Keystone logo
Loughborough University Textielontwerp BA (Hons) -graad
Loughborough University

Textielontwerp BA (Hons) -graad

Loughborough, Verenigd Koninkrijk

Request duration

Engels

Request pace

Request application deadline

Aug 2023

Request tuition fees

Request study format

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De cursus Textile Design BA (Hons) biedt een divers en inclusief curriculum om multidisciplinaire textielbeoefenaars te inspireren en op te leiden door de studie van materialen, processen en ontwerpmethodologieën.

Dit is een boeiende en dynamische cursus waarin het scala aan mogelijkheden binnen het groeiende gebied van textiel wordt onderzocht. Van traditioneel vervaardigde processen tot geavanceerde digitale technologieën, studenten onderzoeken en experimenteren met een breed scala aan materialen en technieken om hun ideeën te ontwerpen, maken en valideren.

De cursus laat je kennismaken met progressieve, creatieve processen om je te helpen bij de voorbereiding, het verzamelen van informatie en bronnenmateriaal, het identificeren van de oorsprong van inspiratie en het opbouwen van een grondige kennis van het vakgebied. Studenten worden ondersteund om te experimenteren en hun onafhankelijke textielpraktijk te ontwikkelen door middel van conceptueel ontwerpdenken en praktische kernvaardigheden. We stimuleren kritische betrokkenheid bij theorie en onderzoeken historische, culturele, politieke, ethische en duurzaamheidskwesties om creativiteit en academische praktijken in evenwicht te brengen.

Onze uitgebreide textielcursus koestert individualiteit en moedigt je aan om de breedte van de mogelijkheden binnen textiel te verkennen, ter voorbereiding op een groeiend scala aan creatieve en professionele kansen. Studenten zullen afstuderen met de specialistische kennis voor een verrijkte carrière in de textielindustrie en aanverwante gebieden, waaronder modeontwerp, interieurontwerp, architectuur, textielkunst, onderzoek, productontwerp, decorontwerp en digitale sectoren.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen