Keystone logo
Instituto Politécnico de Viseu

Instituto Politécnico de Viseu

Instituto Politécnico de Viseu

Invoering

De oprichting van het Polytechnisch Instituut van Viseu, op 26 december 1979, door middel van wet nr. 513-T / 7 van de regering, wordt duidelijk omkaderd door de bredere filosofie die de succesvolle implementatie van het polytechnisch hoger onderwijs in ons land ondersteunde. De verbreding van het hoger onderwijs tot het hele grondgebied, in een logica van bestrijding van de concentratie in de belangrijkste kuststeden, en de innovatie die mogelijk werd gemaakt door een nauwer contact tussen de opleidingsinstellingen en de omliggende gemeenschap, lijken twee van de factoren te zijn geweest die hebben de oprichting van polytechnisch hoger onderwijs in Portugal en in het bijzonder in de regio Viseu bevorderd.

Van alle algemene doelstellingen van het Polytechnisch Instituut van Viseu, moeten we de nadruk leggen op de samenwerking met de omringende gemeenschap, op basis van wederkerigheid, gericht op het vergroten van het bewustzijn van regionale problemen en de implementatie van gepaste oplossingen. Bovendien zijn er nog andere doelstellingen waarmee rekening moet worden gehouden: technische, humanistische en persoonlijke opleiding van de studenten om hen in staat te stellen bij te dragen aan de ontwikkeling van de Portugese samenleving; ontwikkeling van onderzoeksactiviteiten, rekening houdend met de behoeften van de omringende context; en culturele uitwisseling en samenwerking met een andere staat / particuliere instellingen, op nationaal en internationaal niveau.

In de afgelopen twee decennia is het Polytechnisch Instituut van Viseu continu gegroeid en omvat het nu 6 eenheden: 5 hogere scholen - The School of Education, The School of Technology, The Agrarian School, The School of Technology and Management (in the city of Lamego), The Health School; en The Welfare Services. Momenteel heeft deze instelling meer dan 7000 studenten en 400 docenten.

Het biedt momenteel hogere opleidingen aan op veel gebieden, zoals lerarenopleiding, mediastudies, culturele studies, sociale dienstverlening, sport, multimedia, techniek (op veel gebieden), management, marketing, toerisme, agrarische wetenschappen en verpleegkunde.

Locaties

 • Viseu

  Av. Cor. José Maria Vale de Andrade,s/n,Campus Politécnico, 3504-510, Viseu

  Opleidingen

   Instelling biedt ook:

   Vragen