Keystone logo
Lebanese University

Lebanese University

Lebanese University

Invoering

De oprichting van de Lebanese University was een idee dat voor het eerst werd genoemd in de toespraak van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Hamid Frangieh tijdens de slotceremonie van de derde UNESCO-conferentie in Beiroet op 11 december 1948, waarin hij zei: "Libanon hoopt zie de oprichting van een Lebanese University met de geest van UNESCO "

De oprichting van de Lebanese University was het resultaat van een volks- en studentenmobilisatie die op 23 januari 1951 werd geïnitieerd met een algemene staking die gedurende een lange periode duurde, waarin middelbare en universitaire studenten, voornamelijk van de Sint-Jozefuniversiteit, deelnamen. De beweging omvatte demonstraties en botsingen met veiligheidstroepen die ertoe leidden dat de Raad van Ministers bijeenkwam op 5 februari van hetzelfde jaar.

Aangezien er geen echte onafhankelijkheid is voor een land zonder een officiële nationale universiteit die zijn cultureel en wetenschappelijk erfgoed bewaart, was het jaar 1951 getuige van de oprichting van de eerste eenheid van de Lebanese University met de oprichting van de Higher Normal School en het Institute of Statistics onder de richting van Dr. Khalil Al-Jurr.

Locaties

  • Mount Lebanon Governorate

    Mount Lebanon Governorate, Libanon

    Vragen