
Bachelor in International Culinary Arts Management
Écully, Frankrijk
DUUR
3 Years
TALEN
Frans, Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
15 Jul 2025
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
EUR 14.000
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
Gelijke kansen- en excellentiebeurzen worden door de stichting institut lyfe Foundation toegekend aan Franse en internationale studenten die worden toegelaten tot het eerste jaar van een bacheloropleiding, om een deel van het collegegeld te financieren.
Deze zijn elk jaar hernieuwbaar, op basis van academische criteria en aanwezigheidscriteria, en kunnen worden gecombineerd met Crous-beurzen.
leerplan
Cursuskenmerken:
JAAR 1:
- Grondbeginselen van de technieken van de culinaire kunsten en de haute cuisine
- Basisprincipes van sauzen en derivaten (Sauce School, in samenwerking met chef-kok Yannick Alléno – 3 Michelinsterren)
- Beheer van culinaire activiteiten
- Managementwetenschappen: marketing, management, MVO, human resources, boekhouding
- Food science
YEAR 2:
- Geavanceerde culinaire technieken
- Menucreatie en kostenbeheersing
- Geavanceerde managementwetenschappen : marketing in de foodservice, beheer van duurzame ontwikkeling, human resources, enz.
- Hedendaagse sauzen
JAAR 3 - Kies een specialisatie:
- Gourmetkeuken
- Bistronomische keuken
- Japanse keuken en cultuur (alleen Franstalig)
- Voeding en welzijn door Institut Michel Guérard*** (alleen Franstalig)
Programma resultaat
Na het afronden van deze cursus ontvang je een Bachelor in International Culinary Arts Management, geregistreerd en goedgekeurd door het Ministerie van Hoger Onderwijs, Innovatie en Industrie.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Misschien wel jouw droombaan
- Chef-kok
- Cateringchef
- Persoonlijke chef-kok
- Ondernemer
- Culinair ondernemer
Of zelfs…
- Trainer
- Inkoop- en supply manager
- Manager in lucht-, spoor- of maritieme catering
- F&B-manager
- Voedselschrijver