Keystone logo
McMaster University Faculty of Humanities Gecombineerde Hons. Bachelor of Arts in vredesstudies
McMaster University Faculty of Humanities

Gecombineerde Hons. Bachelor of Arts in vredesstudies

Hamilton, Canada

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

05 Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

We hoeven alleen maar om ons heen te kijken om de negatieve impact van menselijk conflict op internationale en nationale schaal te zien, evenals binnen onze eigen gemeenschappen. Het programma probeert de redenen voor confrontatie en geweld op alle niveaus te begrijpen en, door begrip, manieren te vinden om destructieve conflicten te transformeren of te voorkomen.

De discipline vredesstudies bestrijkt een breed scala van gebieden, waaronder filosofie, religie, politiek, antropologie, de wetenschappen en vele andere.

Vredesstudies zijn een geëngageerde discipline, waarbij veel faculteitsleden actief betrokken zijn bij de bevordering van het welzijn van mensen via projecten voor vredeseducatie over de hele wereld. Het trekt dynamische studenten aan die in staat zijn om toe te passen wat ze leren in de klas door praktische actie te ondernemen in de samenleving. Afgestudeerden van vredesstudies zijn veelgevraagd als leraren, bemiddelaars, consultants en ontwikkelingswerkers, door organisaties die in binnen- en buitenland werken om conflicten op te lossen.

Peace Studies houdt zich bezig met oorlog en vrede, geweld en geweldloosheid, conflict en conflicttransformatie. Vredesonderzoekers bestuderen ook concepten van rechtvaardigheid en de manieren waarop mensen conflicten organiseren en voeren om te bereiken wat zij als rechtvaardig beschouwen. Door de aandacht te richten op conflictproblemen, met name van gewelddadige aard, proberen onderzoekers onze methoden voor het analyseren en aanpakken van deze problemen te verbeteren. Vredesstudies zijn interdisciplinair en omvatten vakgebieden van de faculteiten Wetenschap en Sociale Wetenschappen en geesteswetenschappen.

Gecombineerde onderscheidingen in vredesstudies en een ander onderwerp (BA)

Peace Studies is interdisciplinair, trekt uit vele disciplines en nodigt creatieve intellectuele en praktische bijdragen uit van instructeurs en studenten die sociale rechtvaardigheid, duurzaamheid en gezondheid willen ondersteunen. We erkennen en nemen de principes en de aanbevelingen van de Waarheids- en Verzoeningscommissie van Canada over en om onze inzet te implementeren, moedigen we studenten in Peace Studies sterk aan om het Combined Honours Programme in Indigenous Studies and Peace Studies te overwegen. McMaster biedt een aantal cursussen Peace Studies aan die gericht zijn op ervaringsgericht, gemeenschapsgericht, service-leren. We leggen ook de nadruk op individueel en peer-to-peer leren, terwijl we intensieve onderzoeksmogelijkheden binnen het bereik van studenten op alle programmaniveaus plaatsen. Studeren in het buitenland door overleg met de faculteit Geesteswetenschappen wordt aangemoedigd. In overeenstemming met onze toewijding aan de VN-verklaring over de rechten van inheemse volkeren en de VN 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling en de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's), worden studenten van Peace Studies ook aangemoedigd om minderjarigen, zoals de Minor in Sustainability, de Minor in inheemse studies, en de Minor in maatschappelijke betrokkenheid.

Carrières voor majors in Peace Studies

Peace Studies wil vredeswerkers creëren die een goed geïnformeerd begrip hebben van de wortels van sociale rechtvaardigheid, de nodige vaardigheden om hun kennis in de praktijk te brengen en die menselijk en creatief kunnen werken aan gerechtigheid en vrede in hun huizen, gemeenschappen, organisaties en samenlevingen in het algemeen.

Enkele voorbeelden zijn:

Afgestudeerden van vredesstudies zijn gewild
door gouvernementele, niet-gouvernementele en internationale organisaties om te werken als bemiddelaars, opvoeders, beleidsadviseurs, consultants en ontwikkelingswerkers

Beleidsadviseurs / onderzoekers

Zakelijk: Public relations; Bemiddelaar

Non-profitorganisaties

Wet: mensenrechten; Immigratie; Hervestiging van vluchtelingen; Milieu

Herstelrecht

Opvoeders op alle niveaus

Onze studenten

In hun eigen woorden - studenten vertellen ons waar het in het Peace Studies-programma allemaal om draait.

Dit jaar vierden het Peace Studies-programma en McMaster University de 150e geboortedag van Mahatma Gandhi.

Over de school

Vragen