Bachelor in Food Science and Technology
Kaunas, Litouwen
DUUR
4 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2024
COLLEGEGELD
EUR 3.836 / per year
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Mensen dagelijks voorzien van kwaliteitsvol, veilig en gezond voedsel is een van de belangrijkste mondiale uitdagingen waarmee voedingswetenschappers en technologen vandaag de dag worden geconfronteerd.
Why @KTU?
Door de bachelor Food Science and Technology aan KTU te studeren, verkrijg je de interdisciplinaire competenties en vaardigheden die nodig zijn voor de toekomstige voedseltechnoloog op het gebied van voedselchemie, microbiologie, voeding, technologie en engineering . Ook integreer je specialistische kennis met de grondbeginselen van ondernemerschap en economie.
Dit is een van de weinige bacheloropleidingen in Litouwen op het gebied van levensmiddelentechnologie en de enige die het internationale EQAS-Food Label- keurmerk heeft gekregen. KTU is de enige universiteit in de Baltische staten die studies op internationaal niveau aanbiedt die met dit keurmerk zijn geaccrediteerd.
- Toegang tot de voedseltechnologielaboratoria, die zijn voorzien van technologische lijnen op pilotschaal die worden gebruikt om verschillende technologische processen te modelleren en uit te voeren
- De studenten verwerven praktische vaardigheden door samen te werken met ervaren voedseltechnologen en betrokken te zijn bij het oplossen van problemen in de praktijk
- De afgestudeerden van dit programma worden door de werkgevers gewaardeerd vanwege hun unieke mix van vaardigheden en kennis op het gebied van voedseltechnologieën, voedseltechniek, voedselchemie en microbiologie
What will you study?
- Voedingsstoffen: structuur, eigenschappen, functies in voedsel, functies in het menselijk organisme, analysemethoden
- Micro-organismen: structuur, eigenschappen, voorkomen in voedsel, biochemische processen
- Technologieën: ontwerp, organisatie, productie, waarborgen van veiligheid en kwaliteit, levensmiddelenadditieven
- Engineering: faciliteiten, processen, systemen