Keystone logo
© Domus Academy
ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

Invoering

School

ISAD heeft tot doel een hoogwaardig beroepsonderwijs op het gebied van Architectuur en Ontwerp te bieden. Na meer dan 30 jaar ervaring is het Instituut betrokken bij een voortdurend evolutie en veranderend proces waarmee het op de hoogte kan worden gesteld of het adres van de didactiek of de docenten die momenteel jonge professionals actief zijn, actief in het freelance beroep of in Het kritieke of redactionele veld. Een verandering die in ieder geval de oorspronkelijke geest van het Instituut niet heeft gewond, die voortbouwt op de werkgroepen, op de aanwezigheid van de leraren, op het sociale leven van de studenten, op de uitwisselbare ervaringen en de leraren ook. De geest van de gemeenschap, waar een goede concurrentie de samenwerking en de wederzijdse uitwisseling niet uitsluit.

Milaan Galleria

geschiedenis

Opgericht in 1980 Door een groep architecten is ISAD een 100% Italiaanse school met een filosofie die architectonische ideeën en praktijken uitwisselt en professionele ontwerpers vormt. ISAD is de laatste tijd bevestigd als 'de Milanese School of Interior Design'.

1982 De eerste cursus van tuinontwerp en later op de eerste masteropleiding in landschapsontwerp. Een cursus die bijna alle tuinontwerpers op het Milanese gebied en Noord-Italië heeft gevormd.

1983 De eerste biennium cursus van 'marine architectuur' voor het ontwerpen van zeil- en motorjachten, is vandaag aangeboden als workshop over 'interieurjachtontwerp'.

1984 Workshop en korte termijn seminar over juwelen design met Ivo Misani, "The Cellini Project". De eerste cursus van "fotografie interieurs" met Luciana Mulas. ISAD is een catwalk van bekende docenten van hedendaags design.

1992 De eerste cursus van de 'antieke kunstschatter', gehouden door internationale docenten op het gebied van de oudheid.

1993 Het belangrijkste evenement is het 'verhaal' van de professionele ervaringen van Achille Castiglioni, die een exclusieve tentoonstelling voor ISAD op het podium van een Milanese theater heeft ontworpen in samenwerking met de beroemdste ontwerpbedrijven die zijn meesterwerken hebben geproduceerd. Catiglioni heeft het publiek vermaakd met live optredens en verhalen waarin de creatie van elk van zijn producten werd uitgelegd die de belangrijkste elementen van het scenografie ontwerp waren.

1995 Het begin van de samenwerking van ISAD met China. De "Tong Ji University" van Shanghai nodigt uit om ISAD enkele conferenties te houden over het Italiaans Design en op het onderwijs van ISAD. ISAD wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een wedstrijd voor de restyling van het toreninterieur van Shanghai 'World Plaza'. Als winnaar van de wedstrijd, ISAD, vertegenwoordigd door architect Marinella Jacini, vandaag directeur van het Instituut, ontwerpt en realiseert alle gemeenschappelijke en openbare ruimten van de toren. Het werk in China gaat verder met de deelname aan mededingingsprojecten en daarna aan het ontwerp en realisatie van het "World Financial Center Mansion Building" in Beijing en het "International Shipping Building" in Shanghai.

architectuur

1998 In samenwerking met Atelier Mendini bevordert ISAD evenementen voor de Milaan Design Week in Atelier Mendini Offices en in de industriële ruimte van het eigen Prada hoofdkwartier via Orobia met Jacopo Foggini.

1999 Voor de opening van zijn nieuwe campus via Orobia in Milaan organiseert ISAD in samenwerking met Atelier Mendini, 3 avonden van evenementen op het thema kleur, "Color is music".

2000 Ter gelegenheid van het derde millennium worden een serie seminars en lezingen gehouden: Enrico Baleri, Marco Ferreri, Franco Raggi, Aldo Cibic, Fabio Novembre (ISAD-student in de jaren 80), Federico Bucci, Alessandro Vicari, Matteo Vercelloni, Luca Scacchetti . Een week van design workshop met John Brookes, een hooggeplaatste Britse tuinontwerper.

2001 ISAD is uitgereikt door Provincia di Milano het beste project voor de mastercursus "Beyond Barriers, Design for Disabled" in samenwerking met HB Group.

2003 Interne concurrentie "Design with copper", gelanceerd door het Italiaanse Koperinstituut. Interne concurrentie "Plasticreativiteit" gelanceerd door de firma Makroform. De prototypes van de winnende projecten worden gepresenteerd in een ISAD-tentoonstelling tijdens de Milan Design Week.

2004 Het begin van het partnerschap met Rotational Design Association: competitie gelanceerd tussen de studenten van de designskolen van uitmuntendheid in Milaan voor het ontwerp van producten gerealiseerd met de rotatie-ontwerptechnologie.

2005 Seminarie gesponsord door Comune di Romano Banco voor stedenbouwkundige voorstellen voor de gemeente lot en gebied.

2005 ISAD 25 jarig bestaan! Gedurende het gehele jaar worden belangrijke evenementen georganiseerd:

 • "25e ISAD verhalen" tentoonstelling van de studenten project werken;
 • "3 afspraken voor ISAD 25-jarig bestaan" lezingen over ontwerp:
 • Architecten een ontwerp werkt met Piero Lissoni en Fabio Novembre, moderator Enrico Morteo
 • Fotografie in architectuur en design in Italië van de jaren 80 tot vandaag met Gabriele Basilico en Maurizio Galimberti, moderator Alberto Moioli
 • Interiors Made in Italy - het interieurontwerp in Italië van de jaren 80 tot vandaag met Jacopo Gardella, Piero De Martini en Matteo Vercelloni, moderator Giampiero Bosoni;
 • "1980/2005 Design, Firms, Products" tentoonstelling en confrontatie van ontwerpproducten van de jaren 80 en van de jaren 2000, met deelname van Abet Laminati, Alessi, Cassina, Cappellini, Fontana Arte, Luceplan, Luxottica, Rossi di Albizzate, Spazio 900, Venini. Exhibit Design project door Way SpA.
Ontwerp kleur

2008 Het bedrijf "Caffè Parigi Ltd" van Dublin geeft ISAD de organisatie van een interieurontwerper op basis van een interne afgestudeerde studentencompetitie voor het conceptontwerp van een "Retail Concept Bar" in de dokken van de stad Dublin.
De ontwerpers van het winnende project worden uitgenodigd naar Dublin voor het realiseren van het project onder toezicht van een lokaal kantoor van architectuur.

2009 Het beroemde bedrijf Colombo Design geeft ISAD een ontwerpteam voor nieuwe producten van handgrepen en badkamertoebehoren. De deelnemers, geselecteerd door regelgevingskenmerken, realiseren uitvoerende projecten van de nieuwe producten. De prijsuitreiking vindt plaats in Triennale di Milano en de winnende projecten krijgen de prototypes voor de productie van de bijbehorende objecten.

2010 De eerste editie van de master in "Design Materials - Design Textile experiences" gecoördineerd door Giorgio Correggiari. De meester, onder sponsoring van de gemeente Milaan, de afdeling "Ricerca, Innovazione e Capitale Umano", in samenwerking met de afdelingen "Turismo, Marketing Territoriale, Identità", "Cultura", Attività produttive e Politiche del Lavoro, neemt deel Van het project MIND (Milaan Netwerk voor Ontwerp) dat de Milanese designskolen van uitmuntendheid omvat. De masteropleiding heeft tot doel de kennis van ontwerpmateriaal te verdiepen in alle mogelijke toepassingen in mode en design in het algemeen. De master omvat ook de deelname van belangrijke bedrijven van mode en design, gerenommeerde ontwerpers, stylisten, journalisten, critici en sociologen.

Tijdens de maand april en de Milaan Designweek wordt ISAD uitgenodigd om deel te nemen aan Salone Satellite in de Salone Internazionale del Mobile, waar de tentoonstelling prototypes van de nieuwste studentenprojecten presenteert.

2011 ISAD is lid van het project Milano Summer School, gesponsord door Comune di Milano, met zijn korte cursussen Shop Design, Hotel Design, Exhibit Design, Photography en Architecture, Televisietoestel Design, Interior Yacht Design, met de toevoeging van twee nieuwe cursussen die van groot belang waren : Ontwerp voor kinderen en huisdieren Fantasy Design.

De master in het jachtontwerp en het technisch proces begint, gecoördineerd door architect Marco Amadio. Organisatie van het evenement "ISAD_Lab 14_7" en tentoonstelling ter ere van Giorgio Correggiari.

2012 "Design Materials - Design Textile experiences" Master wordt "New Tech-Style Design", 1e Level Accredited Master in samenwerking met POLI.Design.

Binnenhuisarchitectuur Master en Tuinontwerp Master worden zowel 1e verdiepingsmeesters geaccrediteerd door EABHES (European Accreditation Board of Higher Education Schools)

2013 De basiscursus voor interieurontwerp wordt een 3-jarige cursus en wordt geaccrediteerd als bacheloropleiding door EABHES (Europees Akkreditatieraad van Hogescholen). ISAD breidt zijn educatieve aanbod uit met twee belangrijke professionele workshops over duurzame architectuur:

 • "Gebouw Met Hout"
 • "Raw Earth Building"
Ontwerp logo's

Locaties

 • Milan

  ISAD Design School Via Balduccio da Pisa 16 - Milano - Italia, , Milan

Vragen