Keystone logo
© IAB
Institute of the Arts Barcelona

Institute of the Arts Barcelona

Institute of the Arts Barcelona

Invoering

IAB is een toonaangevende Europese instelling voor uitvoerende kunsten die artiesten voorbereidt op het wereldtoneel in een intense, studio-gebaseerde leeromgeving. Al het onderwijs is in het Engels en we bieden beroepsopleidingen van het hoogste niveau op verschillende gebieden, waaronder: Acteren (BA Hons) Commerciële dans (BA Hons) Dans (Foundation, BA Hons) Muziektheater (Foundation, BA Hons) Masters ( specialismen acteren, muziektheater en choreografie) Gelegen in de prachtige badplaats Sitges, Barcelona, is de IAB een echt internationale en dynamische organisatie met studenten van meer dan 50 nationaliteiten. Alle cursussen zijn erop gericht afgestudeerden voor te bereiden op een loopbaan als professionele artiest in het door hen gekozen vakgebied en onze bachelor- en mastercursussen worden gevalideerd door Liverpool John Moores University (LJMU) in het Verenigd Koninkrijk, onze toekennende instantie.

Onze aanpak

Focus op individualiteit

Onze eigentijdse manier van trainen is gericht op individualiteit. Wij geloven in het vinden van je eigen stem als artiest en je alle vaardigheden geven die nodig zijn om te slagen.

Leren door te doen

Onze methode is leren door te doen, wat betekent dat de meeste van onze programma's over rigoureuze praktische training gaan.

Prestatie-ervaring opdoen

We willen dat je je vaardigheden meteen in de praktijk brengt, daarom stellen we je voor een publiek zodat je zo snel mogelijk ervaring opdoet.

Statistieken

340+ Studenten

50+ verschillende nationaliteiten

35+ Producties per jaar

  Campusfuncties

  • Het IAB is gebaseerd op twee campussites.
  • Ons hoofdgebouw ligt op een paar minuten lopen van het strand en dichtbij het centrum van Sitges.
  • Vanuit Sitges rijden er regelmatig treinen naar Barcelona en het is een snelle bus- of treinreis naar de internationale luchthaven van Barcelona.

  Er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het Instituut. De meeste eerstejaarsstudenten wonen in studentenhuis Utopia, op slechts zeven minuten loopafstand van de campus; het is betaalbaar en er heerst een gemoedelijke 'home away from home'-sfeer.

  Er zijn ook tal van particuliere accommodaties.

   Beurzen en financiering

   Talentbeurzen:

   Het IAB biedt jaarlijks een beperkt aantal Talent Scholarships aan. Deze zijn beschikbaar voor BA (Hons)-programma's en worden toegekend aan nieuwe studenten die bij audities blijk geven van uitmuntend talent. Je kunt dus geen Talent Scholarship aanvragen, maar studenten worden tijdens de auditie beoordeeld of ze in aanmerking komen. Ze zijn het hele academiejaar geopend. Een Talent Scholarship houdt een verlaging van de vergoedingen in, in plaats van een volledige vrijstelling van vergoedingen.

   Financiële hulp:

   Financiële hulp is een subsidie voor je collegegeld. Bij toekenning betekent dit een kleine korting op je collegegeld. Aanvragers zullen aanvullende bewijsstukken moeten overleggen. Nadat u een aanbod heeft ontvangen, kunt u het aanvraagformulier voor financiële ondersteuning opvragen.

   Campusleven & Faciliteiten

   • We hebben een Student Services-team dat je helpt met accommodatie, visa en al het andere dat je nodig hebt om je te helpen vestigen.
   • We hebben meer dan 20 studio's verspreid over twee campussen, plus een theater met 200 zitplaatsen en een volledig licht- en geluidssysteem.
   • Het IAB heeft een eigen gezondheidskliniek voor studenten
   • Café ter plaatse
   • IAB ligt op slechts 15 minuten lopen naar het centrum van Sitges, met traditionele oude witte gebouwen en winkels, cafés en restaurants.
   • Sitges is een cultureel centrum met regelmatig internationale evenementen, waaronder carnaval, het Sitges International Film Festival en Gay Pride.
   • De stad ligt aan een brede baai met zandstranden.
   • Sitges is zeer compact, zodat u zich gemakkelijk kunt verplaatsen op de fiets, scooter of te voet.

   Locaties

   • Sitges

    Carrer Ramon de Dalmases,18, 08870, Sitges

   • Barcelona

    Ramon Dalmases 18, 08870, Barcelona

   Chat with students

   Vragen