We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

© Eli Haney, Northwest University photographer
Manhattan College

Manhattan College

Manhattan College

Invoering

Manhattan College werd in 1853 gesticht door de Brothers of the Christian Schools, een katholieke onderwijstrap die is gestart door Saint John Baptist de La Salle. De Lasalliaanse missie stuurt onze aandacht op kwaliteitsonderwijs voor iedereen en service aan onze buren in nood. Onze pittoreske campus ligt in The Bronx, op 35 minuten met de metro van het centrum van Manhattan.

In het begin

131e en Broadway-locatie

In mei 1853 verhuisden vijf Christian Brothers hun kleine Canal Street-school naar wat toen bekend stond als Manhattanville, een deel van New York City aan 131st Street en Broadway. De broeders waren de dragers van een educatieve traditie die begon in het 17e-eeuwse Frankrijk met de heilige Johannes de Doper de La Salle, de patroonheilige van de leraren. De Lasalliaanse traditie creëerde een nieuw type schoolsysteem en verhoogde het werk van het lesgeven op school - door het te behandelen als een beroep en een roeping. De broeders werden aangespoord om verder te gaan dan de herinnering uit het hoofd om “de harten” van de studenten te raken. Er werden praktische vakken aangeleerd die zouden leiden tot een nuttige rol in de samenleving; religie werd geleerd om een toewijding aan de christelijke ethiek te geven.

Verhuis van Manhattan naar Riverdale

vierhoekige constructie

Toen de school groeide, waren er nieuwe onderkomens nodig. De hoeksteen van het "New Manhattan" werd in 1922 gelegd in de Riverdale-buurt van de Bronx, de huidige locatie. Door de toevoeging van nieuwe gebouwen en studentenwoningen is de campus aanzienlijk vergroot en verbeterd. Vanaf deze toegankelijke locatie biedt het College toegang tot de culturele, educatieve, zakelijke en uitgaansgelegenheden van New York City, evenals een zelfstandige wooncampusomgeving.

20ste eeuw

science lab in de jaren vijftig

Na de Tweede Wereldoorlog en gedurende het midden van de eeuw bleef Manhattan College groeien en bloeien door nieuwe scholen en opleidingen toe te voegen. De campus huisvestte zowel het College als een voorbereidende school voor middelbare scholieren. In 1973 werd Manhattan College gemengd onderwijs en accepteerde het de eerste vrouwelijke studenten. In de loop van de volgende decennia veranderde het studentenlichaam van een meerderheids-forens naar een meerderheidswoonschool met de opening van nieuwe woontorens.

Locaties

  • The Bronx

    Manhattan College Parkway,4513, 10471, The Bronx

    Opleidingen

    Vragen