Keystone logo
McMaster University Faculty of Humanities Hon. Bachelor of Arts in Griekse en Romeinse studies
McMaster University Faculty of Humanities

Hon. Bachelor of Arts in Griekse en Romeinse studies

Hamilton, Canada

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

Als student Griekse en Romeinse Studies maak je kennis met de volkeren van het oude Griekenland en Rome, met hun samenlevingen en met de historische gebeurtenissen waar zij deel van uitmaakten. Je krijgt de kans om de oude beschavingen van de mediterrane wereld te verkennen, die bloeiden van ongeveer 2500 voor Christus tot 500 na Christus en waarvan de enorme impact op de ontwikkeling van de westerse traditie nog steeds voelbaar is.

Studenten van de afdeling Griekse en Romeinse Studies verkennen drie belangrijke onderzoeksgebieden: kunst en archeologie, oude geschiedenis en het sociale leven, en taal en literatuur (er worden beginnerscursussen aangeboden in zowel het Oudgrieks als het Latijn).

Studenten die geïnteresseerd zijn in archeologie moeten de interdisciplinaire minor Archeologie onderzoeken die gezamenlijk wordt aangeboden door het Departement Griekse en Romeinse Studies, de School voor Geografie en Geologie en het Departement Antropologie. Studenten bestuderen een breed scala aan kunsten en wetenschappen die relevant zijn voor de archeologiepraktijk en kunnen praktische ervaring opdoen bij archeologische opgravingen.

Om in aanmerking te komen voor toelating tot een programma Griekse en Romeinse studies op niveau II moeten studenten 3 eenheden Griekse en Romeinse studies, Grieks of Latijn, in hun niveau I-programma opnemen.

Studenten in een programma voor Griekse en Romeinse studies kunnen vakken kiezen uit de volgende subgebieden:

  • Oude geschiedenis en maatschappij.
  • Oude filosofie.
  • Klassieke archeologie en kunstgeschiedenis.
  • Klassieke literatuur in vertaling.
  • Griekse taal en literatuur.
  • Latijnse taal en literatuur.

Met goedkeuring van het Departement Griekse en Romeinse Studies en de Associate Dean of Humanities (Studies) kunnen studenten die 60 werkeenheden in een Honours Programma in Griekse en Romeinse Studies hebben voltooid hun niveau III-werk geheel of gedeeltelijk vervangen door cursussen van een studie aan een universiteit of een gelijkwaardige instelling in het buitenland. Raadpleeg de afdeling voor meer informatie. Studenten kunnen maximaal zes studiepunten ontvangen voor archeologisch veldwerk op een goedgekeurde Griekse of Romeinse vindplaats. Raadpleeg de afdeling voor meer informatie.

Studenten die van plan zijn afstudeerwerk te doen op het gebied van Griekse en Romeinse studies moeten er rekening mee houden dat de meeste universiteiten die dergelijke programma's aanbieden, voor toelating een bacheloropleiding in het Grieks en Latijn vereisen. Deze studenten worden sterk aangemoedigd om cursussen Grieks en Latijn zo vroeg mogelijk in hun programma op te nemen. Studenten die van plan zijn afstudeerwerk te doen op het gebied van Griekse en Romeinse studies, worden sterk aangemoedigd om een scriptiecursus (GRKRMSTU 4T06) op te nemen in het eindniveau van hun programma.

Carrières voor hoofdvakken in Griekse en Romeinse studies

Cultureel erfgoed administratie

Museumcurator

Digitale communicatie en webontwerp voor reconstructies van Virtual Reality van de oude wereld

Consultant internationale betrekkingen

Onderzoeker voor techbedrijven

Onderzoeker voor NGO's

Wijnmaker eigenaar

Publishing

Bibliothecaris / Archivaris

Politiek adviseur

Leraar (met gecombineerd honours diploma)

Universiteitsbestuur

Arts: het hoogste succespercentage op Amerikaanse medische en rechtenscholen zijn afgestudeerden in Griekse en Romeinse studies (Princeton-recensie)

Andere informatie

Studenten kunnen academisch krediet krijgen tijdens hun studie aan de afdeling Griekse en Romeinse Studies voor archeologisch veldwerk op een goedgekeurde Griekse of Romeinse vindplaats. Een McMaster-onderzoeksteam bestudeert momenteel oude Griekse nederzettingen in Metaponto, Italië.

Over de school

Vragen