Bachelor Internationale Civiele Techniek
Mainz, Duitsland
DUUR
1 up to 7 Semesters
TALEN
Engels, Duits
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* Er zijn geen collegegelden. Sociale lasten (ca. € 325/semester) moet worden betaald. Deze toeslag dekt een kaartje voor het openbaar vervoer voor het hele Rhein-Main-gebied.
Invoering
Bacheloropleiding
(B2 Duits vereist, aanmelding met B1 Duits is mogelijk)
De eisen aan civiel ingenieurs veranderen. Projecten worden overgenomen door bedrijven over de hele wereld en uitgevoerd door internationale teams.
Duurzaam plannen en bouwen is een hoofddoel geworden met een steeds groter internationaal belang.
Het is belangrijk om civiel ingenieurs specifiek voor te bereiden op deze taken in de 21e eeuw. Onze bacheloropleiding International Civil Engineering gaat deze uitdagingen in de bouwsector aan.
We bieden je een brede kennisbasis en bereiden je voor op een studie in het buitenland met de Engelse woordenschat van de bouwsector. Onze bacheloropleiding International Civil Engineering leidt je op om te werken in grensoverschrijdende ingenieurs- en bouwbedrijven, maar ook bij overheids- en internationale autoriteiten en organisaties.
De academische graad van Bachelor of Engineering (B.Eng.) in de bouwsector wordt toegekend na afronding van de opleiding van zeven semesters.
Voor de bacheloropleiding niveau B2 is beheersing van de Duitse taal vereist.
Een jaar studeren in het buitenland
Tijdens het vijfde en zesde semester studeer je in het buitenland aan een van onze partneruniversiteiten over de hele wereld.
Hier doe je waardevolle ervaring op in een andere cultuur, verbeter je je taalvaardigheid en pas je wat je in de eerste vier semesters hebt geleerd toe op projectwerk. Daarnaast schrijf je je wetenschappelijke bachelorscriptie.
De inhoud van je studie in het buitenland varieert afhankelijk van de partneruniversiteit die je kiest. Met elke partneruniversiteit hebben we een leerovereenkomst met modules uit de generieke categorieën: bovenbouw, onderbouw, infrastructuur, duurzaamheid en projectmanagement.
Praktijkproject en bachelorscriptie
Het zevende semester bestaat uit het praktijkproject (stage), dat je zowel in Duitsland als in het buitenland kunt voltooien. Studenten hebben hier vaak het eerste contact met hun latere werkgever.
De bachelorscriptie bewijst dat je in staat bent om binnen een voorgeschreven tijdsbestek zelfstandig een specifieke praktijktaak met behulp van wetenschappelijke methodes uit te voeren.
Na het behalen van de examens worden studiepunten toegekend met behulp van het European Credit Transfer System (ECTS), waardoor je een masteropleiding aan onze universiteit kunt volgen of kunt overstappen naar andere universiteiten in binnen- en buitenland.
Uitwisselingsprogramma van 1 of 2 semesters
Studenten van partneruniversiteiten of vrij bewegende studenten die van niveau 2 of niveau 3 in hun thuisprogramma komen, zijn welkom om 1 of 2 semesters bij ons te studeren.
Ons programma omvat een volledige werklast van 30 ECTS per semester en wordt volledig in het Engels gegeven. Er zijn verschillende Pathways beschikbaar, zoals:
- Civiele techniek
- Bouwmanagement
- Internationale gebouwde omgeving
Details over onderwezen vakken, voorwaarden, wonen en studeren in Mainz zijn te vinden in het handboek.
href="https://www.hs-mainz.de/studium/services/technik/incoming/
toelatingen
leerplan
Modules van de Basic en Advanced Level Studies
In het eerste en tweede semester leer je de wiskundige en technische grondslagen van de civiele techniek.
In het derde en vierde semester houd je je bezig met de kernonderwerpen van civiele techniek. Deze bestaan uit constructie, bouwtechniek, planning en milieu.