Keystone logo
La Salle Campus Barcelona – Universidad Ramon Llull Bachelor's Degree in Business Intelligence & Data Analytics
La Salle Campus Barcelona – Universidad Ramon Llull

Bachelor's Degree in Business Intelligence & Data Analytics

Barcelona, Spanje

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline *

02 Sep 2024

EUR 14.220 / per year

Op de campus

* de toelatingsprocedure blijft open tot het programma vol is

Invoering

De opleiding is bedoeld voor studenten met kritische en analytische denkvaardigheden die beslissingen willen nemen en veranderingsprocessen in de zakenwereld willen leiden.

Het hoofddoel van de opleiding is om professionals op te leiden met de juiste persoonlijke en professionele vaardigheden om gegevensanalysefuncties en hun interpretatie voor besluitvorming in verantwoordelijke en managementfuncties in de verschillende strategische gebieden van bedrijven op zich te nemen.

De graad in Business Intelligence en Analytics combineert een basisopleiding in bedrijfsbeheer, typisch voor bedrijfskunde en managementgraden, maar met een meer technologische visie om de gegevensverwerking die wordt toegepast op marketing, logistiek, de uitbreiding van het bedrijf en productontwerp onder de knie te krijgen.

Deze innovatieve graad, ontworpen met de ervaring van de Universiteit van La Salle op het gebied van technologie en bedrijfsbeheer, bereidt studenten voor op het vinden van oplossingen voor de belangrijkste problemen van het bedrijfsleven en bedrijven. Door middel van een ervaringsgerichte onderwijsmethodologie, met een praktische benadering die ethiek en creatief denken toepast, leren studenten de nodige hulpmiddelen om de behoeften van de zakenwereld het hoofd te bieden.

Interessante cijfers

 • 31% van buitenlandse studenten International Campus
 • 7/10 bedrijven in de wereld zijn technologisch
 • 73 nationaliteiten op de Campus

Goals

Als je deze opleiding hebt afgerond, ben je klaar om deel uit te maken van een nieuwe generatie managers. Je hebt een grondige opleiding gevolgd om:

Maak strategisch gebruik van data-analyse voor besluitvorming in de zakelijke omgeving, gezien het grote potentieel dat ze vertegenwoordigen in de huidige wereldwijde context. Training op dit gebied is gebaseerd op technieken en verzamelinstrumenten, data-analyse en visualisatie, binnen het kader van de toepasselijke wettelijke en ethische principes.

Ontwerp en voer bedrijfsanalyseprojecten uit, communiceer resultaten en pas analyse toe met een globale visie op het bedrijf.

Je wordt getraind in creatieve en innovatieprocessen , leertechnieken en strategieën om ideeën te hebben en te ontwikkelen die waarde toevoegen aan de economie en de samenleving om een visie en een manier te hebben om het duurzaam en ethisch te maken, waarbij je de verantwoordelijkheid neemt om onze samenleving te verbeteren.

Verwerven van een ondernemersmentaliteit (een ondernemende manier van denken en handelen). De training richt zich op studenten die ervaringen hebben met de realiteit van het opzetten en laten groeien van een nieuw bedrijf.

Begrijp hoe nieuwe technologieën worden ontwikkeld vanuit een voornamelijk zakelijk oogpunt. Je zult in staat zijn om de kansen te identificeren die worden gecreëerd door nieuwe technologieën en hoe je de waarde die ze genereren kunt benutten. Een kritisch perspectief aannemen op de risico's en bedreigingen die op dit gebied kunnen bestaan en hoe deze op een ethische en duurzame manier kunnen worden beheerd.

Volgens KB 1393/2007 van 29 oktober is dit programma begonnen met het verificatieproces voor de implementatie ervan in de cursus 2021/22.

Methodologie

Leren op de graad in Business Intelligence en Analytics is gebaseerd op de dynamische methodologie van La Salle. De belangrijkste punten zijn:

 • Onze leermethode Learning by Challenge
 • Empowerment van kennis, vaardigheden en tools
 • Internationalisering en globalisering
 • Technologie als sleutel tot leren

Leren door uitdaging
De theorie zal voortdurend worden toegepast op echte praktische realiteiten - managementcases, projecten met bedrijven, bedrijfssimulaties, probleemoplossing -. Je analyseert ook bestaande theorieën om een diep begrip van de bedrijfswereld te ontwikkelen.

Kennis, vaardigheden en tools
Je krijgt een praktische leerbenadering waarmee je kennis kunt ontwikkelen, maar ook persoonlijke en professionele vaardigheden. Je bereidt je voor om een professionele carrière te beginnen in een snel veranderende internationale zakelijke omgeving. Teamwork, leiderschap en communicatieve vaardigheden, praktisch gebruik van tools (voor het maken en beheren van databases, webontwikkeling, contentbeheer van sociale mediakanalen, IT-systemen of voor ontwerp en beheer van mobiele applicaties), zullen van fundamenteel belang zijn tijdens uw leerproces.

Internationaal per definitie
Internationalisering is een van onze kenmerken, dus ons programma is ontworpen en beheerd door een internationaal team van docenten. Je hebt een cultureel diverse cam-pus-ervaring met meer dan 40 nationaliteiten en docenten van over de hele wereld. Bij La Salle begrijpen we dat studenten internationale ervaringen moeten hebben om als persoon te groeien, en daarom bieden we je een reeks kansen (verblijven in Shanghai en San Francisco en het modelproject van de Verenigde Naties in de stad New York) ) waarmee je verschillende programma's kunt doen in Londen, Parijs, Brussel, Frankfurt, Australië, China of Latijns-Amerika.

Het belang van technologie
Deze opleiding combineert de wereld van technologie en business. Bedrijven, economieën en onze samenlevingen worden snel getransformeerd door technologie. Hierdoor begrijpen we dat bedrijfskundestudenten het belang van technologie moeten begrijpen en hoe ze deze kunnen beheren om nieuwe kansen te ontwikkelen. We bereiden je voor op de toekomst, zodat je voorbereid bent op verandering en onzekerheid, en om te profiteren van het potentieel van technologie om onze samenleving een betere plek te maken.

Slim leren

Een nieuw onderwijsmodel voor een nieuw normaal.

Dit nieuwe normaal vereist een nieuwe manier van lesgeven en leren, aangepast aan een veranderende en onzekere situatie die vraagt om flexibel, intelligent en technologisch leren dat zich aanpast aan alle nieuwe onderwijsbehoeften van de leerlingen.

La Salle Campus Barcelona - Ramon Llull University onderschrijft het nieuwe Smart Learning-model en zet een nieuwe stap in zijn innovatieve DNA, dat van invloed is op alle gebieden van het onderwijsproces: de service aan de studenten, internationale uitwisselingen, externe stages, het telewerkmodel dat wordt toegepast op stages met bedrijven, de banenbank en onderzoeksprojecten.

Wat is het nieuwe Smart Learning-model?

State-of-the-art technologie is geïmplementeerd in de klaslokalen waardoor studenten, zowel nationaal als internationaal, die de Campus niet kunnen bereiken, lessen kunnen bijwonen en deelnemen zonder fysiek in het klaslokaal te zijn. De sessies die met studenten ter plaatse worden gegeven, worden live uitgezonden via internet en degenen die virtueel aanwezig zijn, worden op schermen geprojecteerd, zodat docenten en studenten ter plaatse hen kunnen zien en ermee kunnen communiceren. Alle studenten, zowel ter plaatse als degenen die niet naar de campus kunnen komen, vormen een enkele groep met behoud van hetzelfde academische schema en contact met hun klasgenoten en docenten.

Met het nieuwe Smart Learning-model krijgen studenten een training die:

 • Gepersonaliseerd, omdat het zich aanpast aan de student en zijn behoeften of omstandigheden, ongeacht het gezondheidsscenario.
 • Flexibel, omdat het de barrières van online of face-to-face methoden overwint met een platform dat face-to-face, blended en afstandsonderwijs mogelijk maakt.
 • Intelligent, omdat het een nieuwe manier van lesgeven en leren is die fysieke en interactieve ervaringen combineert.
 • Technologisch, om de Smart Learning-methodologie te implementeren, zijn klaslokalen omgevormd tot Smart Classrooms, die bestaan uit:
  • Audiosysteem met meer dan 8.000 virtuele microfoons per klaslokaal
  • Camera's uitgerust met kunstmatige intelligentie
  • Smartboards om inhoud van en naar de Smart Classroom te delen, waardoor samenwerking wordt verbeterd.

Slim leren op een slimme campus

Er is ook gewerkt om alle infrastructuren aan te passen tot een Smart Campus (klaslokalen, laboratoria, incubator, onderzoeksinfrastructuren, gemeenschappelijke ruimtes, diensten, studentenresidentie, fitnesscentrum, tuinen) zodat het ook duurzame en milieuvriendelijke ruimtes zijn . Ook zijn er temperatuurregelingen, dispensers voor handdesinfecterend middel, speciale zepen geïnstalleerd en zijn onder andere de reinigingsprotocollen verhoogd en aangepast.

Bij La Salle - Universitat Ramon Llull doen we er alles aan om studenten kwalitatief goed onderwijs en een universitaire ervaring zonder barrières te bieden, waar ze ook zijn.

Carrièremogelijkheden

Met de graad in Business Intelligence en Analytics verkrijgt u een solide basis van vaardigheden en kennis op het gebied van bedrijfsbeheer en technologie . Na afronding heb je een internationale visie en een ondernemende en innovatieve benadering van bedrijfsvoering verworven.

U heeft de nodige kennis verworven om professioneel gekwalificeerd te zijn binnen een breed scala aan mogelijkheden:

U kunt worden aangenomen op elk van de gebieden financiën, marketingbeheer, operations, human resources, technologie- en innovatiebeheer of projectbeheer.

Je kunt op internationaal niveau worden aangenomen en kunt werken in multiculturele werkomgevingen. De verworven vaardigheden, waaronder communicatie, teamwork, leiderschap, planning, organisatie en analytische vaardigheden, stellen je in staat om snel te leren en te ontwikkelen in de context van de organisatie.

Je bent klaar om ondernemerschapsprojecten te starten en je eigen bedrijf (Start-Up) op te richten.

Enkele van de mogelijke carrièremogelijkheden zijn Business Intelligence Consultant, Data Analysis Consultant, Digital Business Development Manager / BizDev, Digital Product Manager, Consumer Analyst / Digital Audience, BB Source Manager: Big Data, App Marketing Analyst, eCommerce Analyst, Marketing Analyst Online, Social Network Mining, Technology Business Consultant, Business Intelligence Consultant/Ontwikkelaar, Ondernemer in de digitale omgeving .

Daarnaast krijg je toegang tot universitaire masteropleidingen.

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Voorzieningen

Over de school

Vragen