Keystone logo
Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Invoering

Kauno Kolegija Hoger Onderwijsinstelling (in het Litouws – Kauno Kolegija , verder KK genoemd) is een grote en voortdurend evoluerende geaccrediteerde openbare instelling voor hoger onderwijs in de Baltische regio. Als multidisciplinaire hogeschool biedt zij een breed spectrum aan bacheloropleidingen met een praktijkgerichte inslag. We streven ernaar hooggekwalificeerde specialisten op te leiden op het gebied van techniek, technologie, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, kunst, geneeskunde en gezondheidswetenschappen.

De strategische ambities van KK omvatten de interactie van wetenschappelijke en educatieve activiteiten, integratie van onderzoek in het studieproces, introductie van innovaties, zorg voor de behoeften van studenten en competentieontwikkeling. Verantwoordelijkheid, professionaliteit, openheid, respect en gemeenschapsgevoel zijn de onderliggende waarden die bij alle activiteiten van de universiteit in aanmerking worden genomen. Hoogwaardige studies en aandacht voor de behoeften van studenten, terwijl we ernaar streven een toonaangevende instelling te worden met een succesvolle impact op sociaal-economische veranderingen in de regio en het land, zijn de belangrijkste doelstellingen van onze universiteit.

Belangrijkste feiten en cijfers

 • Ongeveer 5500 studenten
 • Meer dan 600 academische stafleden
 • Ongeveer 200 inkomende studenten en meer dan 350 uitgaande studenten per jaar
 • Meer dan 250 buitenlandse partners
 • Topposities in ratings van Litouwse instellingen voor hoger onderwijs
 • Studenten krijgen les in 4 faculteiten in Kaunas City en een regionale afdeling in Tauragė
 • Er zijn cursussen in het hybride model beschikbaar, wat betekent dat de combinatie van cursussen zowel op afstand als in klaslokalen wordt gegeven
 • Mogelijkheden om een dubbele graad te behalen via de internationale mobiliteitsregeling

Onze instelling vandaag

Tegenwoordig is KK een van de grootste professionele instellingen voor hoger onderwijs in Litouwen, met een gemeenschap van ongeveer 5.500 studenten, ongeveer 1.000 werknemers en meer dan 30.000 afgestudeerden, die met succes hun carrière hebben opgebouwd in Litouwse en buitenlandse bedrijven. De universiteit verzorgt de eerste cyclus van studies die leiden tot een professionele bachelorgraad. Het heeft vier faculteiten en één regionale afdeling.

De gemiddelde leeftijd van studenten is 22-23 jaar. Het collegegeld van bijna tweederde van de toekomstige professionals valt onder de staat, terwijl de resterende studenten collegegeld betalen. Meer dan 1.600 studenten studeren elk jaar af aan de universiteit.

Locaties

 • Kaunas

  Pramonės prospektas, 20, 50468, Kaunas

Vragen