Keystone logo
Kauno Kolegija Bachelor in fotografie
Kauno Kolegija

Bachelor in fotografie

Kaunas, Litouwen

3 Years

Engels

Full time

01 May 2024

Sep 2024

EUR 4.290 / per year

Op de campus

Invoering

Het studieprogramma Fotografie heeft tot doel de individuele humanistische oriëntatie, esthetische perceptie, kritisch en creatief denken, sociale activiteit, vrijheid van communicatie en verantwoordelijkheid te bevorderen, de professionele vaardigheden van een fotografiespecialist te ontwikkelen op basis van traditionele, alternatieve en digitale fotografie en innovaties van professionele fotografie. activiteit op de verschillende toepassingsgebieden van de kunst van de fotografie, en het verbeteren van de vaardigheden die nodig zijn voor het organiseren van fotografenactiviteiten, rekening houdend met de veranderingen in de omgeving en het inzien van het belang van levenslang leren.

Deze opleiding is veelbelovend en innovatief. Het integreert de activiteiten van professionals op het gebied van alternatieve en digitale fotografie op het gebied van reportagefotografie; Commerciële fotografie; Fotografie van architectuur, driedimensionale kunstwerken en reproductie van kunstwerken. Naast digitale fotografie kunnen studenten de alternatieve processen van analoge fotografie bestuderen en beheersen, zoals Cyanotype, Lith Print en Gum Bichromate. Zij doen interculturele ervaring op door het bijwonen van lezingen van docenten uit het buitenland. Studenten kunnen deeltijds studeren en/of oefenen in Spanje, Italië, Cyprus, Estland, Letland, Bulgarije, Tsjechië, Sakartvelo en Turkije.

Het studieprogramma van afgestudeerde fotografiestudenten kan individueel aan de slag als freelancefotograaf; een bedrijf oprichten en banen creëren in hun vakgebied; werken in teamverband bij fotoservicebedrijven, media-, mode- of reclamebureaus, galerijen, film- of videostudio's, musea; een fotografiebedrijf opzetten; creatieve en projectactiviteiten ontwikkelen en uitbreiden.

specialisatie

De brede toepasbaarheid van fotografie als een manier om visuele informatie over te brengen en het vervagen van de grenzen tussen de functies van fotografie in de arbeidswereld impliceert de behoefte aan multidimensionale professionele training voor de fotograaf. Het vereist een bredere algemene vorming (op het niveau van cognitieve, persoonlijke en sociale vaardigheden) en een smallere maar meer diepgaande opleiding gericht op het ontwikkelen en verdiepen van de specifieke professionele vaardigheden die vereist zijn in een bepaald vakgebied van de fotografie.

De reikwijdte van de activiteiten van een fotograaf – het leveren van fotografische diensten aan klanten, journalistieke fotografie, reclamefotografie, videofilms – dekt niet het hele spectrum van behoeften, aangezien werkgevers in de huidige activiteitenwereld specialisten nodig hebben die professioneel kunnen handelen op het gebied van mode , architectuur, fotografie en reproductie van kunstwerken. Studenten van deze opleiding kunnen zich aanpassen aan een heel spectrum van behoeften.

Studievakken: fotografiegeschiedenis, geschiedenis van film- en videokunst, geschiedenis van de Litouwse kunst en architectuur, tekenen, schilderen, vreemde talen, reproductie van tweedimensionale kunstwerken en fotografie van driedimensionale kunstwerken, communicatiepsychologie, menselijke veiligheid, alternatieve processen in Fotografie, basisprincipes van fotografie, basisprincipes van het gebruik van fotografische apparatuur, commerciële fotografie, theorie en praktijk van fotojournalistiek, voorbereiding van prestatieportfolio, visuele communicatie, beheer van artistieke projecten, creatief schrijven, kunstonderzoek.

leerplan

Over de school

Vragen