Keystone logo
Maritime College Of Forest Technology

Maritime College Of Forest Technology

Maritime College Of Forest Technology

Invoering

Het Maritime College Of Forest Technology (MCFT), voorheen de Maritime Forest Ranger School (MFRS) Fredericton, New Brunswick werd opgericht in april 1946 als een samenwerkingsverband van de provinciale overheden van New Brunswick en Nova Scotia, en het houtgebruik industrieën van de twee provincies. De oorspronkelijke locatie voor MFRS was op het terrein dat eigendom was van de Universiteit van New Brunswick, waar het Alexander College was gevestigd, dat tegenwoordig bekend staat als het Fredericton Exhibition Grounds. In 1949 verhuisde MFRS naar zijn nieuwe locatie met uitzicht op de Saint John River Valley. De MFRS stond alleen op deze locatie tot de bouw van de nieuwe campus in 1986. Deze huidige campus maakt deel uit van het Hugh John Flemming Forestry Centre en wordt momenteel gedeeld met de Canadian Forest Service en het Department of Natural Resources. In 1980 breidde het college zich uit met een Franstalige campus in Bathurst, NB. De MCFT Bathurst-faculteit blijft tot op de dag van vandaag bostechnici opleiden in het Frans.

Van 1946 tot 2003 werkte de MFRS volgens een eenjarig programma. De meerderheid van de studenten die zich in die tijd inschreven, waren volwassen studenten en hadden een werkende achtergrond. Een groot deel van deze tijd was het ook een verplichte vereiste voor studenten om eerdere bosbouwervaring te hebben om te worden toegelaten. In 2003 onderging het college een transitie van MFRS naar MCFT, en daarmee ook de goedkeuring van het tweejarige curriculum dat momenteel van kracht is. Er werd minder nadruk gelegd op eerdere werkervaring om het programma open te stellen voor studenten uit de hele Maritimes. In 2008 begon MCFT met het aanbieden van een Advanced Diploma Program in Forest Technology en Fish & Wildlife-technologie aan studenten die de mogelijkheid wilden hebben om een loopbaan in de bosbouw of natuurgerelateerde velden na te streven.

MCFT heeft sinds 1946 meer dan 3.300 studenten afgestudeerd en blijft afgestudeerden van hoge kwaliteit produceren die klaar zijn voor werk in de sector van de natuurlijke hulpbronnen. Ze zijn te vinden op gemeentelijke, provinciale en federale overheidsdepartementen, werken voor ngo's en non-profitorganisaties, runnen hun eigen bedrijf, bestrijden natuurbrand en in vele andere opwindende functies.

Locaties

  • Fredericton

    Regent Street,1350, E3C 2G6, Fredericton

    Vragen