Keystone logo
Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Invoering

Kodolanyi Janos University (KJU) is een door de staat geaccrediteerd non-profit universitair aanbod, academische programma's op het gebied van toerisme en gastvrijheid, bedrijfsbeheer, massamedia en communicatie, sociale wetenschappen, geschiedenis, culturele en taalstudies. Naast de academische programma's biedt KJU ook een breed scala aan postsecundaire LLP-cursussen voor trainers en stagiairs, evenals internationale semesters, zomercursussen, studiereizen en stageprogramma's.

In Hongarije heeft de KJU een pioniersrol vervuld bij de ontwikkeling van e-gebaseerde training op alle niveaus die voldoen aan de EU-normen, ondersteund door gespecialiseerd toegepast onderzoek. Alle programma's profiteren van de professionele kennis van gekwalificeerde docenten en professionele trainers, evenals gastdocenten uit de industrie en internationale partners.

Onze missie is om bij te dragen aan de inspanningen om het Europese competitieve hoger onderwijssysteem en de internationale integratie van het Hongaarse hoger onderwijs te versterken. Als leider onder non-profit instellingen voor hoger onderwijs, is het doel van KJU om een kenniscentrum te zijn op het gebied van onderwijs, innovatie en onderzoek.

Waarom KJU?

Redenen om het gekozen diploma te halen bij KJU

KJU biedt unieke mogelijkheden voor ondernemersactiviteiten van studenten om een zelfstandige carrière te beginnen.

 1. Geniet van de uitmuntendheid van de opleiding: u kunt professionele vaardigheden ontwikkelen voor zakelijke dienstverlening van de 21e eeuw.
 2. Een beurs krijgen voor internationale mobiliteit: je kunt ervoor kiezen om een semester in een ander Europees land te studeren of stage te lopen
 3. Samenwerking met professionals: met onze hulp kunt u uw professionele netwerk ontwikkelen
 4. Volg een cursus, studeer en werk: In samenwerking met Hongaarse bedrijven kunnen we je werkervaring bieden, inclusief deeltijdbanen

KJU-model is het eersteklas aanbod!

Het is sterk geïnternationaliseerd

 • omdat het voldoet aan het UN Compact-model GLRI 50+20 Global Responsible Leadership aanbevolen door EFMD WBSCSB Accreditatiebureaus in Europa en de VS.

Het is zeer geprofessionaliseerd

 • omdat het de nieuwste kennisbank Bedrijfskunde en Management combineert met een servicewetenschappelijke benadering.

Het heeft een hoge nadruk op kwaliteit

 • omdat het voldoet aan de Europese ENQA-, ASIANAPQN- en Amerikaanse CHEA-accreditatienormen hebben verschillende prestigieuze nationale en internationale kwaliteitsprijzen gewonnen.

Statistieken

 • Aantal studenten: 3000
 • Aantal wereldwijde partners: 170
 • Afgestudeerde certificaten gegeven: 33000
 • Arbeidsparticipatie binnen 6 maanden na afstuderen: 90%

  toelatingen

  Alle internationale aanvragers die voldoen aan de toelatingscriteria die zijn vastgelegd in het KJU-reglement, worden toegelaten tot het complexe programma dat bestaat uit een pre-bachelor- of pre-master (PREP) semester en de gekozen bachelor- of masteropleiding. Studenten die het PREP-semester met succes afronden, verdienen automatisch een plaats in de gekozen bachelor- of masteropleiding van KJU op voorwaarde dat ze het voldoende hebben behaald aan het einde van het PREP-semester. De studiepunten (ECTS) worden erkend en overgedragen naar de gekozen bachelor- of masteropleiding, wat betekent dat je al de helft van de verplichte 30 ECTS voor een academisch semester van de door jou gekozen opleiding kunt opbouwen.

  Toelatingseisen

  Bachelor studies:

  • voltooid secundair onderwijs dat de aanvragers het recht geeft om een bachelorstudie in hun thuisland te volgen (middelbare schooldiploma)
  • Goede beheersing van het Engels (minimaal IELTS 5.0 of gelijkwaardig)

  Masterstudies:

  • afgeronde bacheloropleidingen van 6 of meer semesters (Bachelor Honours degree)*
  • Goede beheersing van het Engels (minimaal IELTS 5.5 of gelijkwaardig)

  In het geval van MSc in Tourism Management en MSc in Enterprise Development wordt alleen een bachelordiploma behaald in hetzelfde vakgebied geaccepteerd (bijv. Toerisme, Catering, Economie, Handel, Financiën, enz.)

  Visum vereisten

  Kandidaten die afkomstig zijn uit een land dat volgens het Schengenacquis visumplichtig is, moeten een verblijfsvergunning voor studiedoeleinden en ook een visum voor een verblijfsvergunning (D-visum) aanvragen.

  Met het verblijfsvergunning visum (D-visum) kunt u Hongarije maar één keer binnenkomen en mag u met dit document slechts 30 dagen in Hongarije verblijven.

  Aanvraag voor verblijfsvergunning in uw land

  U moet het aanvraagpakket voor een verblijfsvergunning indienen bij het Hongaarse consulaat, dat in uw of het dichtstbijzijnde land actief is. Door contact op te nemen met het consulaat kunt u om meer informatie vragen of u wordt begeleid door onze vertegenwoordiger in uw land.

  Het verblijfsvergunning visumpakket moet de volgende documenten bevatten:

  • Een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier voor een verblijfsvergunning;
  • betaling van de visumleges;
  • Een geldig paspoort (waarvan de geldigheid minimaal 3 maanden langer moet zijn dan die van het aangevraagde visum);
  • 1 pasfoto in kleur (niet ouder dan 6 maanden);
  • ondersteunende documenten van schoolbezoek (Letter of Acceptance uitgegeven door KJU);
  • Bewijsstukken van accommodatie (bevestiging van accommodatie uitgegeven door KJU);
  • Documenten die het bestaan in Hongarije aantonen (notariële rekeningafschrift; en/of de verklaring van de ouders van hun sponsoring van het verblijf in Hongarije. Bankleningen voor sponsoring worden niet geaccepteerd!);
  • Ziektekostenverzekering of gelijkwaardige financiële middelen;

  Beurzen en financiering

  Alle bij KJU ingeschreven studenten met een actieve status komen in aanmerking voor de Erasmus+ Mobiliteitsbeurs voor studie en/of stage in het buitenland.

  Verdere details:

  Erasmus+ Bureau:
  1139 Boedapest, Franepan St. 50-56
  Kamer: 007

  Erasmus+ coördinatoren:
  Annamária Bajusz (mobiliteit voor studies)
  Sara Szakony (mobiliteit voor stage)

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  Locaties
  • Budapest

   1139 Budapest, Frangepán utca 50-56, , Budapest

   • Székesfehérvár

    8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1, , Székesfehérvár

    Vragen