
Bachelor in de internationale horeca
Écully, Frankrijk
DUUR
4 Years
TALEN
Frans, Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
15 Jul 2025
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
EUR 13.500
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Met een flair voor het opbouwen van relaties, nieuwsgierigheid en natuurlijke sociale vaardigheden, wil je een andere kijk op internationaal management brengen in de horeca, het restaurant en de wijn- en drankensector, innoveren en unieke klantervaringen creëren ?
Ons vierjarig programma ontwikkelt alle leidinggevende en operationele vaardigheden die je nodig hebt voor een succesvolle carrière in de wereldwijde horeca- en toerismesector. Je wordt een ervaren professional in de sector van gastvrijheid en toerisme, wendbaar en mobiel, die in staat is een bedrijf in de gastvrijheidsindustrie te leiden, een 5-sterrenhotel of -resort, een luxeresort of boetiekhotel, een leidinggevende functie in een grote groep te bekleden of je eigen gastverblijf op te zetten, in Frankrijk en over de hele wereld.
In het 4e jaar kies je een specialisatie op waarmee je het verschil kunt maken door solide expertise te verwerven, toegang te krijgen tot functies met een hoge toegevoegde waarde en je inzetbaarheid te vergroten door je te onderscheiden van de massa.
De cursus is ook beschikbaar met een 100% Engelse track.
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
Gelijke kansen- en excellentiebeurzen worden door de stichting institut lyfe Foundation toegekend aan Franse en internationale studenten die worden toegelaten tot het eerste jaar van een bacheloropleiding, om een deel van het collegegeld te financieren.
Deze zijn elk jaar hernieuwbaar, op basis van academische criteria en aanwezigheidscriteria, en kunnen worden gecombineerd met Crous-beurzen.
leerplan
Cursuskenmerken:
JAAR 1:
- Inleiding tot gastvrijheid en foodservicemanagement
- Beheer van voedsel en dranken
- Operationeel management
YEAR 2:
- Een MVO-benadering aannemen
- Creatief project
- Een marktstrategie voorstellen
YEAR 3:
- Verandering ondersteunen
- Innovatie in de klantervaring
- Analyseren van economische prestaties
JAAR 4 - specialisaties:
- Luxe gastvrijheidsmanagement
- Vergaderingen & Evenementen Management
- Lifestyle Hospitality Management
- Beheer van wijn en dranken
- Inkomstenstrategieën in de horeca en foodservice
- Restaurant Bedrijfsmanagement
Programma resultaat
Na het afronden van deze cursus ontvangt u een bachelordiploma in internationale gastvrijheid en restaurantmanagement , geregistreerd en goedgekeurd door het Franse ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Misschien wel jouw droombaan
- Hotelmanager/directeur
- Guest Relations Manager
- Kwaliteitsmanager
- Inkomstenbeheerder
- Ondernemer
- Restaurantmanager met meerdere vestigingen
- Manager eten en drinken
- Digitale voedselmanager
- Import/export manager voedsel
Of zelfs …
- Trainer
- Uitvoerend Directeur
- Resort Manager
- Digital Marketing Manager
- Operations Manager
- Meetings & Evenementenmanager
- Manager Duurzame Ontwikkeling
- Klantrelatiebeheerder