinois Tech zorgt voor maximale flexibiliteit, met sterke punten in hedendaagse toegepaste onderwerpen. Onze afgestudeerden werken in een breed scala aan carrièregebieden en gaan naar uitstekende afstudeerprogramma's. Dubbele majors in wiskunde en een ander vakgebied zijn gebruikelijk.

De toegepaste wiskundeprogramma's van Illinois Tech zijn sterk in hedendaagse onderwerpen om zowel intellectuele bezigheden als loopbaanvoorbereiding te bevredigen. Ontwikkel vaardigheden op het gebied van logica en abstractie, en leer ook geavanceerde hulpmiddelen voor het analyseren van moderne problemen.

 • Stochastiek (voor financiële wiskunde, turbulente stromingen, klimaatverandering)
 • Computationele Wiskunde (voor snelle, nauwkeurige algoritmen)
 • Toegepaste analyse (complexe vloeistoffen en materialen, analyse op meerdere schaal)
 • Discrete Wiskunde (netwerken, betrouwbaarheid van gegevens, statistische gevolgtrekking)
 • Statistieken (kwantificering van onzekerheid, niet-traditionele gegevens)

Om de opleiding af te ronden is een minor vereist, die voldoende achtergrond biedt om te begrijpen hoe je wiskunde op een ander vakgebied op de juiste manier kunt toepassen. Wees goed voorbereid op de arbeidsmarkt in het bedrijfsleven of bij de overheid met een minor in computerwetenschappen, bedrijfskunde of een technische richting.

Het volgen van een duale major met toegepaste wiskunde is niet ongebruikelijk, vooral als er een aanzienlijke overlap is tussen de vereisten voor de twee programma's, zoals informatica, natuurkunde en statistiek.

Andere attracties zijn onder meer:

 • Persoonlijke aandacht en kleine klasgrootte
 • Een wekelijks departementaal colloquium met experts van over de hele wereld
 • Verschillende onderzoeksseminars waarin studenten en docenten hun nieuwste onderzoek bespreken
 • Een levendige en enthousiaste studentengemeenschap die vier actieve studentenorganisaties ondersteunt: de studentenafdelingen IIT SIAM (Society for Industrial and Applied Mathematics), IIT AWM (Association for Women in Mathematics) en IIT AMSTATS (Statistics), en de Machine Learning Club
 • De stad Chicago van wereldklasse

Programma specialisaties

 • Toegepaste analyse
 • Computationele wiskunde
 • Discrete toegepaste wiskunde
 • Wiskundige financiën
 • Stochastics

Waarom Illinois Tech een van de voordeligste universiteiten van het land is

Als Illinois Tech-student kom je automatisch in aanmerking voor de genereuze institutionele beurzen van onze universiteit. Gemiddeld komt dit neer op een besparing van $107.472 op collegegeld en huisvesting voor elke student tijdens je vier jaar bij Illinois Tech ($134.340 voor vijf jaar, gebaseerd op cijfers van najaar 2021).

We streven ernaar de kosten van uw diploma drastisch te verlagen, zodat u zich kunt concentreren op het leren aan een van de meest dynamische en innovatiegedreven universiteiten van het land.

Wil je nog meer goede redenen?

 • Bovenop onze institutionele beurs kent Illinois Tech onze studenten gemiddeld $34.412 extra toe aan op behoeften gebaseerde collegegeld over een periode van vier jaar ($43.015 voor vijf jaar). (onder FAFSA-indieners, najaar 2021)
 • Wij zijn de #44 Best Value School in het land (US News & World Report)
 • 98% van onze studenten ontvangt een of andere vorm van financiële hulp
 • Het gemiddelde startsalaris van onze studenten is $ 63,938

Voorzieningen

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen