Keystone logo
Leiden University BA Zuid- en Zuidoost-Aziatische studies
Leiden University

BA Zuid- en Zuidoost-Aziatische studies

Leiden, Nederlanden

3 Years

Engels

Full time

01 May 2024

Sep 2024

EUR 2.314 / per year *

Op de campus

* Eerstejaars bachelorstudenten: het wettelijk collegegeld van het academisch jaar 2023-2024 voor eerstejaars bachelorstudenten bedraagt €1157. | Voor niet-EER, niet-Zwitserse, & niet-Surinaamse aanvragers: €12.500

Invoering

Zuid- en Zuidoost-Azië is een van de meest dynamische en diverse gebieden ter wereld. Wil je een van de belangrijkste talen spreken en de geschiedenis, cultuur en actualiteit van het land begrijpen? Dan is dit het programma voor jou!

Waarom Zuid- en Zuidoost-Aziëstudies studeren

Om te kunnen solliciteren, moeten studenten minstens 5 jaar hoger onderwijs hebben gevolgd (een masterdiploma), maar vrijstellingen zijn mogelijk voor mensen met meerdere jaren beroepservaring.

Waarom Zuid- en Zuidoost-Aziëstudies aan de Universiteit Leiden?

  • De opleiding aan de Universiteit Leiden is uniek: de enige bacheloropleiding in Nederland waar je talen en culturen van de regio kunt bestuderen op een multidisciplinair, academisch niveau.
  • Taal is de sleutel tot het kennen en begrijpen van een cultuur. Daarom is taalverwerving een belangrijk onderdeel van het programma. Je leert Hindi, Sanskriet, Tibetaans of Indonesisch.
  • Er is veel ruimte om op maat te maken het programma op basis van jouw interesses. Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in (een deel van) een regio of in de regio Zuid- en Zuidoost-Azië als geheel. Je kunt er ook voor kiezen om je te richten op de moderne samenleving of op de klassieke culturen van het gebied.
  • Je hebt toegang tot de wereldberoemde Asian Library van de Universiteitsbibliotheek Leiden, evenals tot het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zuidoost-Aziatische en Caraïbische Studies (KITLV) en het International Institute of Asian Studies (IIAS).
  • In het derde jaar studeer je een semester aan een internationale universiteit . Studenten die Indonesisch studeren gaan naar de Gadjah Mada Universiteit in Yogyakarta, studenten Hindi naar de Universiteit van Hyderabad en studenten Sanskriet of Tibetaans naar een Europese universiteit.

Is dit programma voor jou?

In dit programma doe je de academische, taalkundige en praktische vaardigheden op die essentieel zijn voor het onderzoeken, analyseren, begrijpen en formuleren van creatieve antwoorden op de lastige vragen die deze dynamische regio oproept. Ben je/ben je:

  • Gefascineerd door de historische context en opkomende mogelijkheden van deze regio?
  • Wil je je specialiseren in één land of gebied en diep in specifieke onderwerpen duiken?
  • Wil je leren van de beste academici en docenten in het veld?
  • Wilt u uw perspectieven verbreden door met internationale studenten te studeren?

toelatingen

leerplan

Ideale studenten

Programma collegegeld

Over de school

Vragen