Keystone logo
L’Université Catholique Du Congo

L’Université Catholique Du Congo

L’Université Catholique Du Congo

Invoering

De Katholieke Universiteit van Congo is een katholieke particuliere universiteit bekend om zijn uitmuntendheid, haar dynamiek, de uitzonderlijke kwaliteit van het onderwijs aangeboden aan haar studenten en de relevantie van haar curriculum. Gemaakt in 1987 door de bisschoppenconferentie van Zaïre, onder de naam veranderd van de Faculteit Katholieke Theologie van Kinshasa aan de Katholieke Faculteiten van Kinshasa (FCK). De instelling dus geteld twee faculteiten: Faculteit Godgeleerdheid en de filosofie. In juli 1989 heeft het Permanent Comité van de bisschoppen besloten om een ​​derde optie te creëren, die van Science and Technology Development, bekend sinds de 2000-2001 academisch jaar Faculteit Economie en Ontwikkeling. Het heeft ook besloten, tijdens dezelfde sessie in juli 1989 te organiseren binnen de Faculteit Godgeleerdheid, een Canon Law Department. In juni 1991 heeft het Permanent Comité van de bisschoppen besloten om een ​​vierde optie te maken: de Faculteit der Sociale Communicatie, waarvan de officiële opening vond plaats in oktober 1993.

Aan het einde van juni 2007 heeft de Raad van Bestuur, het Permanent Comite van de bisschoppen besloten om een ​​zesde faculteit te maken: Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Politieke Wetenschappen, die in oktober 2009 geopend. Na vijf jaar van het bestaan, zal het worden geëxplodeerd in twee, in oktober 2013; ten eerste, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en ten tweede, dat in de politieke wetenschappen.

Gezien de status van de katholieke faculteiten van Kinshasa, de plenaire vergadering in juli 2009 en werd officieel uitgeroepen tot de Katholieke Universiteit van Congo (UCC) waarvan de statuten werden reeds in 2003 het reglement van orde goedgekeurd en in 2008.

De Katholieke Universiteit van Congo biedt vandaag de dag een gediversifieerd programma per faculteit en de mate van de 1e, 2e en 3e cyclus, gekenmerkt door interdisciplinariteit, de waardering van de algemene cultuur en christelijke waarden.

De Katholieke Universiteit van Congo (UCC) heeft twee campussen, één gelegen in het hart van de stad Kinshasa in Limete, de andere in het westelijke deel van de stad, in de stad van Mont Ngafula. De twee campussen die ofwel campus Limete en Mont Ngafula bevatten, passen in het stedelijk weefsel van de stad Kinshasa.

Campus Mont Ngafula in aanbouw is, is gelegen in het westelijke deel van de stad Kinshasa, in de gemeente Mont Ngafula in de buurt van de parochie van Sint-Rita, tegenover het City-Green wijk. Het bestaat uit drie faculteiten die van theologie die de voorzitter van de Katholieke Universiteit van Congo, filosofie houdt, en die van de Sociale Communicatiemiddelen. Het gebouw is gebouwd op drie niveaus, in de vorm van een kruis van Jezus, dat elke vleugel is een set van publiek. Campus Limete, die vier faculteiten bestaat, ligt aan de Avenue van de universiteit # 2 in het centrum van Kinshasa in de gemeente Limete, in de buurt van de parochie van Saint Raphael, vlak bij de Pastoraal Centrum Lindonge. De faculteiten georganiseerd Limete site zijn: Kerkelijk Recht, Economie en Ontwikkeling, rechten en politieke wetenschappen. Dit is waar deze site is gebaseerd beheer van de universiteit, waaronder ook in dat de grote bibliotheek, het onderzoekscentrum van het kantoor, apotheek en vele restaurants en terrassen bezocht door studenten.

De Katholieke Universiteit van Congo is direct bereikbaar door middel van het rollen vervoer. Een breed veld kunt Parker voertuigen, die begeleiden studenten en die leraren zijn bijna alle gebouwen. De UCC is de stedelijke universiteit bij uitstek en kwaliteitsborging.

Officiële erkenning van de instelling door de Congolese Staat

De Katholieke Universiteit van Congo is erkend door het besluit nr 06/0106 van 12 juni 2006 tot goedkeuring van een aantal particuliere instellingen voor hoger en universitair onderwijs 12 juni 2006 ondertekend door de president van de Democratische Republiek Congo, Joseph Kabila in Kinshasa .

Mont Ngafula: Een moderne campus

Studenten van de Katholieke Universiteit van Congo waarderen hun moderne campus, gebouwd op de heuvel van de stad Mont Ngafula, waarop een gebouw voldoen aan internationale standaarden, met het publiek, administratiekantoren, bibliotheek, computerruimte en cafetaria's omvat . Andere resultaten zijn aan de gang.

Een uitstekende coaching

De faam van de prestigieuze Katholieke Universiteit van Congo is gebaseerd op het streven, de beschikbaarheid en bruikbaarheid van de docenten (docenten en assistenten), evenals de vele aangepaste omlijstingen. Een UCC, zul je docenten die je stimuleert en duw je aan het wetenschappelijk onderzoek, om je mening te geven en wie zal u ondersteunen bij momenten van twijfel of moeilijkheden te vinden.

Belangrijke onderzoeksactiviteiten

In de afgelopen jaren heeft de UCC zijn stempel gedrukt als een van de beste universiteiten in de DRC. Er wordt onderzoek gedaan in de wetenschappelijke, economische, sociale, culturele, milieu- of verbetering van de kwaliteit van het leven. Met inbegrip van de organisatie van het interdisciplinair symposium, lezingen per faculteit, wetenschappelijke workshops, etc.

De kosten van de totale financiering van onderzoek bij UCC bereikt soms ......... ..L'UCC geeft een belangrijke en essentiële plaats kijken in de categorie van de katholieke universiteiten voor algemene doeleinden.

Locaties

  • Kinshasa

    Avenue BY-PASS, 384, , Kinshasa

    Vragen