Keystone logo
IPB University

IPB University

IPB University

Invoering

IPB University is een instelling voor hoger onderwijs die innovaties produceert met een nationaal en internationaal erkende kwaliteit. Voor tien jaar op rij (2008-2018) heeft IPB de meeste innovatie in vergelijking met andere universiteiten in Indonesië op basis van beoordeling door Business Innovation Center - Ministerie van Onderzoek, Technologie en Hoger Onderwijs van Indonesië in de meest potentiële innovatie van Indonesië (39,71% ).

Het succes van IPB met al zijn prestaties kan niet los worden gezien van de leidende rol van de vorige IPB-rectoren. De geschiedenis van IPB's leiderschap van tijd tot tijd als volgt:

Prof. Dr. Syarif Thayeb (voorzitter van IPB Presidium 1963)

Prof. Dr. AJ Darman (voorzitter van IPB Presidium 1963)

Prof. Dr. Tb. Bachtiar Rifai (IPB Rector 1964 - 1965)

Prof. Dr. Sajogyo (IPB Rector 1965 - 1966)

Prof. Dr. JH Hutasoit (voorzitter van IPB Presidium 1966)

Prof. Dr. Toyib Hadiwidjaja (IPB Rector 1966 - 1971)

Prof. Dr. AM Satari (IPB Rector 1971 - 1978)

Prof. Dr. Andi Hakim Nasution (IPB Rector 1978 - 1987)

Prof. Dr. Sitanala Arsjad (IPB Rector 1987 - 1996)

Prof. Dr. Soleh Solahuddin (IPB Rector 1996 - 1998)

Prof. Dr. RHM Aman Wirakartakusumah (IPB Rector 1998 - 2002)

Prof. Dr. Ahmad Ansori Mattjik (IPB Rector 2002 - 2007)

Prof. Dr. Herry Suhardiyanto (IPB Rector 2008 - 2012)

Prof. Dr. Herry Suhardiyanto (IPB Rector 2012 - 2017)

Dr. Arif Satria (IPB Rector 2017 - 2022)

Met de slogan "Inspirerend voor innovatie met integriteit" moedigt Rector van IPB momenteel de oprichting aan van verschillende innovaties en ontdekkingen die de gemeenschap ten goede komen. IPB wil ook een campus worden die jonge ondernemers baart die in de toekomst nationale onafhankelijkheid aanmoedigen.

Brooke Cagle / Unsplash

130437_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Visie

De visie van IPB University voor de periode 2019-2023 is: een op onderzoek gebaseerde universiteit worden en toonaangevend in innovatie voor nationale onafhankelijkheid naar een techno-sociale ondernemende universiteit die uitblinkt op mondiaal niveau in landbouw, mariene, tropische biowetenschappen.

Mision

De missie van IPB University voor de periode 2019-2023 is:

 1. Hoger onderwijs organiseren door de onderzoeksbasis van de universiteit te versterken om superieure techno-sociopreneur-afgestudeerden te produceren, een nobel karakter hebben gebaseerd op geloof en vroomheid jegens God, hoog nationalisme, professionele competentie, millennium zachte vaardigheden, leiderschap, wereldwijd inzichtelijk en een trendsetter worden innovatie en verandering.
 2. Baanbrekend superieur en toonaangevend onderzoek in transformatieve wetenschap en technologie voor het creëren van kwaliteit van duurzaam leven, en innovatie voor de economie van de mensen en de nationale industrie.
 3. Ontdek de nieuwste wetenschappen in de landbouw, de zee en tropische biowetenschappen om trends van de huidige wetenschap op nationaal en mondiaal niveau te bepalen.
 4. Verbeter proactieve services die bijdragen aan en oplossen van gemeenschapsproblemen en versterken van IPB University bij het bepalen van de richting van nationaal beleid.
 5. Versterking van het managementsysteem van de Staatsuniversiteit dat de ontwikkeling van moderne managementsystemen voor hoger onderwijs in het 4.0-tijdperk kan begeleiden.

De doelstellingen van IPB University voor de periode 2019-2023 zijn:

 1. Produceer superieure techno-sociopreneur-afgestudeerden die een nobel karakter hebben gebaseerd op geloof en vroomheid voor God Almighty, een hoog nationalisme, professionele competentie, millennium soft skills, de ziel van leiderschap, mondiaal vooruitzicht en een trendsetter van innovatie en verandering worden.
 2. Produceer transformatieve wetenschap, technologie en kunst om de kwaliteit van duurzaam leven te creëren en concrete innovaties voor de economie van de bevolking en de nationale industrie.
 3. IPB University een bepalende IPB University maken voor de nieuwste wetenschappen in de landbouw, mariene en tropische biowetenschappen op nationaal en mondiaal niveau.
 4. IPB University als een universiteit die gemeenschapsproblemen proactief oplost en helpt bij het bepalen van de nationale beleidsrichting.
 5. Van IPB University een pionier maken in de ontwikkeling van een modern managementsysteem voor hoger onderwijs.

IPB-identiteit

IPB is opgericht op 1 september 1963 als een vorm van visionair denken van leiders van het land en degenen die geven om hoger onderwijs in de landbouw, dus deze grote natie heeft een universiteit van wereldklasse die bekwaam is in landbouw, bio-wetenschap en verschillende aanverwante gebieden. Deze kwestie was bedoeld om de voedselzekerheid, bio-energie, het scheppen van banen, de uitroeiing van armoede en het behoud van het milieu te verbeteren. De geboorte van IPB op 1 september 1963 op basis van het besluit van minister van Hoger Onderwijs en Wetenschappen nr. 91/1963 dat later werd goedgekeurd door de eerste president van Indonesië met besluit nr. 279/1965

Tag

Inspirerende innovatie met integriteit in landbouw, oceaan en biowetenschappen voor een duurzame wereld

Campus leven

Kunst

IPB University heeft actief deelgenomen aan het behoud van de kunst en cultuur van Indonesië. De universiteit heeft een Student Activity Unit (UKM) voor studenten die dezelfde interesses hebben in kunst, zoals Lingkung Seni Sunda (Lises) UKM, Gentra Kahneman, Music Agriculture X-pression (Max !!) UKM en IPB Student Choir (PSM) ) Agriaswara. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten met betrekking tot kunst en cultuur waaraan studenten kunnen deelnemen in IPB University . Een van hen is Gebyar Nusantara.

Sport

"Mens Sana in Corpore Sano", in een gezond lichaam is er een sterke ziel. Het leven in een drukke wereld van lezingen laat studenten van IPB University vergeten te oefenen. Naast de beschikbaarheid van verschillende sportfaciliteiten die worden beheerd door de Sports and Arts Unit, leven er ook sportactiviteiten onder studenten vanwege de aanwezigheid van verschillende Student Activity Units (UKM) op het sportveld.

Student Community

Door indirect betrokken te zijn bij campusorganisaties wordt een geest van leiderschap en professionaliteit onder studenten opgebouwd. Studenten kunnen leiderschapspotentieel en professionaliteit ontwikkelen via verschillende campusorganisaties, waaronder de Student Executive Board (BEM), Student Representative Council (DPM), Student Activity Unit (UKM), Student Association (Himpro) en Community.

Veldstudie

Het universiteitsleven is nauw verbonden met de praktijk in het veld in overeenstemming met het wetenschappelijke veld dat wordt nagestreefd. Practicum is bedoeld als een middel om het materiaal te verdiepen, zodat studenten de praktijk elke dag in het echt beter kunnen begrijpen.

Slaapzaal

IPB University vereist dat eerstejaars studenten in campus-slaapzalen wonen. Deze regeling wordt gemotiveerd door verschillende regio's van herkomst van studenten van IPB University . Met een brede etnische en culturele diversiteit kan IPB University worden gezegd als een miniatuur van Indonesië. Deze culturele diversiteit werd vervolgens beheerd door IPB University via social engineering in de vorm van een verplicht slaapbeleid voor nieuwe studenten.

Locaties

 • Dramaga

  Kampus IPB Dramaga, Bogor, , Dramaga

 • Bogor

  IPB Campus Baranangsiang Jl Padjajaran Bogor, , Bogor

  • Bogor

   Jl. Burangrang No.6, RT.03/RW.03, Babakan, Kecamatan Bogor Tengah, Kota Bogor, Jawa Barat 16128, , Bogor

   • Bogor

    School of Business IPB Gedung SB-IPB Kampus IPB Gunung Gede, Jl. Raya Pajajaran, RT.03/RW.06, , Bogor

    • Bogor

     Gedung SB-IPB Kampus IPB Gunung Gede, Jl. Raya Pajajaran, RT.03/RW.06, , Bogor

     Vragen